Volkswagen ID BUZZ

De iconische T1 in een volledig elektrisch jasje

Of het nou een compact model of SUV is - al onze ID. modellen zijn perfect afgestemd op uw wensen. Zo ook het conceptmodel van de ID. Buzz. Met deze volledig elektrische bus, in productie vanaf 2022, brengen we de iconische T1 'back to the future'. Dit betekent voor u nog meer ruimte om de wereld te ontdekken en op avontuur te gaan. Omdat de ID. Buzz nog volop in ontwikkeling is, moet u nog eventjes wachten tot u de auto bij ons in de showroom kunt bewonderen. Maar gelukkig kunt u nu al vooruit kijken en erover dromen.

UPDATE: belangrijke introductie data bekend!

De wereldpremière van de Volkswagen ID. BUZZ staat gepland op 9 maart! De innovatieve elektrische bus wordt vervolgens deze lente te bestellen. Niks missen van de introductie van de ID. BUZZ? Meld u dan aan voor onze speciale ID. BUZZ e-mailnieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief

 

Rijdende pionier

De ID. BUZZ zit bomvol met onze beste ideeën en herdefinieert wat een auto kan zijn. Een pionier, een mobiel huis, een ruimte om uw creativiteit tot uiting te brengen. De ID. BUZZ leert zelfs wat uw favoriete muziek is. Ook weet de auto als geen ander hoe hij u het beste begeleidt op reis. Neem het flexibele interieur bijvoorbeeld, dat ruimte geeft voor uw familie en voor avonturen. Trek de natuur in en slaap onder de sterren. Dankzij het augmented-reality-head-updisplay vindt u zelfs de verste bestemming met gemak. En stapt u na uw avontuur weer in? Dan verwelkomen de LED-koplampen van de ID. BUZZ u met een gepersonaliseerd lichtschema.

relax id buzz

Volkswagen ID. BUZZ gespot in Amsterdam!

Onlangs bracht een gecamoufleerde Volkswagen ID. BUZZ een bezoekje aan Amsterdam. Deze toekomstige bus is veelvuldig gespot en bieden een sneak preview voor de onthulling op 9 maart.

Video Volkswagen ID. BUZZ

Op 9 december 2021 waren wij aanwezig bij een exclusieve preview van Volkswagen Nederland waar we voor het eerst kennis maakten met de Volkswagen ID. BUZZ.

ruimte volkswagen id buzz

Ruimtebesparend wonder

Om de ID. BUZZ zo flexibel mogelijk te houden, is extra aandacht besteed aan de ruimtebesparende indeling. De bagageruimte biedt genoeg ruimte voor u grootse plannen. En dat is nog niet alles, want in een paar simpele stappen creëert u nog meer opbergruimte. Dat doet u bijvoorbeeld door de zitplaatsen naar voren of achteren te schuiven of zelfs de volledige stoel om te draaien. Heel eenvoudig.

Aanmelden nieuwsbrief

In 2022 in productie

Pak de beroemdste microbus uit de geschiedenis en combineer dat met de technologieën van de toekomst, dan krijgt u de ID. BUZZ. Een waardige opvolger van de multifunctionele T1. De ID. BUZZ is volledig elektrisch en zal volgens planning vanaf 2022 in productie worden genomen. 

LED-koplampen

Oog voor het belangrijke

In plaats van de klassieke ronde koplampen van de T1, is de ID. BUZZ uitgerust met intelligente LED 'ogen' die communiceren met medeweggebruikers. De koplampen draaien met de bocht mee en geven zo richting aan. En wanneer de ID. BUZZ voetgangers of fietsers opmerkt aan de rand van de weg, 'kijkt' hij in hun richting en trekt met subtiele lichtsignalen hun aandacht. Dat kun u best vooruitziend noemen, toch?

 

AR Head-up Display en Touchpad stuur

De ID. BUZZ is een baanbrekende auto. Het Augmented Reality (AR) Head-up Display projecteert uw navigatie-instructies direct voor u op de weg. Volg de pijlen en u bereikt de bestemming zonder uw ogen ook maar een moment van de weg te hoeven halen.

koplampen id buzz

De ID. BUZZ is opvallend makkelijk om te besturen, omdat alles intuïtief is afgestemd op de bestuurder. Er zijn geen fysieke bedieningselementen aanwezig in de cockpit. Een simpele aanraking op het touchpad is al genoeg om gebruik te maken van de functies van de ID. BUZZ en uw volgende avontuur aan te gaan.

volkswagen id

Een klassieke basis

 

Ondanks dat de ID. Buzz vol zit met futuristische eigenschappen, herkent u de oude T1 er nog steeds in. Zo heeft de ID. Buzz de neus van de klassieker overgenomen: het grote Volkswagen logo en de diepe lijn die de twee kleuren scheidt, zijn ook nu weer bepalend voor het exterieur.

 

Aanmelden nieuwsbrief

Slimme Co-Pilot-functies

De AI-samenwerking tussen NVIDIA en Volkswagen zorgt in de ID. BUZZ voor slimme Co-Pilot-functies waarbij vele toepassingen informatie krijgen van sensoren in en buiten de auto. Deze systemen worden bijgewerkt via software-updates. Zo komen telkens weer nieuwe functies binnen handbereik, bijvoorbeeld op het gebied van autonoom rijden. Door deep learning ‘leert’ de auto om situaties en het gedrag van andere weggebruikers te interpreteren en analyseren, om aansluitend de juiste beslissingen te nemen. Het NVIDIA DRIVETM IX Intelligent Experience platform vormt de basis voor toepassingen als gezichtsherkenning voor het ontgrendelen van de auto, het waarschuwen voor fietsers, gebaren- en spreektaalbediening voor diverse functies en vermoeidheidsherkenning op basis van oogactiviteit.

Familievriend

De ID. Buzz is een echte familievriend. Een trouwe partner die u bijstaat in uw dagelijkse, drukke leven. De auto is uitgerust met alles wat u nodig hebt om het leven makkelijker te maken: ongekend comfort, een nieuw ontworpen interieur én in de toekomst zelfs een volledig autonome rijmodus. Als bestuurder wordt u passagier en krijgt u de tijd en vrijheid om te doen wat u inspireert.

Augmented Reality

Dankzij de samenwerking met NVIDIA, loopt de ID. BUZZ voorop op het gebied van slimme Co-Pilot-functies. Dit betekent dat de Microbus zal beschikken over onder andere bewegings- en stembediening, gezichtsherkenning en Augmented Reality.

“Autonoom, emissievrij en ‘connected’ rijden zijn niet denkbaar zonder de vooruitgang op het gebied van AI.“

Veiliger voor uzelf en de omgeving


De nieuwe technologieën zorgen ervoor dat autorijden nog veiliger wordt. De auto ontgrendelt zich bijvoorbeeld bij het herkennen van je gezicht, waarschuwt u voor fietsers en herkent vermoeidheid op basis van je oogactiviteit.

id buzz
volkswagen id buzz

Een stap naar autonoom rijden


Dankzij de samenwerking met NVIDIA krijgt de ID. BUZZ gaandeweg meer autonome rijfuncties. Deze functies zorgen ervoor dat uw auto steeds vaker het stuur van u kan overnemen.

Aanmelden nieuwsbrief

ID. BUZZ onderdeel van de elektrische ID.-familie

De ID. BUZZ is lid van de ID.-familie waarmee Volkswagen in 2020 zijn offensief op het gebied van elektrisch aangedreven auto's is gestart. In deze reeks auto’s worden gaandeweg steeds meer autonome rijfuncties geïntroduceerd. Volkswagen verwacht in 2025 meer dan twintig volledig elektrisch aangedreven modellen te kunnen aanbieden. Deze staan stuk voor stuk op het nieuwe MEB-platform, dat speciaal is ontwikkeld voor emissievrij rijden en digitale mobiliteit. Alle ID. modellen hebben een in de wagenvloer geïntegreerd accupakket en een compacte aandrijflijn. Daardoor is het interieur zeer ruim en variabel.

Het MEB-platform maakt het bovendien mogelijk dat geavanceerde technologieën als een head-up display met augmented reality al beschikbaar komen in de compacte klasse. De MEB-modellen bieden de nieuwste assistentiesystemen en zijn klaar voor de bijbehorende levels van autonoom rijden. De elektronische systemen van de MEB-modellen komen ook beschikbaar voor Volkswagens met conventionele aandrijving op basis van het MQB-platform.

Ontdek alle Volkswagen ID. modellen

ID.3

Vanaf € 32.990

Actieradius tot 553 km

 

Bekijk hier

ID.4

Vanaf € 38.590

Actieradius tot 520 km

 

Bekijk hier

ID.4 GTX

Vanaf € 52.190

Actieradius tot 520 km

volkswagen id4 gtx

 

Bekijk hier

ID.5

Begin 2022 op de markt

Actieradius tot 540 km

 

Bekijk hier

De techniek van de toekomst

id buzz

Gebouwd op het MEB platform.


Net als de overige I.D. modellen, is ook de I.D. BUZZ op het nieuwe MEB-platform gebouwd. Hierbij zijn de extra platte accu's in de wagenvloer weggewerkt, zodat het niet ten koste gaat van de binnenruimte. Toch hebben de accu's veel capaciteit, waardoor de actieradius maar liefst 600 kilometer is (volgens de WLTP meetmethode).

id buzz

Stuk sneller dan zijn voorganger.


De allereerste T1, die in 1950 op de markt kwam, had een 25 pk motor aan boord. Dat valt natuurlijk volledig in het niet als je het vergelijkt met de kracht van zijn toekomstige broer. De nieuwe I.D. BUZZ heeft dankzij de 2 elektromotoren maar liefst 374 pk. Daardoor trek je op van 0-100 km/u in slechts 5 seconden

ID. BUZZ Cargo

Omdat je houdt van het design van de legendarische Volkswagen busjes. Omdat je de verantwoordelijkheid neemt als het om het klimaat gaat. En… omdat je als ondernemer graag je visitekaartje afgeeft. De volledig elektrische ID. Buzz Cargo is de bedrijfswagen variant van de ID. BUZZ en komt ook in 2022 op de Nederlandse markt.

 

Bekijk de ID. BUZZ Cargo

Interesse in de Volkswagen I.D. Buzz?

Laat hieronder uw gegevens achter en wij houden u vrijblijvend op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom dit nieuwe model.

volkswagen id buzz