Nieuwe Volkswagen Golf GTI debuteert in Genève

De Geneva International Motorshow is begin maart het toneel voor de wereldpremière van de achtste generatie van het sportieve icoon van Volkswagen. De nieuwe Golf GTI is krachtiger, innovatiever en digitaler dan ooit tevoren.

Aanmelden nieuwsbrief

 

Het geheim achter het succes van de Golf GTI schuilt in zijn unieke DNA. Het cleane design, de handling die de ultieme mix van sportiviteit en comfort biedt en de krachtige motor stelen al 45 jaar lang de harten van liefhebbers over de hele wereld. De nieuwste versie van de hot hatch, waarnaar een compleet segment is vernoemd, is krachtiger en digitaler dan ooit tevoren. Het is een van de eerste sportieve auto’s op de markt met Car2X technologie waarmee kan worden gecommuniceerd met andere auto’s voor een nog hogere veiligheid. Met Travel Assist is het daarnaast de eerste sportieve auto in het segment die verregaand autonoom kan rijden tot snelheden van 210 km/u. 

Het sportieve interieur van de Golf GTI heeft een grote verandering ondergaan. Het is de eerste hot hatch die standaard is uitgerust met een volledig digitaal dashboard met grote schermen en het binnenste bevat nauwelijks nog fysieke knoppen. Uiteraard is het hightech interieur voorzien van de kenmerkende GTI details zoals de sportstoelen met ruitjesbekleding en rode designdetails. Het opvallende front met grote, open honingraat grille en de LED-dagrijverlichting over de gehele breedte, is volledig nieuw en toch heel herkenbaar GTI.

De nieuwe Golf GTI legt de performance-lat in het segment nóg hoger en doet dat niet alleen met zijn zeer krachtige motor, maar vooral met zijn innovatieve onderstel dat met adaptive chassis control tot in detail is in te stellen.

De Golf 8 GTI maakt begin maart zijn werelddebuut tijdens de Geneva Motorshow en wordt in de tweede helft van dit jaar gelanceerd. De specificaties en prijzen worden in aanloop naar het Nederlandse marktdebuut bekendgemaakt.

De nieuwe Volkswagen Golf 8 staat nu bij ons in de showroom!

De Volkswagen Golf 8 staat nu in de showroom van al onze vestigingen en kent een vanafprijs van € 25.995. De nieuwe Golf is beschikbaar in vier uitvoeringen: Golf, Life, Life Business en Style. Bekijk hieronder de prijslijst voor het volledige overzicht van alle prijzen van de verschillende uitvoeringen en motoren.

 

Bekijk de Golf 8 hier

Interesse in de nieuwe Volkswagen Golf GTI?

Laat hieronder uw gegevens achter en wij houden u vrijblijvend op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Zo informeren wij u graag over de reserveringstermijnen en ander nieuws rondom de introductie van dit sportieve icoon. 

Error bij het laden van Partial View script (file: ~/Views/MacroPartials/InsertUmbracoFormWithTheme.cshtml)

Lees ook

Nieuwe VW Golf is een mensenredder do, 19 december
De nieuwe Volkswagen Golf is de eerste auto in zijn klasse die zichzelf in veiligheid brengt zodra de bestuurder onwel of bewusteloos wordt. Dit zegt het AD.