De nieuwe Volkswagen Golf nu bij ons in de showroom!

Al acht generaties een Volkswagen icoon.

Een paar weken eerder dan verwacht mogen wij de nieuwe Volkswagen Golf alvast verwelkomen bij ons in de showrooms. De Golf 8 oogt dynamischer dan ooit en is de enige in het ‘Golf-segment’ met standaard een volledig digitale cockpit. Hij biedt meer keuze dan ooit en slaat de brug naar elektrisch rijden met maar liefst vijf hybrideversies.

Meer over de Golf 8

Brug naar elektrisch rijden

De Volkswagen Golf biedt meer keuze uit aandrijvingen dan ooit. De nieuwe eTSI mild-hybride komt in drie verschillende DSG-automaatversies en koppelt de geliefde 1.0 en 1.5 TSI benzinemotoren aan 48V-technologie. De Golf 8 komt volgend jaar zomer ook als eHybrid plug-in hybride met 150 kW/204 pk of als extra sterke GTE met 180 kW/245 pk.

 

Lage uitstoot

vw golf 8 ames

De nieuwe TDI-versies hebben een CO2-uitstoot die tot wel 17 procent lager ligt dan die van hun voorgangers en zijn voorzien van de nieuwste AdBlue-technologie voor een verder verlaagde NOx-uitstoot. In de zomer van 2020 volgen de GTI, GTD, R en een speciale versie op CNG.

De ontwikkeling van een Volkswagen icoon

De Volkswagen Golf mag gerust een rijdend icoon genoemd worden en kleurt al decennia lang het straatbeeld in Nederland. Zoals op de foto’s te zien is, omarmen wij de Volkswagen Golf al sinds de eerste generatie. De auto heeft een prachtige ontwikkeling doorgemaakt zonder zijn oorspronkelijke identiteit uit het oog te verliezen. Hieronder vindt u een overzicht van onze Golf Ames Classic Cars.

Bekijk alle Ames Classic Cars

800 jaar Dordrecht

In het jaar dat de Volkswagen Golf 8 wordt geïntroduceerd bestaat Dordrecht als stad 800 jaar. Als eerste nederzetting in het toenmalige graafschap Holland verkreeg Dordrecht achthonderd jaar geleden stadsrechten. Hiermee is Dordrecht dan ook echt de oudste stad van (het huidige) Holland.

Ames eert deze gebeurtenis met een bezoek van de eerste en achtste generatie Golf aan enkele iconen van Dordrecht, zoals het klassieke Stadhuis van Dordrecht en De Grote Kerk.

Meer over 800 jaar DordrechtDe nieuwe Golf kunt u bewonderen in de showroom van al onze Volkswagen vestigingen.

Bekijk al onze Volkswagen vestigingen

 

Lees ook

Nieuwe VW Golf is een mensenredder do, 19 december
De nieuwe Volkswagen Golf is de eerste auto in zijn klasse die zichzelf in veiligheid brengt zodra de bestuurder onwel of bewusteloos wordt. Dit zegt het AD.
De zeven voorgangers van de nieuwe Golf 8. di, 22 oktober
Voordat Volkswagen de nieuwste generatie onthult, kijken we terug naar de eerste zeven generaties van de bestseller, waarvan in totaal meer dan 35 miljoen exemplaren zijn gebouwd.