Nieuwe VW Golf is een mensenredder

De nieuwe Volkswagen Golf is de eerste auto in zijn klasse die zichzelf in veiligheid brengt zodra de bestuurder onwel of bewusteloos wordt. Dit zegt het AD.De nieuwe Volkswagen Golf is de eerste auto in zijn klasse die zichzelf in veiligheid brengt zodra de bestuurder onwel of bewusteloos wordt. Dit zegt het AD.

De mensenredder

Zodra de nieuwe Golf merkt dat de bestuurder niet meer actief stuurt, zal hij na enkele waarschuwingen ingrijpen. De auto remt dan af, tot hij volledig stilstaat, en zet de paniekverlichting aan. Desnoods alarmeert hij zelf de hulpdiensten. Intussen blijft de auto op dezelfde rijstrook: het systeem is vooral bedoeld om te voorkomen dat de auto van de weg raakt en tegen een boom of tegenligger eindigt.

Bekijk Golf 8 

Veranderingen 

De veranderingen van de nieuwe Golf zijn deze keer vooral digitaal. Zo is de Golf voortaan continu online en kan hij als eerste Volkswagen met zijn omgeving communiceren via het V2X-protocol. Denk daarbij aan andere auto’s binnen een straal van 800 meter, verkeerslichten of verkeerscentrales. Deze technologie maakt het mogelijk dat de Golf vroegtijdig wordt gewaarschuwd voor een ongeval, een stilstaande auto met pech of slipgevaar.

De nieuwste technologie 

Zuinige en sterke led-koplampen zijn nu standaard in de Golf. De achterlichten kunnen met een ‘loopje’ bewegen, om de aangegeven richting te benadrukken. Binnen is de sfeerverlichting naar eigen smaak aan te passen, met een keuze uit 32 kleuren. Ook onthoudt de auto persoonlijke voorkeuren voor de grafische indeling van het instrumentarium, de stoelposities, stand van de buitenspiegels of de klimaatregeling. Het audiosysteem gaat erop vooruit met nieuwe technologie van Harman Kardon, met maximaal 480 Watt vermogen en tien luidsprekers.

Lees ook 

Volkswagen trekt doek van ID. SPACE VIZZION wo, 20 november
Volkswagen heeft zojuist tijdens de Internationale Autoshow van Los Angeles het doek getrokken van de ID. SPACE VIZZION. Het zevende lid van de snel groeiende ID. Family combineert de ruimte van een SUV met het karakter van een sportieve Gran Turismo. De productieversie van deze concept car staat gepland voor 2021.