Week van de Techniek bij Ames Autobedrijf

 

Vanwege het 70-jarig bestaan van Ames Autobedrijf organiseren wij de “week van de techniek”. Wij hebben hiervoor veel scholen (VMBO, HAVO en MBO) in de regio uitgenodigd voor een kijkje bij ons in de keuken.

Zo willen we de leerlingen meer laten zien over autotechniek, schadeherstel, maar ook houtbewerking en bedrijfswageninrichting. We geven de belangstellenden een interessante rondleiding door onze bedrijven in Zwijndrecht (Ames Autobedrijf, Schadenet Ames, Service Only, PSB Bedrijfswageninrichting) en hebben hier ook leuke workshops en presentaties in verwerkt.Inmiddels hebben zich 104 jongeren aangemeld en hebben we deze verdeeld over 13 groepen zodat we iedereen goed aandacht kunnen geven.


De week van de techniek organiseren wij op ons terrein in Zwijndrecht aan de Langeweg 350. Tijdens de rondleiding komen wij langs onze verschillende bedrijven. Onderstaand is per bedrijf uitgewerkt wat we doen.

- Bedrijfswagencentrum: uitleg over de verkoop van bedrijfswagens.

- Ames Autobedrijf / Service Only: uitleg over een opengewerkte Touareg en over de werkplaatsreceptie.

- Ames Occasioncentrum: rondleiding en de leerlingen mogen een auto taxeren.

- Schadenet Ames: de leerlingen krijgen het gehele schadeproces te zien in de werkplaats en mogen zelf schuren en uitduiken.

- PSB Bedrijfswageninrichting: de leerlingen krijgen het gehele proces te zien binnen PSB, vanaf het ontwerpen op de computer tot aan het inrichten van de bedrijfswagens. Aan het einde van deze rondleiding mogen de leerlingen in een ingerichte bus kijken en meedoen aan een prijsvraag. De vraag die zij moeten proberen te beantwoorden is: “hoeveel uur is een monteur bezig met deze inrichting?”. Ze kunnen hier een leuke prijs mee winnen, namelijk de Lego Volkswagen T1.

Iedere rondleiding sluiten wij gezellig af met een hapje en een drankje.

Lees ook

Kom 7 april naar de Amega Banendag do, 08 maart
Wegens het succes van vorig jaar, organiseren wij dit jaar wederom onze Amega Banendag! Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging binnen de automotive branche en wil jij weten welke mogelijkheden wij jou allemaal te bieden hebben? Dan zien wij jou graag op 7 april a.s.. Aanmelden kan via: www.werkenbijamega.nl/banendag. Nu al nieuwsgierig naar onze openstaande vacatures of wil je gelijk solliciteren? Kijk dan op: www.werkenbijamega.nl. Tot 7 april!
Winnaars Ames Innovatiedag nemen fiets in ontvangst di, 24 oktober
Tijdens de Innovatiedag heeft iedereen die aanwezig was de kans gekregen om een nieuwe Gazelle fiets te winnen. Afgelopen zaterdag hebben de vijf winnaars hun nieuwe fiets opgehaald. Ames Autobedrijf bestaat dit jaar 70 jaar. Om dit te vieren werd er op 1 juli een Innovatiedag georganiseerd. Tijdens deze Innovatiedag kreeg jong en oud de kans om kennis te maken met de meest geavanceerde innovaties door deze zelf uit te proberen. Zo kon men de gemakken ervaren van onder meer Trailer Assist, Park Assist en Emergency Braking. De jongste liefhebbers konden op deze Innovatiedag hun eigen spaarpot kleien en racen in een race simulator.