Volkswagen geeft gas met nieuwe TGI-modellen

Volkswagen introduceert drie nieuwe modellen op aardgas. De Polo, Golf en Golf Variant TGI hebben nu drie aardgastanks (voorheen twee) waardoor de actieradius verder toeneemt. De Golf en Golf Variant TGI beschikken bovendien over een nieuwe 1.5 TGI-motor met 96 kW/130 pk.

CNG

De TGI-modellen van Volkswagen zijn geschikt voor het gebruik van CNG - ofwel Compressed Natural Gas (aardgas) en groengas. De verbranding hiervan leidt tot een veel lagere CO2-uitstoot (-25% vergeleken met een benzinemotor). Door het gebruik van biomethaan (gewonnen uit plantenresten) of e-gas, dat wordt geproduceerd met overschotten van groene energie (power-to-gas), verbetert de CO2-balans verder. Ook bevatten de uitlaatgassen van CNG-modellen aanzienlijk minder koolmonoxide en NOx en daarbij is de uitstoot van fijnstof minimaal. De prijs van aardgas ligt vergeleken met die van benzine en diesel ook nog eens aanzienlijk lager. In Nederland is CNG bij circa 190 stations verkrijgbaar.

Nog verder met aardgas
Voor een nog grotere actieradius heeft de Polo 1.0 TGI (66 kW/90 pk) nu een derde gastank met een inhoud van 16,5 liter. Dat brengt de totale inhoud op 91,5 liter of 13,8 kg aardgas/groengas. Mede dankzij het zuinige karakter (gemiddeld verbruik 3,2-3,4 kg/100 km; CO2 93-98 g/km) komt de actieradius van de Polo TGI daarmee op maximaal 368 km volgens WLTP-norm, 60 km meer dan voorheen.

De Golf en Golf Variant krijgen voortaan ook een derde gastank, dat brengt de totale inhoud op 115 liter of 17,3 kg aardgas/groengas. Net als bij de Polo zijn de tanks plaatsbesparend in de wagenvloer ondergebracht. Met de extra gastank neemt de actieradius van de Golf TGI met 80 kilometer toe tot 440 km (WLTP). Alle nieuwe TGI-modellen hebben nu een actieradius die het mogelijk maakt om vrijwel uitsluitend op aardgas te rijden. Ze hebben nog wel een kleine benzinetank (9 liter in de Golf TGI) voor noodgevallen.

Bekijk Polo

Nieuwe 1.5 TGI voor de Golf
De Golf en Golf Variant TGI worden voortaan geleverd met een nieuwe 1.5 TGI met 96 kW/130 pk en een koppel van 200 Nm. Deze motor is dankzij het innovatieve TGI Miller-verbrandingsproces en de hoge compressieverhouding (12,5:1) zeer efficiënt. De turbo met variabele geometrie zorgt op zijn beurt voor krachtige acceleraties vanaf lage toerentallen. Het gemiddelde verbruik bedraagt 3,5-3,6 kg aardgas per 100 km (CO2: 95-99 g/km). De hoeveelheid energie van 1 kg aardgas komt overeen met die van 1,3 liter diesel of 1,5 liter benzine.

Nieuwe TGI-modellen nu leverbaar
De nieuwe TGI-modellen met extra actieradius zijn nu leverbaar. De Polo 1.0 TGI Trendline is er vanaf € 18.181. De Golf TGI is er als luxe Comfortline vanaf € 30.985. Hij wordt standaard geleverd met een handgeschakelde zesversnellingsbak, een zeventraps DSG-transmissie is optioneel. De Golf Variant TGI Comfortline wordt standaard geleverd met zeventraps DSG. Hij is er vanaf € 34.660. Ook de compacte up! is er met aardgasmotor. De prijzen van dit model starten bij € 15.391.

Bekijk Golf

Lees ook

Volkswagen Tiguan gewrapt do, 02 mei
Onlangs hadden wij een aflevering van een bijzondere auto. Deze Volkswagen Tiguan is volledig gewrapt in grijs mat metallic. Alle chrome delen / accenten zijn in zwart gewrapt. Ook het interieur is later veranderd, van de standaard bekleding naar deze fraaie lederen bekleding met Diamond stiksel.
Aflevering aan voetbalscheidsrechter Danny Makkelie di, 14 mei
Voetbalscheidsrechter en Dordtenaar Danny Makkelie kocht onlangs zijn nieuwe Volkswagen Tiguan bij Ames Autobedrijf. Hij vertelt meer over zijn relatie met Ames en over de gelijkenissen met autorijden, Volkswagen en scheidsrechter zijn.