De bij Ames gekochte Kever van familie Bresters is 50 jaar oud!


Hiep, hiep, hoera! Dhr. Bresters heeft deze prachtige Volkswagen Kever overgenomen van zijn moeder die haar auto op 7 februari 1969(!) heeft gekocht bij Ames. Dat is vandaag dus precies 50 jaar geleden. Fantastisch om te zien dat deze nostalgische classic car nog steeds in gebruik is. Wij wensen u nog veel rijplezier en hopen dat uw jarige Kever nog jaren op de Nederlandse wegen te zien zal zijn!

Dhr. Bresters vertelt met passie over de aanschaf van de Volkswagen Kever en hoe de auto in de loop der jaren is gebruikt door de familie:

''Ik herinner me nog de discussies die over de aanschaf van deze auto gevoerd werden thuis. Moest het wel een Volkswagen worden? Een NSU Prinz 4 of een Simca 1000 was misschien toch moderner? En toen de keus op de Volkswagen Kever 1500 eenmaal was gevallen, was de belangrijkste vraag: welke kleur? Groen, beige, rood, donkerblauw, licht blauw, wit of grijs. Het werd licht blauw, Diamantblauw! Mijn vader vond het wel belangrijk, dat de Kever een beetje boven de grote massa uitstak, en daarom werd voor de 1500 cc versie gekozen, met comfort pakket, waarvan de elektrische achterruit verwarming én het “Amerikaanse” dashboard, met deels kunststof bekleding, de belangrijkste componenten waren. Een ML-antiroest behandeling was ook bij de prijs inbegrepen. Die voorzorgsmaatregel zal er misschien toe bijgedragen hebben dat de auto nog steeds op de weg is, én in familiebezit.


Aanvankelijk was hij bestemd voor mijn moeder, daarna – toen mijn broer en ik studeerden en ook daarna in militaire diensttijd – gebruikten wij tweeën ‘m om beurten. Mijn moeder had namelijk vanaf 14 Januari 1974 een door Ames Zwijndrecht geleverde nieuwe VW 1303S Big Bug ter beschikking. Maar al vanaf 11 februari 1984 staat de auto op mijn naam. En ook de Big Bug is nog in mijn bezit.''


Meneer Bresters staat hier op de foto met zijn Volkswagen Kever 1500 (lichtblauw) en de ''Big Bug'', genomen op 7 oktober 2017, bij Ames Zwijndrecht, toen daar de “luchtgekoelde meeting” plaatsvond.

Lees ook

Ames Occasioncentrum decor van het Aircooled Event za, 07 oktober
Op zaterdag 7 oktober vond het Aircooled Event plaats bij het Ames Occasioncentrum in Zwijndrecht. Het was een mooi gezicht, alle nostalgische Volkswagen op een rij. Dit evenement werd georganiseerd door tal van partijen die binding hebben met classic cars, namelijk: Karmann Ghia Club Nederland, LVWCN en Stichting Amescador. Het Ames Occasioncentrum in Zwijndrecht was het decor van het Aircooled Event waar de prachtige, luchtgekoelde Volkswagens te bezichtigen waren.
82-jarige mevrouw koopt eerste nieuwe Volkswagen Polo bij Ames Ridderkerk vr, 15 december
Dat de nieuwe Volkswagen Polo een fantastische auto is voor een breed publiek werd onlangs nog maar eens duidelijk: de 82-jarige mevrouw De Ruiter uit Barendrecht koopt haar eerste Volkswagen Polo bij Ames Ridderkerk. Mevrouw De Ruiter is vooral enthousiast over de personalisatie-mogelijkheden: ''De auto heb ik zelf compleet samengesteld en het was fantastisch om alle opties zelf te kunnen selecteren.''