ID.3: altijd in voor een goed gesprek dankzij ID. Light

De ID.3, het eerste model binnen de compleet nieuwe ID. Family, maakt elektrisch rijden bereikbaar en onderscheidt zich door een groot rijbereik en tal van pionierende innovaties. Eén ervan is het ID. Light concept in het interieur, dat de bestuurder visueel ondersteunt tijdens het rijden en meer emotie creëert in de communicatie tussen inzittenden en ID.3.

ID. Light concept 

Communicatie krijgt in de Volkswagen ID.3 een geheel nieuwe dimensie. Niet alleen volgt het voice control-systeem stemcommando’s direct op; de ID.3 ‘praat’ ook optisch met zijn inzittenden, dankzij het compleet nieuwe en intelligente ID. Light concept. Een LED-strip die over de volle breedte van het dashboard loopt, assisteert de bestuurder op basis van verschillende kleuren en animaties bij actuele functies. Eenmaal ingestapt geeft ID. Light visueel aan dat de aandrijving is geactiveerd en dat de auto ver- of ontgrendeld is. 

Bekijk de ID.3. 

Het systeem 

Het systeem signaleert rem acties en inkomende telefoonoproepen, en bevestigt informatie afkomstig van de infotainment-, navigatie- en de rijassistentiesystemen. Via knippersignalen adviseert het systeem van rijbaan te wisselen, maar het waarschuwt bijvoorbeeld ook wanneer de ID.3 op de verkeerde rijbaan rijdt. ID. Light ondersteunt bovendien de voice control-functie. Het reageert via een lichtsignaal op de stemmen van de inzittenden. Waarbij hij duidelijk maakt of de voice control-assistent reageert op de bestuurder of op de voorpassagier.

 

Vertrouwde kleuren versterken communicatie

“ID. Light werkt intuïtief door vertrouwde kleuren te gebruiken,” verklaart Valentina Wilhelm, User Experience Designer bij Volkswagen. Een volle batterijlading wordt aangegeven met de kleur groen, terwijl waarschuwingen – bijvoorbeeld een remmanoeuvre – in rood worden weergegeven. Het gebruik van licht geeft de ID.3 bovendien karakter: niet alleen via de koplampen, die oogbewegingen imiteren, maar ook in het interieur. Volgens Valentina Wilhelm “geeft dit gebruik van licht de auto meer persoonlijkheid en zorgt het voor een zeer eenvoudige en intuïtieve manier van communiceren.”

Interesse in de Volkswagen ID 3?

Laat hieronder uw gegevens achter en wij houden u vrijblijvend op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Zo informeren wij u graag over de reserveringstermijnen en ander nieuws rondom de introductie van dit baanbrekende model. 

 

Lees ook 

De nieuwe Passat GTE met grotere actieradius heeft een prijs! wo, 09 oktober
Volkswagen heeft prijskaartjes gehangen aan de nieuwe Passat GTE. De plug-in hybride biedt een grotere actieradius en meer luxe dan zijn voorganger, en kost minder. Hij is nu te bestellen als zeer rijk uitgeruste GTE Business vanaf € 48.440.
Nieuwe e-up! met verdubbelde actieradius heeft prijs vr, 27 september
Volkswagen heeft een prijskaartje gehangen aan de nieuwe e-up! Met zijn extra sterke batterij rijdt hij tot wel 2601 kilometer op een volle accu. De elektrische stadsauto is nu te bestellen vanaf € 23.475. Hij komt begin 2020 naar Nederland, met een bijtelling van slechts € 56.