Nieuwe e-up! met verdubbelde actieradius heeft prijs

Volkswagen heeft een prijskaartje gehangen aan de nieuwe e-up! Met zijn extra sterke batterij rijdt hij tot wel 2601kilometer op een volle accu. De elektrische stadsauto is nu te bestellen vanaf € 23.475. Hij komt begin 2020 naar Nederland, met een bijtelling van slechts € 56.

Nieuwe e-up!

Met de nieuwe e-up! maakt Volkswagen de volgende serieuze stap richting elektrisch rijden voor iedereen. Hij biedt niet alleen een veel hogere actieradius, maar doet dat ook tegen een veel lagere prijs. Z’n krachtige elektromotor heeft een vermogen van 61kW/83pk en een maximumkoppel van 210 Nm. Hij put zijn energie uit een nieuwe, extra sterke batterij van 36,8 kWh.De batterij van de e-up! is op verschillende manieren van stroom te voorzien. Dit gaat het meest rap met een snellader die een lege accu in één uur tot wel 80 procent kan laden. Met een wisselstroomwallbox (7,2 kW) is een lege accu al in zo’n 5,5 uur volledig opgeladen. 

Twee uitvoeringen

De nieuwe e-up! is er in twee luxe uitvoeringen. Standaard is hij onder meer voorzien van automatisch airco (Climatronic), Lane Assist, Radio Composition Phone met Bluetooth®, smartphone integratie met navigatie app en verkeerstekenherkenning, elektrisch bedienbare voorportierramen en centrale vergrendeling met afstandsbediening. De e-up! onderscheidt zich van de overige up! uitvoeringen met zijn kenmerkende LED dagrijverlichting.De extra luxe e-up! Style biedt boven de rijke standaarduitrusting ook een met leder bekleed, multifunctioneel stuurwiel, blauwe sfeerverlichting, cruise control, een achteruitrijcamera, parkeersensoren achter en een regen- en lichtsensor. Hij onderscheidt zich met zijn fraaie 16-inch Ypsilon lichtmetalen velgen en extra donker getinte achterruiten. Het dak en de elektrisch bedienbare buitenspiegels zijn in zwart metallic gespoten.

Shuttel laadpas: groen laden én toegang tot OV, deelauto of taxi

Volkswagen maakt elektrisch rijden niet alleen betaalbaar, maar ook zorgeloos. De Volkswagen-dealer kan de installatie van een laadpaal van A tot Z verzorgen. Met de laadpas van Shuttel kun je bij zo'n 70.000 laadpunten in Europa laden. Shuttel werkt overzichtelijk met een aantrekkelijk, vast tarief per kWh per type laadpaal (thuis, publiek of snelladen). De Shuttel laadpas biedt naast laadgemak ook toegang tot interessante extra's zoals 10% procent korting in de Volkswagen webshop en een gratis rij-training gericht op elektrisch rijden. Begin volgend jaar wordt het mogelijk om met de Shuttelpas ook, tegen meerprijs, gebruik te maken van bijvoorbeeld het OV, een taxi of een deelauto van Greenwheels. 

Inclusief 6 jaar onderhoud en APK

De Volkswagen e-up! rekent af met het imago dat elektrisch rijden duur is. Hij heeft een vanafprijs die bereikbaar is voor een breed publiek en is goedkoper in gebruik dan een vergelijkbare auto op benzine. Dit komt niet alleen omdat rijden op stroom goedkoper is en er geen wegenbelasting hoeft te worden betaald, maar ook omdat de onderhoudskosten veel lager zijn. De nieuwe e-up! wordt dan ook inclusief 6 jaar onderhoud en APK geleverd in Nederland. Daarnaast heeft de e-up! standaard 8 jaar garantie op de hoogvoltaccu (óf maximaal 160.000km).De nieuwe e-up! is vanaf vandaag te configureren en te bestellen.

Bekijk de e-up! 

Lees ook 

De Volkswagen ID.3 is onthuld! wo, 11 september
Met de wereldpremière van de revolutionaire ID.3 op de IAA van Frankfurt start Volkswagen een nieuw tijdperk, waarin elektrisch rijden zal doorbreken bij de massa. Het eerste model van de nieuwe en brede range elektrische Volkswagens is per saldo CO2-neutraal en 100% connected.
Nieuwe Passat 1.5 TSI heeft een prijs do, 05 september
De nieuwe Passat is vanaf nu ook te bestellen met de voor Nederland zeer interessante 110 kW/150 pk sterke 1.5 TSI benzinemotor. Hij is nog rijker uitgerust!