Volkswagen ID. 3

Vanaf € 37.990 of € 579 p.m.

 Nu in de showroom

 In 3 uitvoeringen

 Tot 550 kilometer actieradius**

Volkswagen ID.3 

Het nieuwe elektrische icoon is gewoon een Volkswagen

Met de introductie van de revolutionaire ID.3 start Volkswagen een nieuw tijdperk, waarin elektrisch rijden zal doorbreken bij de massa. Het eerste model van de nieuwe en brede range elektrische Volkswagens is per saldo CO2-neutraal en 100% connected. Ook biedt hij veel rijplezier. Er is keuze uit drie batterij-varianten, die reikwijdtes van 330, 420 of 550 km mogelijk maken. De eerste exemplaren van de ID.3 (genaamd ID.3 1ST) worden nu afgeleverd aan onze klanten. Wij hebben de ID.3 sinds 22 augustus in de showroom staan. Het is ook al mogelijk om nu een proefrit in te plannen!

Het concept van de ID.3 is compleet nieuw. Hij wordt, net als alle toekomstige ID.-modellen, gebouwd op basis van het speciaal voor elektrische auto’s ontwikkelde MEB-platform. Ook met zijn vernieuwende design benadrukt hij de start van een nieuw tijdperk. De ID.3 is ongeveer net zo groot als een Golf, maar biedt de binnenruimte van een veel grotere auto.
Meer informatie

Ames legt hand op extra productiemodellen

De Volkswagen ID.3 1ST komt als limited edtion naar Nederland. Hoewel wij door de grote vraag volledig uitverkocht waren, is het ons gelukt om extra productiemodellen beschikbaar te krijgen. Zodoende hebben wij toch nog een beperkt aantal ID.3 1ST modellen beschikbaar die we nog dit jaar kunnen uitleveren. Heeft u interesse in deze laatste voorraad? Wees er dan snel bij, want vanwege de grote belangstelling verwachten wij ook deze auto’s snel uit te leveren. Wilt u nog dit jaar de beschikking krijgen in de ID.3 1ST? Via onderstaande button kunt u uw interesse kenbaar maken in onze extra vrijgekomen modellen.

Ik heb interesse in de ID.3 1ST

Als eerste in Nederland de ID.3 ontdekken doet u bij Ames 

De verwachting was dat we de Volkswagen ID.3 medio september binnen zouden krijgen, maar wij zijn verheugd om te vermelden dat wij de eerste dealer in Nederland zijn die de ID.3 1ST nu al in de showroom hebben staan! U bent harte welkom om het nieuwe elektrische topmodel van Volkswagen bij ons te bewonderen in de Ames Volkswagen showroom in Dordrecht.

Plan nu een proefrit!

Het Duitse kenteken bewijst dat de auto vers uit de Volkswagen fabriek afkomstig is. Bent u benieuwd naar zijn rijprestaties? Plan nu een proefrit met de revolutionaire ID.3. De eerste proefritten kunnen gemaakt worden vanaf dinsdag 25 augustus. Zoals u op de foto's kunt zien hebben wij het nieuwe icoon van Volkswagen alvast rondgeleid door Dordrecht.


Plan hier een proefrit

 

 

 

 Autojournalist Werner Budding op pad met onze ID.3

Autojournalist Werner Budding is met onze Volkswagen ID.3 op pad geweest en vertelt u alles wat u moet weten voordat u gaat rijden met de nieuwe baanbrekende elektrische Volkswagen. Naast bovenstaande algemene review behandelt Werner ook tal van specifieke onderwerpen rondom de ID.3. Hoe werkt het opladen van uw ID.3? Hoe is het onderhoud geregeld? Hoe maak ik gebruik van WeConnect en Keyless Entry? Welke hulpsystemen bezit de auto? En waar moet ik op letten bij het besturen van een elektrische auto? Werner Budding geeft op zijn bekende wijze antwoord op al deze vragen.  

Bekijk alle ID.3 video's

ID.3 | WeConnect

ID.3 | Multimedia Systeem

ID.3 | Elektrisch rijden

Volkswagen ID.3 1ST

Als eerste komt de ID.3 1ST naar Nederland. Deze limited edition heeft de 58 kWh accu die je een comfortabele actieradius geeft van 420 km*. U herkent de ID.3 1ST aan de badges opvallende Play/Pauze pedalen en rijke uitrusting. Navigatie, digitale radio, 18 inch velgen en verwarmbare voorstoelen zijn op alle drie uitvoeringen standaard. De vanafprijs voor de ID.3 1ST bedraagt € 37.990.

 

Meer over de ID. 3ST

Vernieuwd interieur

Niet alleen compleet anders van buiten, maar ook van binnen. Met opvallend veel ruimte. Dus zet uw tas lekker neer, ga zitten in de uitnodigende stoelen, en relax met de sfeerverlichting die u naar eigen smaak instelt. Kies uit de tien standaardkleuren (of 30 optionele kleuren). Koele of warme verlichting - het is aan u.

 

Meer informatie

Totaal oplossing voor elektrisch rijden

Wij bieden verschillende type laadpalen aan, ontdek welke oplossingen het beste bij uw situatie passen. Wij kunnen u voorzien in elke laadpaal behoefte: thuisladen, op het werk of op een openbare parkeerplaats. Met onze configurator ziet u snel en eenvoudig welke laadpaal het beste past bij u en uw auto. Bovendien ziet u direct waar u op moet letten bij het kiezen van een laadpaal. Ames adviseert u graag vrijblijvend over de mogelijkheden en de kosten. Zowel het kopen als het huren van een laadpaal is mogelijk, evenals de installatie ervan.

Icoon van de toekomst & icoon van vroeger

Gebroederlijk naast elkaar: twee Volkswagen iconen. Links de Volkswagen ID.3 (2020) en rechts de Volkswagen Kever (1974) uit de Ames Classic Car colectie.

Bekijk Ames Classic Cars

ID.3 training

Op 19 & 20 augustus kregen onze sales en after sales collega's van een Volkswagen EV-deskundige alles uitgelegd over de nieuwe ID.3 1ST zodat we u optimaal van dienst kunnen zijn.

ID.3 training bij Ames
ID.3 training bij Ames
ID.3 training bij Ames

Als eerste komt de ID.3 1ST naar Nederland. Deze limited edition heeft de 58 kWh accu die u een comfortabele actieradius geeft van 420 km. U herkent de ID.3 1ST aan de badges opvallende Play/Pauze pedalen en rijke uitrusting. Navigatie, digitale radio, 18 inch velgen en verwarmbare voorstoelen zijn op alle drie uitvoeringen standaard. De verwachte vanafprijs voor de ID.3 1ST ligt onder de € 40.000.

De ID.3 1ST is de eerste uitvoering. Na de ID.3 1ST volgt de complete line-up van de ID.3. Die begint bij de instapversie met 330 km actieradius. Die krijgt in Duitsland een vanafprijs van minder dan € 30.000.

Daarboven vindt u de versie met 58 kWh en 420 km actieradius, dezelfde accu als in de ID.3 1ST. Verwacht een Nederlandse prijs van minder dan € 36.000. Het topmodel van de ID.3 krijgt 550 km actieradius; de prijs is nog niet bekend.

De tijdlijn van de Volkswagen ID.3

Waar staan we nu?

De basis voor heel veel ruimte

Het MEB-platform is speciaal ontwikkeld voor onze nieuwe elektrische modellen, zoals de ID.3. De platte accu's zitten verwerkt in de vloer, wat ondanks z'n compacte formaat veel binnenruimte en een grote actieradius oplevert. De ID.3 is ongeveer net zo groot als een Golf, maar biedt de binnenruimte van een veel grotere auto.

slimme navigatiesystemen

Slimme navigatie en diepe bassen

De ID.3 heeft navigatie die met u meedenkt. Hij onthoudt bestemmingen en routes en komt zelf met filemeldingen of een sneller alternatief. De DAB+ radio maakt van elke rit een belevenis. Zo luistert u onderweg met kraakhelder digitaal geluid naar uw favoriete muziek, nieuws of podcast. En als de bassen nog wat dieper mogen, kiest u voor de speakers van Beats Audio. Met de groeten van Dr. Dre.

Volledig CO2-neutraal

Elektrisch rijden is niet alleen innovatief, maar ook beter voor het milieu. De productie van de ID.3 is volledig CO2-neutraal: van materiaal tot eindproduct. En de CO2-uitstoot die onvermijdelijk is, compenseren we met klimaatbeschermingsprojecten. Ook recyclen we zoveel mogelijk onderdelen van de auto op een milieuvriendelijke manier. We gaan er zelfs voor om 97% van de accu te hergebruiken. Zo dragen wij bij aan de wereld van morgen.

Innovatieve LED Matrix koplampen.

De ID.3 begroet u met zijn LED Matrix koplampen als u aan komt lopen. Deze innovatieve verlichting verlicht niet alleen de weg vóór u, maar past zich naadloos op elke situatie aan. Zo rijdt u nog veiliger.

Stap over, stap in

Eindelijk een elektrische auto zonder de nadelen van een elektrische auto. Met het gebruiksgemak en comfort dat u van een Volkswagen gewend bent. En met een actieradius die u het vertrouwen geeft om ook voor elektrisch rijden te kiezen. Stap over. Stap in.

Bekijk productspecificaties

U ziet meer en vindt sneller de weg

ID.Light 'praat' met u: met licht. Samen met het optionele navigatiesysteem wijst ID.Light u snel en ontspannen de weg. Lichtsignalen en een knipperende richtingaanwijzer geven aan wanneer u van rijbaan moet wisselen. Als u spraakbediening gebruikt, reageert het systeem met een lichtsignaal op uw stem. En bij het uitstappen zegt ID.Light u gedag met een subtiel lichtteken. Het optionele augmented reality Head-up Display toont handige informatie op de vooruit, direct in uw zicht. Zo ziet u precies waar u moet afslaan.

Alles onder controle met uw stem

Zoeken naar de knop om uw radio zachter te zetten tijdens het rijden? Verleden tijd. Houd u ogen op de weg en gebruik uw stem om de radio, het navigatiesysteem of uw telefoon te bedienen. Zeg 'Hallo ID.' en hij helpt u verder.

Volkswagen ID.3 1ST

De ID.3 is een elektrische auto met alle voordelen van een Volkswagen. Dat betekent voldoende actieradius en slimme features die autorijden nog makkelijker en veiliger maken. De ID.3 1ST is de eerste, exclusieve uitvoering. Deze limited edition hebben we al grotendeels voor u samengesteld met de fijnste extra’s. Maak nu kennis met de ID.3 1ST, het startschot van elektrisch rijden voor iedereen.

Nu bestelbaar vanaf € 37.990

Het is eindelijk zover. De Volkswagen ID.3 1ST is definitief te bestellen! Helaas is de beschikbaarheid nog steeds beperkt, echter hebben wij succesvol een extra aantal productiemodellen weten te krijgen. Heeft u interesse in deze extra ID.3 1ST voorraad? Klik op onderstaande button en vul het formulier in.

Ik heb interesse in de ID.3 1ST

Tot 420 kilometer* op een volle accu

De unieke eerste editie van de auto heeft een 58 kWh sterke accu. Daarmee rijdt u tot wel 420 kilometer* op één volle acculading.

Unieke 1ST badges

De exclusieve details van de ID.3 1ST laten aan iedereen zien dat u er als eerste bij was. Zo zitten er rondom de auto unieke 1ST badges. En ook aan de binnenkant vindt u ze terug, bijvoorbeeld op het stuur.

Comfortabele luxe

Ook qua features zit u met de ID.3 1ST meer dan goed. Hij is standaard al voorzien van alle comfort die u bij Volkswagen gewend bent, met een aantal mooie extra features. Zo heeft hij Play & Pauze pedalen en krijgt u een bijzonder welkom op het grote welkomstscherm. Dit is uw unieke uitvoering.

Vier kleuren

De gelimiteerde ID.3 1ST is leverbaar in vier kleuren: Gletscher White, Moonstone Grey, Makena Turquoise en Mangan Grey. Daarnaast heeft u keuze uit drie uitvoeringen, ontdek hieronder de uitrusting.

Accessoires voor uw ID.3

Wilt u uw ID.3 helemaal naar eigen smaak? Of u nu gaat voor extra gemak, comfort of gewoon uw eigen stijl wilt benadrukken. Bekijk voordat u uw ID.3 bestelt de brochure voor de ruime keuze aan originele accessoires.

 

Bekijk accessoires brochure

Dit zijn de drie uitvoeringen

id 3 first

ID.3 1ST

Circa € 38.000

Deze eerste editie van de ID.3 heeft alles wat u nodig heeft om elke rit nog relaxter en veiliger maken.

Standaard op ID.3 1ST:

 • 18 inch velgen ‘East Derry’
 • DAB+ digitale radio
 • Navigatiesysteem incl. streaming & internet
 • Natural Voice Control
 • Lane Assist
 • Adaptive Cruise Control
 • Parkeersensoren
id 3 plus

ID.3 1ST Plus

Circa € 44.000

De Plus gaat nog een stap verder in comfort. Instappen gaat zonder sleutel en zelfs de verlichting wordt voor u geregeld.

Extra’s bovenop de ID.3 1ST:

 • 19 inch velgen ‘Andoya’
 • IQ.LIGHT LED Matrix koplampen: passen zich automatisch aan iedere situatie aan
 • Keyless entry
 • Achteruitrijcamera
id 3st max

ID.3 1ST Max

Circa € 49.000

Gaat u voor de nieuwste technische snufjes en maximaal rijplezier? Dan is de Max dé uitvoering voor u.

Extra’s bovenop de ID.3 1ST Plus:

 • 20 inch velgen ‘Sanya’
 • Augmented reality head-up display: toont route direct op de voorruit
 • Panoramadak
 • 2 extra speakers
 • Elektrisch verstelbare stoelen
 • Dodehoeksensor 'Side Assist'
 • Draadloos telefoon opladen

Keuze uit vier velgensets voor de ID.3

id.3 velg
id.3 velg
id.3 velg
id.3 velg

De voordelen van rijden met de ID.3 1ST

Zakelijke rijder

Gunstige bijtelling.
Omdat de ID.3 1ST volgend jaar wordt geleverd, profiteert u nog van het lage bijtellingstarief van 4%***. Dus of u de ID.3 nou least of koopt: een voordelig bijtellingstarief tot 2020 heeft u in ieder geval.

Draag bij aan een beter milieu.
Dankzij de volledig elektrische aandrijving produceert de ID.3 geen CO2-uitstoot tijdens het rijden. Ook is de auto volledig CO2-neutraal gebouwd, waardoor ook het productieproces geen negatief effect heeft op het milieu. Laad u met groene stroom? Dan bent u helemaal goed bezig.

Laad ook thuis slim op.
Betaalt uw werkgever de laadkosten? Dan kunt u met de ID.3 1ST een slim thuislaadpunt laten installeren. Deze activeert u met uw laadsleutelhanger, zodat de laadkosten eenvoudig te verrekenen zijn

Zzp'er

Lage bijtelling én extra voordelen.
Ook als zzp'er profiteert u van 4% bijtelling***. U bent dus in ieder geval tot 2020 zeker van het lage bijtellingstarief op de ID.3 1ST, ook als u least.

Extra aftrekpost voor ondernemers.
Als ondernemer heeft u ook nog recht op de MIA. Deze Milieu-investeringsaftrek zorgt ervoor dat elektrisch rijden nog voordeliger voor u wordt.

Zet u in voor MVO.
Maatschappelijk verantwoord ondernemen kan ook op klein niveau een belangrijke rol spelen. Met de compleet CO2-neutraal geproduceerde ID.3 1ST zet u al gelijk een grote stap in de goede richting.

Betaal geen BPM.
Elektrische auto's zijn in ieder geval tot 2020 uitgesloten van BPM (aanschafbelasting), mits de overheid de regels niet voor die tijd verandert. Daardoor is uw maandbedrag een stuk lager.

Particulier

Bespaar op uw brandstofkosten.
Een kilometer rijden op benzine of diesel is een stuk duurder dan op elektriciteit. Het ligt eraan waar u oplaadt, maar het kan zomaar 2 tot 3 keer goedkoper zijn om elektrisch te rijden.

Geen wegenbelasting en BPM.
De overheid helpt de particulier om groener te rijden. Daardoor betaalt u bij aanschaf geen BPM (aanschafbelasting) en hoeft u ook geen wegenbelasting te betalen.

Ga voor een beter klimaat.
De volledig CO2-neutraal geproduceerde ID.3 1ST stoot ook tijdens het rijden geen CO2 uit. En laad u op met groene stroom? Dan bent u helemaal goed bezig voor het milieu.

Betaal minder onderhoudskosten.
Een elektrische auto heeft een stuk minder bewegende onderdelen. Ook hoeft u de olie niet te verversen. Daardoor betaalt u een stuk minder voor uw onderhoudsbeurten.

* De prijsindicatie voor de ID.3 van € 30.000 is gebaseerd op de Duitse prijsstelling.

** De waarde met betrekking tot de actieradius is voorlopig. Een EG-typegoedkeuring en conformiteitscertificaat met de officiële actieradius is nog niet beschikbaar. Afwijkingen tussen de genoemde en officiële waarden zijn mogelijk. De actieradius van elektrische voertuigen kan voorts worden beïnvloed door factoren zoals de voertuigconfiguratie, rijstijl en de gebruiks-, omgevings- en klimaatomstandigheden zoals de buitentemperatuur, de verkeerssituatie en het rijgedrag. Afhankelijk van de rijstijl kan 80% van alle rijders met de kleinste batterij-variant een actieradius van 230-330 km realiseren en met de mid-range variant van 300-420 km. Met de 77 kWh-versie is 390-550 km zonder tussentijds laden haalbaar.

*** Voor elektrische auto's geldt 8% bijtelling over de eerste € 50.000 van de catalogusprijs van de auto. Over het meerdere moet 22% bijtelling worden betaald. Dit geldt op basis van de huidige wet- en regelgeving in 2020.

Interesse in de Volkswagen ID.3?

Laat hieronder uw gegevens achter en wij houden u vrijblijvend op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Zo informeren wij u graag over de reserveringstermijnen en ander nieuws rondom de introductie van dit baanbrekende model.