Volkswagen ID.3

Vanaf € 43.990 of € 725 p.m.

Volkswagen ID.3 

Het nieuwe elektrische icoon is gewoon een Volkswagen

Met de introductie van de revolutionaire ID.3 start Volkswagen een nieuw tijdperk, waarin elektrisch rijden zal doorbreken bij de massa. Het eerste model van de nieuwe en brede range elektrische Volkswagens is per saldo CO2-neutraal en 100% connected. Ook biedt hij veel rijplezier. Er is keuze uit drie batterij-varianten, die reikwijdtes van 350, 425 of 550 km mogelijk maken. Naast de gelimiteerde ID.3 1ST editions hebben wij nu ook de ID.3 in de reguliere uitvoeringen beschikbaar.

Plan een proefrit


  
Actieradius tot 550 km

  Verkrijgbaar met € 2.950 EV-subsidie

  Augmented-reality-head-updisplay

  IQ.LIGHT LED Matrix koplampen

  Interieurverlichting in 30 kleuren

  Met steunhaak beschikbaar

Interesse in de ID.3?

Bijtellingsvoordeel

Wij hebben diverse elektrische modellen op voorraad met bouwjaar 2020 en 2021 waarbij u dus nog profiteert van de lage bijtellingsregels die toen gelden. Vanaf 2022 is de bijtelling op elektrische auto's namelijk verhoogd naar 16%. Pak daarom nu uw kans met onze laatste voorraadmodellen met de lage bijtelling van de afgelopen jaren.

Bekijk voorraad

Het MEB-platform
Het revolutionaire MEB-platform is geoptimaliseerd voor een maximale actieradius. De elektromotor, de elektronische aansturing en de ééntrapstransmissie zijn in de achteras geïntegreerd. De batterij is ondergebracht in de wagenvloer en ook andere componenten zijn plaatsbesparend verwerkt. Door de combinatie van een laag zwaartepunt, een gunstige gewichtsverdeling en achterwielaandrijving biedt de ID.3 volop dynamiek en een ongekende interieurruimte.

Meer informatie

Gaat u mee naar een nieuw tijdperk? 

Het concept van de ID.3 is compleet nieuw. Hij wordt, net als alle toekomstige ID.-modellen, gebouwd op basis van het speciaal voor elektrische auto’s ontwikkelde MEB-platform. Ook met zijn vernieuwende design benadrukt hij de start van een nieuw tijdperk. De ID.3 is ongeveer net zo groot als een Golf, maar biedt de binnenruimte van een veel grotere auto.

Stel hier uw ID.3 samen

Winnaar ''Elektrische Auto van het Jaar''

De elektrische Volkswagen ID.3 is uitgeroepen tot Elektrische Auto van het Jaar. In de jaarlijkse verkiezing van de Vereniging Zakelijke Rijders (VZR) scoorde de ID.3 de hoogste puntentotaal overall, maar ook eindigde hij als winnaar in de categorie ‘Midden Segment’. Ook de nieuwere versie, de elektrische Volkswagen ID.4, viel in de prijzen en eindigde op de tweede plek in de categorie ‘Hoge Segment’.

Lees meer

Sta over, stap in 

Eindelijk een elektrische auto zonder de nadelen van een elektrische auto. Met het gebruiksgemak en comfort dat u van een Volkswagen gewend bent. En met een actieradius die u het vertrouwen geeft om ook voor elektrisch rijden te kiezen. Stap over. Stap in.

Features van de Volkswagen ID.3

Idlight Beeld
Ext2 ID Web1x1
Ext4 Beauty ID 4K 1X1
Db2021nr00092 Large1x1
VB11 01 Xxl Default Style Pakket1x1
Ext5 Id3 Id4 042021 55 1X1

Plan nu een proefrit!

Bent u benieuwd naar de rijprestaties van de Volkswagen ID.3? Plan nu een proefrit met de revolutionaire ID.3. Zoals u op de foto's kunt zien hebben wij het nieuwe icoon van Volkswagen alvast rondgeleid door Dordrecht.

Plan hier een proefrit

 

Kom binnen

Niet alleen compleet anders van buiten, maar ook van binnen. Met opvallend veel ruimte. Dus ga lekker zitten en relax met de sfeerverlichting die u naar eigen smaak instelt. 

 Autojournalist Werner Budding op pad met onze ID.3

Autojournalist Werner Budding is met onze Volkswagen ID.3 op pad geweest en vertelt u alles wat u moet weten voordat u gaat rijden met de nieuwe baanbrekende elektrische Volkswagen. Naast bovenstaande algemene review behandelt Werner ook tal van specifieke onderwerpen rondom de ID.3. Hoe werkt het opladen van uw ID.3? Hoe is het onderhoud geregeld? Hoe maak ik gebruik van WeConnect en Keyless Entry? Welke hulpsystemen bezit de auto? En waar moet ik op letten bij het besturen van een elektrische auto? Werner Budding geeft op zijn bekende wijze antwoord op al deze vragen.  

Bekijk alle ID.3 video's

ID.3 | WeConnect

ID.3 | Multimedia Systeem

ID.3 | Elektrisch rijden

Volkswagen ID.3 voorraad

Bekijk ook onze volledige actuele voorraad nieuwe en jong gebruikte Volkswagen ID.3 modellen van de Ames vestigingen in Dordrecht, Zwijndrecht, Sliedrecht, Oud-Beijerland en Ridderkerk. Wij hebben altijd een ruim aanbod ID.3 modellen in diverse uitvoeringen, motoren en kleuren.

 

Bekijk voorraad

Volkswagen ID.3 1ST

Als eerste komt de ID.3 1ST naar Nederland. Deze limited edition heeft de 58 kWh accu die je een comfortabele actieradius geeft van 420 km*. U herkent de ID.3 1ST aan de badges opvallende Play/Pauze pedalen en rijke uitrusting. Navigatie, digitale radio, 18 inch velgen en verwarmbare voorstoelen zijn op alle drie uitvoeringen standaard. De vanafprijs voor de ID.3 1ST bedraagt € 49.540.

 

Meer over de ID. 3ST

Vernieuwd interieur

Niet alleen compleet anders van buiten, maar ook van binnen. Met opvallend veel ruimte. Dus zet uw tas lekker neer, ga zitten in de uitnodigende stoelen, en relax met de sfeerverlichting die u naar eigen smaak instelt. Kies uit de tien standaardkleuren (of 30 optionele kleuren). Koele of warme verlichting - het is aan u.

 

Meer informatie

Volkswagen ID.3 Private Lease actie

Ames is tijdelijk in staat om de Volkswagen ID.3 in de luxe ''Pro Edition'' uitvoering tegen het aantrekkelijke Private Lease actietarief vanaf *€ 669,- per maand aan te bieden. Hierbij profiteert u van maandelijks € 31 voordeel! 


 Profiteer van lage brandstofkosten!

 Snel uit voorraad leverbaar

 Actieradius tot 425 kilometer

 Zeer complete ''Pro Edition'' uitvoering

Actieradius maximaal benutten 

Er bestaat nog wel eens discussie over het verschil in de maximale actieradius en het daadwerkelijke rijbereik van een elektrische auto. Daarom hebben wij autojournalist Werner Budding gevraagd om een video te maken waarin hij uitlegt waardoor dit verschil ontstaat en geeft hij een aantal tips hoe u als bestuurder uw rijbereik kan vergroten.

Laadoplossingen

Als betrokken Volkswagen dealer kennen wij de behoeften van berijders van elektrische en hybride auto’s als geen ander. Onze producten en diensten sluiten hier naadloos op aan. Daarom biedt Ames, in samenwerking met Mobilitics, de mogelijkheid aan om laadpalen voor uw Volkswagen en laadpassen voor uw Volkswagen af te nemen.

Configureer in 3 stappen uw laadoplossing

Meer informatie

Volkswagen iconen

Drie Volkswagen iconen op een rij

De Volkswagen ID.3 is de eerste van de ID. familie en staat sinds kort in de showrooms van Ames. De belangstelling is spectaculair te noemen en daarom wordt de 100% elektrische auto nu al een icoon genoemd, of in ieder geval een icoon in wording. Maar waarom verwacht men dat het nieuwe Volkswagen model in het rijtje van de iconische Volkswagen Kever en Golf komt te staan?

Lees hier meer

Bekijk de ID.3

Alle uitvoeringen van de Volkswagen ID.3

Welke past u bij?

ID.3 1ST Max

Vanaf € 49.540

Offerte aanvraag

Standaard op de ID.3 1ST Max

  • 58 kWh accu, 150 kw / 204 pk
  • Velgen 'Sanya', 20 inch lichtmetaal
  • Travel Assist (Traffic Jam Assist, Emergency Assist)
  • Head-up Display met Augmented Reality
  • Panoramadak
  • Elektrisch verstelbare stoelen met massagefunctie
  • Koplampverlichting LED Matrix IQ.Light
  • Sleutelloos vergrendel- en startsysteem (Keyless Access)
  • Achteruitrijcamera (Rear View)
  • Buitenspiegels, elektrisch inklapbaar
  • Sfeerverlichting (30 kleuren instelbaar)

ID.3 Pro Edition

id.3 pro edition

Vanaf € 43.990
Private lease € 669 p/m*

Offerte aanvraag

Standaard op de ID.3 Pro Edition

  • 58 kWh accu, 150 kw / 204 pk
  • Velgen 18 inch staal
  • Lane Assist
  • Adaptive Cruise Control
  • Navigatiesysteem Discover Pro
  • Parkeersensoren voor en achter
  • Koplampverlichting LED
  • Automatische airconditioning
  • Getinte zijruiten en achterruit

ID.3 Pro - UITVERKOCHT!

id.3 pro

Vanaf € 40.059

Offerte aanvraag

Standaard op de ID.3 Pro

  • 45 kWh Pro accu, 110 kw / 150 pk
  • Velgen 18 inch staal
  • Lane Assist
  • Adaptive Cruise Control
  • Navigatiesysteem Discover Pro
  • Parkeersensoren voor en achter
  • Koplampverlichting LED
  • Automatische airconditioning

Volkswagen ID.3 breidt uit met kleiner (45 kWh) accupakket

Volkswagen breidt het succesvolle ID.3-gamma verder uit met een nieuw 45 kWh ‘Pure’ accupakket en nieuwe uitvoeringen. Voortaan biedt de ID.3 keuze uit zeven voorgespecificeerde uitvoeringen, twee accupakketten, drie motorvermogens en verschillende in- en exterieurpakketten. Daarmee is er nu voor iedere klant een ID.3. Dankzij het uitgebreide, vernieuwde gamma is de elektrisch aangedreven Volkswagen ID.3 er nu al vanaf € 32.190*.

Lees het volledige nieuwsbericht

Ook interessant

De basis voor heel veel ruimte

Het MEB-platform is speciaal ontwikkeld voor onze nieuwe elektrische modellen, zoals de ID.3. De platte accu's zitten verwerkt in de vloer, wat ondanks z'n compacte formaat veel binnenruimte en een grote actieradius oplevert. De ID.3 is ongeveer net zo groot als een Golf, maar biedt de binnenruimte van een veel grotere auto.

slimme navigatiesystemen

Slimme navigatie en diepe bassen

De ID.3 heeft navigatie die met u meedenkt. Hij onthoudt bestemmingen en routes en komt zelf met filemeldingen of een sneller alternatief. De DAB+ radio maakt van elke rit een belevenis. Zo luistert u onderweg met kraakhelder digitaal geluid naar uw favoriete muziek, nieuws of podcast. En als de bassen nog wat dieper mogen, kiest u voor de speakers van Beats Audio. Met de groeten van Dr. Dre.

Volledig CO2-neutraal

Elektrisch rijden is niet alleen innovatief, maar ook beter voor het milieu. De productie van de ID.3 is volledig CO2-neutraal: van materiaal tot eindproduct. En de CO2-uitstoot die onvermijdelijk is, compenseren we met klimaatbeschermingsprojecten. Ook recyclen we zoveel mogelijk onderdelen van de auto op een milieuvriendelijke manier. We gaan er zelfs voor om 97% van de accu te hergebruiken. Zo dragen wij bij aan de wereld van morgen.

Innovatieve LED Matrix koplampen.

De ID.3 begroet u met zijn LED Matrix koplampen als u aan komt lopen. Deze innovatieve verlichting verlicht niet alleen de weg vóór u, maar past zich naadloos op elke situatie aan. Zo rijdt u nog veiliger.

In de ID.3 zitten uw kinderen het veiligst

Elk jaar onderzoekt organisatie Euro NCAP nieuwe auto’s om de veiligheid te testen. Hierbij rijden zij de auto tegen de muur. De score van de testen worden uitgedrukt in aantal sterren op een schaal van 1 tot 5. De score bestaat uit vier componenten: bescherming van volwassen inzittenden, bescherming van zwakke weggebruikers, de werking van de veiligheidssystemen en de bescherming van kinderen. De Volkswagen ID.3 is bovenaan geëindigd in de ranglijst voor de bescherming van kinderen met een score van 89 procent. De ID.3 scoorde goed op alle onderdelen en excelleerde op het gebied van rijhulpsystemen. 

U ziet meer en vindt sneller de weg

ID.Light 'praat' met u: met licht. Samen met het optionele navigatiesysteem wijst ID.Light u snel en ontspannen de weg. Lichtsignalen en een knipperende richtingaanwijzer geven aan wanneer u van rijbaan moet wisselen. Als u spraakbediening gebruikt, reageert het systeem met een lichtsignaal op uw stem. En bij het uitstappen zegt ID.Light u gedag met een subtiel lichtteken. Het optionele augmented reality Head-up Display toont handige informatie op de vooruit, direct in uw zicht. Zo ziet u precies waar u moet afslaan.

Alles onder controle met uw stem

Zoeken naar de knop om uw radio zachter te zetten tijdens het rijden? Verleden tijd. Houd u ogen op de weg en gebruik uw stem om de radio, het navigatiesysteem of uw telefoon te bedienen. Zeg 'Hallo ID.' en hij helpt u verder.

Volkswagen ID.3 pakketten

Comfort Pakket

Dit zit er in het Comfort Pakket:

✓ Airconditioning automatisch
✓ Verwarmbare voorstoelen
✓ Multifunctioneel lederen stuurwiel, verwarmbaar
✓ Buitenspiegels, elektrisch instel-, verwarm- en inklapbaar
✓ Regensensor
Automatisch dimmende binnenspiegel

Multimedia Pakket

Dit zit er in het Multimedia Pakket:

✓ Navigatiesysteem 'Discover Pro', met streaming en internet. 25,4 cm kleuren touchscreen (10 inch)
Draadloos je telefoon opladen

Style Interior Pakket

Dit zit er in het Style Interieur Pakket:

Bekleding in stof 'Flow'
Pedalen in edelstaal met Play & Pauze design
Sfeerverlichting interieur (30 kleuren instelbaar)

Design Pakket

Dit zit er in het Design Pakket:

Koplampverlichting LED Matrix (IQ.Light) met verbindende LED strip tussen koplampen
Achterlichten LED, donkerrood, met animatie
Zijruiten achter en achterruit getint, 65% lichtabsorberend

Comfort Pakket Plus

Dit zit er in het Comfort Pakket Plus:

✓ Airconditioning automatisch, 2-zone
Laadbodem in bagageruimte, variabel
✓ Verwarmbare voorstoelen
✓ Multifunctioneel lederen stuurwiel, verwarmbaar
✓ Buitenspiegels, elektrisch instel-, verwarm- en inklapbaar
✓ Regensensor
Automatisch dimmende binnenspiegel

Multimedia Pakket Plus

Dit zit er in het Multimedia Pakket Plus:

Head-up Display met 'Augmented Reality'
Geluidsysteem met 6+1 luidsprekers (400 Watt)
✓ Navigatiesysteem 'Discover Pro' met 25,4 cm kleuren touchscreen incl. streaming & internet
✓ Draadloos je telefoon opladen

Style Interior Pakket Plus

Dit zit er in het Style Interieur Pakket Plus:

✓ Voorstoelen, Ergo-Active, elektrisch verstelbaar
✓ Lendensteunen vóór, instelbaar met massagefunctie
✓ Bekleding in stof 'Flow'
✓ Pedalen in edelstaal met Play & Pauze design
✓ Sfeerverlichting interieur (30 kleuren instelbaar)

Design Pakket Plus

Dit zit er in het Design Pakket Plus:

✓ Panoramadak (panoramisch glazen dak, kan niet open)
✓ Koplampverlichting LED Matrix (IQ.Light) met verbindende LED strip tussen koplampen
✓ Achterlichten LED, donkerrood, met animatie
✓ Zijruiten achter en achterruit getint, 65% lichtabsorberend

Assistance Pakket

Dit zit er in het Assistance Pakket:

✓ Sleutelloos vergrendel- en startsysteem (Keyless Acces)
✓ Achteruitrijcamera (Rear View)
✓ Diefstalalarm
✓ Proactieve inzittendenbescherming (Pre-Crash)
✓ Verlichte portiergrepen

Assistance Pakket Plus

Dit zit er in het Assistance Pakket Plus:

✓ Travel Assist (Traffic Jam Assist, Emergency Assist)
✓ Dodehoeksensor (Side Assist)
✓ Sleutelloos vergrendel- en startsysteem (Keyless Acces)
✓ Achteruitrijcamera (Rear View)
✓ Diefstalalarm
✓ Proactieve inzittendenbescherming (Pre-Crash)
✓ Verlichte portiergrepen

Sport Pakket Plus

Dit zit er in het Sport Pakket Plus:

✓ Progressieve besturing (Progressive Steering)
✓ Adaptieve onderstelregeling (Dynamic Chassis Control) Instelmogelijkheid van de demping van het onderstel
✓ Rijprofielinstelling (Driving Profiles)

Interesse in de Volkswagen ID.3?

Vraag via onderstaand formulier vrijblijvend een proefrit, offerte of meer informatie aan. Wij nemen spoedig contact met u op.

Volkswagen ID.3 1ST

De ID.3 is een elektrische auto met alle voordelen van een Volkswagen. Dat betekent voldoende actieradius en slimme features die autorijden nog makkelijker en veiliger maken. De ID.3 1ST is de eerste, exclusieve uitvoering. Deze limited edition hebben we al grotendeels voor u samengesteld met de fijnste extra’s. Maak nu kennis met de ID.3 1ST, het startschot van elektrisch rijden voor iedereen.

Nu bestelbaar vanaf € 37.990

Het is eindelijk zover. De Volkswagen ID.3 1ST is definitief te bestellen! Helaas is de beschikbaarheid nog steeds beperkt, echter hebben wij succesvol een extra aantal productiemodellen weten te krijgen. Heeft u interesse in deze extra ID.3 1ST voorraad? Klik op onderstaande button en vul het formulier in.

Ik heb interesse in de ID.3 1ST

Tot 420 kilometer* op een volle accu

De unieke eerste editie van de auto heeft een 58 kWh sterke accu. Daarmee rijdt u tot wel 420 kilometer* op één volle acculading.

Unieke 1ST badges

De exclusieve details van de ID.3 1ST laten aan iedereen zien dat u er als eerste bij was. Zo zitten er rondom de auto unieke 1ST badges. En ook aan de binnenkant vindt u ze terug, bijvoorbeeld op het stuur.

Comfortabele luxe

Ook qua features zit u met de ID.3 1ST meer dan goed. Hij is standaard al voorzien van alle comfort die u bij Volkswagen gewend bent, met een aantal mooie extra features. Zo heeft hij Play & Pauze pedalen en krijgt u een bijzonder welkom op het grote welkomstscherm. Dit is uw unieke uitvoering.

Vier kleuren

De gelimiteerde ID.3 1ST is leverbaar in vier kleuren: Gletscher White, Moonstone Grey, Makena Turquoise en Mangan Grey. Daarnaast heeft u keuze uit drie uitvoeringen, ontdek hieronder de uitrusting.

Accessoires voor uw ID.3

Wilt u uw ID.3 helemaal naar eigen smaak? Of u nu gaat voor extra gemak, comfort of gewoon uw eigen stijl wilt benadrukken. Bekijk voordat u uw ID.3 bestelt de brochure voor de ruime keuze aan originele accessoires.

 

Bekijk accessoires brochure

Dit zijn de drie uitvoeringen

id 3 first

ID.3 1ST

Circa € 38.000

Deze eerste editie van de ID.3 heeft alles wat u nodig heeft om elke rit nog relaxter en veiliger maken.

Standaard op ID.3 1ST:

  • 18 inch velgen ‘East Derry’
  • DAB+ digitale radio
  • Navigatiesysteem incl. streaming & internet
  • Natural Voice Control
  • Lane Assist
  • Adaptive Cruise Control
  • Parkeersensoren
id 3 plus

ID.3 1ST Plus

Circa € 44.000

De Plus gaat nog een stap verder in comfort. Instappen gaat zonder sleutel en zelfs de verlichting wordt voor u geregeld.

Extra’s bovenop de ID.3 1ST:

  • 19 inch velgen ‘Andoya’
  • IQ.LIGHT LED Matrix koplampen: passen zich automatisch aan iedere situatie aan
  • Keyless entry
  • Achteruitrijcamera
id 3st max

ID.3 1ST Max

Circa € 49.000

Gaat u voor de nieuwste technische snufjes en maximaal rijplezier? Dan is de Max dé uitvoering voor u.

Extra’s bovenop de ID.3 1ST Plus:

  • 20 inch velgen ‘Sanya’
  • Augmented reality head-up display: toont route direct op de voorruit
  • Panoramadak
  • 2 extra speakers
  • Elektrisch verstelbare stoelen
  • Dodehoeksensor 'Side Assist'
  • Draadloos telefoon opladen

Keuze uit vier velgensets voor de ID.3

id.3 velg
id.3 velg
id.3 velg
id.3 velg

De voordelen van rijden met de ID.3 1ST

Zakelijke rijder

Gunstige bijtelling.
Omdat de ID.3 1ST volgend jaar wordt geleverd, profiteert u nog van het lage bijtellingstarief van 4%***. Dus of u de ID.3 nou least of koopt: een voordelig bijtellingstarief tot 2020 heeft u in ieder geval.

Draag bij aan een beter milieu.
Dankzij de volledig elektrische aandrijving produceert de ID.3 geen CO2-uitstoot tijdens het rijden. Ook is de auto volledig CO2-neutraal gebouwd, waardoor ook het productieproces geen negatief effect heeft op het milieu. Laad u met groene stroom? Dan bent u helemaal goed bezig.

Laad ook thuis slim op.
Betaalt uw werkgever de laadkosten? Dan kunt u met de ID.3 1ST een slim thuislaadpunt laten installeren. Deze activeert u met uw laadsleutelhanger, zodat de laadkosten eenvoudig te verrekenen zijn

Zzp'er

Lage bijtelling én extra voordelen.
Ook als zzp'er profiteert u van 4% bijtelling***. U bent dus in ieder geval tot 2020 zeker van het lage bijtellingstarief op de ID.3 1ST, ook als u least.

Extra aftrekpost voor ondernemers.
Als ondernemer heeft u ook nog recht op de MIA. Deze Milieu-investeringsaftrek zorgt ervoor dat elektrisch rijden nog voordeliger voor u wordt.

Zet u in voor MVO.
Maatschappelijk verantwoord ondernemen kan ook op klein niveau een belangrijke rol spelen. Met de compleet CO2-neutraal geproduceerde ID.3 1ST zet u al gelijk een grote stap in de goede richting.

Betaal geen BPM.
Elektrische auto's zijn in ieder geval tot 2020 uitgesloten van BPM (aanschafbelasting), mits de overheid de regels niet voor die tijd verandert. Daardoor is uw maandbedrag een stuk lager.

Particulier

Bespaar op uw brandstofkosten.
Een kilometer rijden op benzine of diesel is een stuk duurder dan op elektriciteit. Het ligt eraan waar u oplaadt, maar het kan zomaar 2 tot 3 keer goedkoper zijn om elektrisch te rijden.

Geen wegenbelasting en BPM.
De overheid helpt de particulier om groener te rijden. Daardoor betaalt u bij aanschaf geen BPM (aanschafbelasting) en hoeft u ook geen wegenbelasting te betalen.

Ga voor een beter klimaat.
De volledig CO2-neutraal geproduceerde ID.3 1ST stoot ook tijdens het rijden geen CO2 uit. En laad u op met groene stroom? Dan bent u helemaal goed bezig voor het milieu.

Betaal minder onderhoudskosten.
Een elektrische auto heeft een stuk minder bewegende onderdelen. Ook hoeft u de olie niet te verversen. Daardoor betaalt u een stuk minder voor uw onderhoudsbeurten.

Icoon van de toekomst & icoon van vroeger

Gebroederlijk naast elkaar: twee Volkswagen iconen. Links de Volkswagen ID.3 (2020) en rechts de Volkswagen Kever (1974) uit de Ames Classic Car colectie.

Bekijk Ames Classic Cars