Dagje auto’s kijken in Autostadt

Waar vind je alle modellen van de merken die bij de Volkswagen Group horen bij elkaar? Misschien op een internationale autobeurs, zoals de IAA in Frankfurt. Hoewel Bugatti daar dit jaar schitterde door afwezigheid. De modellen van Volkswagen, Seat, Porsche, Skoda, Bugatti, Audi en de motorfietsen van Ducati staan wél gezamenlijk, glimmend gepoetst, opgesteld in de prachtige paviljoens van Autostadt, in Volkswagen-city Wolfsburg. En wij gingen er op bezoek, samen met een groep leden van de Dordrechtse Ondernemers Vereniging (DOV).

 

De Volkswagen-fabriek 

Alleen in het centrale museum staan auto’s van allerlei merken opgesteld. Zowel merken uit de groep, als ‘vreemde’ merken. De automerken, behorende bij de Volkswagen Group, zijn strikt van elkaar gescheiden op het enorme Autostadt-terrein, door de individuele paviljoens. Elk paviljoen heeft zijn eigen sfeer, die precies past bij het merk. Dus een pragmatische beleving binnen in het ronde Skoda-huis. Daarentegen weinig functionaliteiten en evenmin een ‘groen karakter’ in het Bugatti-paviljoen. In het Bugatti-paleis staat slechts één model; een spiegelende Veyron, met meer dan 1000 pk. Bij Lamborghini is zelfs niet eens een model te vinden. Toch trekt het Lambo-paviljoen veel kijkers. Waarschijnlijk omdat die bezoekers weten dat er na enige tijd toch een Lamborghini tevoorschijn komt. Bombastische muziek creëert sfeer, daarna kantelt een cirkel in de muur, met een diameter van zo’n tien meter. De buitenkant van de muur in het Lambo-paviljoen wordt de binnenkant, en laat op die buitenkant nou een Lamborghini Aventador ter waarde van dik een half miljoen euro zijn bevestigd. Het kenmerkt de sfeer in Autostadt ten voeten uit. Niets is te gek voor ’s werelds grootste autoproducent, om de bezoeker te vermaken.

DOV

De aanwezigen van de groep Nederlanders die deze dag naar het in Wolfsburg gelegen Autostadt afreizen, bestaan uit Dordrechtse ondernemers die door de Dordse Ondernemersvereniging zijn uitgenodigd, onder aanvoering van autobedrijf Ames. Onder de Ames-vlag vallen diverse merken die behoren bij de Volkswagen Group, en dus was een bezoek aan Autostadt en aan de enorme Volkswagen-fabriek in Wolfsburg georganiseerd voor de groep entrepreneurs. Niet in de laatste plaats om de ondernemers te inspireren, want wanneer kom je nou in het hart van de grootste autofabrikant ter wereld en wanneer krijg je de kans om je te laten rondleiden in ’s werelds grootste aangesloten fabrieksgebouw?

Oorsprong  

De oorsprong van de Volkswagen-fabriek in Wolfsburg gaat terug naar eind jaren dertig van de vorige eeuw. De Kever zou er gemaakt gaan worden, hetgeen echter pas gebeurde toen de oorlog gedaan was. In de jaren daarna werd de snelheid van de lopende band flink opgedraaid. Dusdanig hard zelfs, dat vorig jaar de 45 miljoenste auto werd geproduceerd. Inmiddels bouwt het concern naast Volkswagen, op dezelfde band ook modellen van Seat, rolt er elke achttien seconden een auto van de band in Wolfsburg en werken er een kleine 70.000 personen op deze faciliteit van Volkswagen. Met recht een plek waar je als ondernemer of als autoliefhebber iets te zoeken hebt. Vraag dat maar eens aan de leden van de Dordrechts Ondernemers Vereniging die mee waren, auto’s kijken in Autostadt.

 

           

Lees ook 

Amegazine najaar do, 17 oktober
Hij is er weer! Onze eigen krant het Amegazine valt deze week in heel de regio op de deurmat. Woont u niet in de regio of heeft u hem niet ontvangen? Lees hem dan hier online.
Gezellige dag voor 20 patiënten van het Parkhuis Dordrecht ma, 23 september
Ames verzorgde samen met de Gemeente Dordrecht, het Parkhuis en het Dordrechts Museum op maandag 23 september een vermakelijke dag voor twintig cliënten van de dagbesteding van het Parkhuis Dordrecht. Zo werden de cliënten en hun partners/verzorgers eerst getrakteerd op een rondrit in de diverse Classic Cars van Ames. De half uur durende rondrit door het historische centrum van Dordrecht eindigde bij het Dordrechts Museum waar de deelnemers getrakteerd werden op een high-tea. Het Parkhuis dankt alle sponsoren voor hun belangeloze bijdrage en de matches op de Beursvloer van Stichting Maatschappelijk Betrokken Ondernemen in Dordrecht.