Volkswagen modellen van de toekomstVolkswagens grootste technologie- en productoffensief ooit begint vorm te krijgen. Het eerste model dat op het nieuwe MEB-platform komt te staan, is de compacte, elektrische Volkswagen I.D. De productie start eind 2019 in het Duitse Zwickau. Gedurende een periode van vijf jaar introduceert de Volkswagen Group in totaal tweeëndertig volledig elektrische modellen op basis van het gloednieuwe MEB-platform. In 2020 rollen er naar verwachting 100.000 elektrische Volkswagens van de band. Merkdirecteur Herbert Diess benadrukt de grootte van het project: “We zijn vastbesloten om de leiding te nemen in e-mobility.”

 

Dankzij het MEB-platform

Het elektrische MEB-platform is ontworpen voor de emissievrije, digitale mobiliteit van de toekomst en is compleet nieuw ontwikkeld. Het platform voorziet in elektromotoren met uiteenlopende vermogensniveaus, platte batterijpakketten in de bodem, innovatieve technologieën en software-features als slimme verlichting en head-up displays met augmented reality. Dit zijn zaken die voorheen enkel beschikbaar waren voor auto’s in het premium segment.  

Modellen

i.d. hatchback voorkant
I.D.
De eerste elektrische Volkswagen I.D. Bekijk
crozz groot rood
I.D. Crozz
Volledige elektrische SUV Bekijk
buzz groot VW
I.D. Buzz
Reïncarnatie van de Microbus Bekijk
ID vizzion
I.D. Vizzion
Elektrische en zelfrijdende luxesedan Bekijk
id peaks bewerkt
I.D. Pikes Peak
Volledig elektrische raceprototype Bekijk
cityskater ontwerp
Cityskater & Streetmate
Slimme stadse mobiliteit Bekijk
Hybride aandrijflijn Golf
Hybride aandrijflijn Golf
Volkswagen elektrificeert zijn modellengamma Bekijk

Start vanaf 2020

De Volkswagen I.D., I.D. BUZZ en I.D. CROZZ vormen de voorhoede van een reeks nieuwe modellen die Volkswagen vanaf 2020 met korte tussenpozen introduceert, als onderdeel van zijn elektro-offensief. Het begint in 2020 met de compacte en baanbrekende I.D., een vierdeurs hatchback met veel ruimte. In hetzelfde jaar komt de I.D. CROZZ op de markt: een vierwielaangedreven, volledig elektrische SUV. In de zomer van 2017 kondigden Volkswagen en Volkswagen Bedrijfswagens in Pebble Beach (Californië, VS) aan dat de volledig elektrische I.D. BUZZ – een moderne interpretatie van de klassieke Volkswagen Transporter – in 2022 wordt gelanceerd. Het nieuwe studiemodel I.D. VIZZION is het vierde lid van Volkswagen’s I.D. familie waarvan het nog onbekend is wanneer deze luxe sedan in productie gaat. De nieuwe modelgeneratie wordt in Europa, China en de VS op de markt gebracht.

Heeft u onze
hulp nodig?

Facebook
linkedin logo
Twitter
Youtube
Instagram