Volkswagen modellen van de toekomstVolkswagens grootste technologie- en productoffensief ooit begint vorm te krijgen. Het eerste model dat op het nieuwe MEB-platform komt te staan, is de compacte, elektrische Volkswagen I.D NEO. De productie start eind 2019 in het Duitse Zwickau. Gedurende een periode van vijf jaar introduceert de Volkswagen Group in totaal tweeëndertig volledig elektrische modellen op basis van het gloednieuwe MEB-platform. In 2020 rollen er naar verwachting 100.000 elektrische Volkswagens van de band. Merkdirecteur Herbert Diess benadrukt de grootte van het project: “We zijn vastbesloten om de leiding te nemen in e-mobility.”

 

Aanmelden nieuwsbrief

Elektrische MEB-platform

Het elektrische MEB-platform is ontworpen voor de emissievrije, digitale mobiliteit van de toekomst en is compleet nieuw ontwikkeld. Het platform voorziet in elektromotoren met uiteenlopende vermogensniveaus, platte batterijpakketten in de bodem, innovatieve technologieën en software-features als slimme verlichting en head-up displays met augmented reality. Dit zijn zaken die voorheen enkel beschikbaar waren voor auto’s in het premium segment.  

Toekomstige modellen

i.d. hatchback voorkant
I.D. NEO
De eerste elektrische Volkswagen I.D. Bekijk
crozz groot rood
I.D. Crozz
Volledige elektrische SUV Bekijk
buzz groot VW
I.D. Buzz
Reïncarnatie van de Microbus Bekijk
ID vizzion
I.D. Vizzion
Elektrische en zelfrijdende luxesedan Bekijk
id peaks bewerkt
I.D. Pikes Peak
Volledig elektrische raceprototype Bekijk
cityskater ontwerp
Cityskater & Streetmate
Slimme stadse mobiliteit Bekijk
Hybride aandrijflijn Golf
Hybride aandrijflijn Golf
Volkswagen elektrificeert zijn modellengamma Bekijk

Start vanaf 2020

De Volkswagen I.D. NEO , I.D. BUZZ en I.D. CROZZ vormen de voorhoede van een reeks nieuwe modellen die Volkswagen vanaf 2020 met korte tussenpozen introduceert, als onderdeel van zijn elektro-offensief. Het begint in 2020 met de compacte en baanbrekende I.D. NEO, een vierdeurs hatchback met veel ruimte. In hetzelfde jaar komt de I.D. CROZZ op de markt: een vierwielaangedreven, volledig elektrische SUV. In de zomer van 2017 kondigden Volkswagen en Volkswagen Bedrijfswagens in Pebble Beach (Californië, VS) aan dat de volledig elektrische I.D. BUZZ – een moderne interpretatie van de klassieke Volkswagen Transporter – in 2022 wordt gelanceerd. Het nieuwe studiemodel I.D. VIZZION is het vierde lid van Volkswagen’s I.D. familie waarvan het nog onbekend is wanneer deze luxe sedan in productie gaat. De nieuwe modelgeneratie wordt in Europa, China en de VS op de markt gebracht.

Samenwerking Volkswagen en Microsoft

Volkswagen en Microsoft werken samen aan de Volkswagen Automotive Cloud. Die gaat worden gebruikt voor alle toekomstige digitale diensten van Volkswagen en wordt één van de grootste clouds in de auto-industrie. Met Microsoft als strategische partner neemt Volkswagen AG een belangrijke stap in zijn transformatie van autofabrikant naar mobiliteitprovider, met een vloot ‘connected’ voertuigen en het digitale ecosysteem Volkswagen We.

Meer informatie

Interactieve autoverlichting


Volkswagen werkt aan interactieve verlichtingstechnologie voor een compleet nieuw niveau in veiligheid en personalisatie. Innovatieve HD-koplampen kunnen informatie direct op de weg projecteren, zodat automobilisten ook zonder oogcontact weten wat hun medeweggebruikers gaan doen.

 

Meer informatie

Volkswagen Zwickau eerste getransformeerde autofabriek ter wereld

Volkswagen gaat vanaf 2025 één miljoen elektrisch aangedreven voertuigen per jaar bouwen. Op dit moment ontstaat in Zwickau de grootste EV-fabriek van Volkswagen. Nu worden hier nog Golfs gebouwd, maar eind 2019 - over ruim een jaar - start daar de productie van de ID-lijn. Dat betekent dat Volkswagen een complete fabriek ombouwt van interne verbrandingsmotoren naar e-mobiliteit. Vanaf 2021 rollen er zes elektrisch aangedreven modellen voor drie merken van de Volkswagen Groep van de lijn, met een beoogde productie van 330.000 e-auto’s per jaar.

Meer informatie

Volkswagen bouwt drie fabrieken om voor elektrische auto's

Volkswagen zet grote stappen op weg naar emissievrij rijden. Na Zwickau gaat Volkswagen ook in de fabrieken in Emden en Hannover volledig elektrische Volkswagens produceren. Volkswagen transformeert in volle vaart zijn fabrieken om de grootschalige productie van elektrische auto’s mogelijk te maken. De fabrieken in Emden en Hannover worden ook versneld klaargestoomd als EV-productiefaciliteiten. Samen met de fabriek in Zwickau ontstaat zo het grootste productienetwerk voor elektrisch aangedreven auto’s in Europa.

Meer informatie

Interesse in de elektrische transitie van Volkswagen?

Laat hieronder uw gegevens achter en wij houden u vrijblijvend op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom de nieuwe elektrische Volkswagen modellen (I.D. lijn) en andere trends op het gebied van elektrificering binnen Volkswagen. 

Heeft u onze
hulp nodig?

Facebook
linkedin logo
Twitter
Youtube
Instagram