Ames levert twee zorgambulances aan Ambulancedienst Zuid-Holland-Zuid


Bij de Ambulancedienst Zuid-Holland Zuid zijn twee nieuwe Zorgambulances afgeleverd door Ames Bedrijfswagencenturm. Ze worden nog deze maand in gebruik gesteld.

Zorgambulances

Binnen het wagenpark van twintig ambulances in de regio verzorgen deze zogenoemde 'B-wagens' het geplande vervoer van patiënten van de ene zorginstelling naar de andere, of van een zorginstelling naar huis of andersom. Het gaat dan bijvoorbeeld om patiënten die voor onderzoek of bestraling moeten reizen. De huidige twee Zorgambulances zijn aan het einde van hun levensduur.

Zorgambulances hebben een relatief eenvoudiger uitrusting aan boord dan reguliere ambulances. Ze rijden nooit met spoed en zijn daarom vanaf nu getooid met zogeheten 'secundaire ambulancestriping', zonder de kleur rood. Bij de Zorgambulances is met name het comfort voor de patiënt van groot belang. Daarom is de keuze gevallen op dit type Volkswagen, dat behalve hoge deuren ook onafhankelijke wielophanging en luchtvering heeft.

Wagenparkbeheerder Wim Treurniet (links) van de Ambulancedienst neemt de Zorgambulances officieel in ontvangst van manager Ames Bedrijfswagens Rob van der Velden. (Foto: Frederike Slieker)

Volkswagen Bedrijfswagens staan bekend voor hun betrouwbaarheid en comfort. Ames wenst de ambulancebroeders veel veilige en comfortabele kilometers toe.

Lees ook

Ames sluit contract met Rotterdamse Sporticonen ma, 04 maart
Rotterdamse Sporticonen is een stichting met ANBI-status (goed doel) dat de sporthelden van Rotterdam als motivatie gebruikt voor kinderen om meer te sporten en meer plezier aan sporten te beleven. Kinderen is alle kinderen, dus ook die met een geestelijke of lichamelijke beperking. Het eerst contact met Leen de Koning dateert van de zomerborrel van de Dirk Kuyt Foundation in Noordwijk. Een tweede gesprek tussen Leen de Koning en Pim Blokland, Bestuurslid van Rotterdamse Sporticonen, mondde uit in de samenwerking die tijdens De Dirk Kuyt Cup werd bekrachtigd.
Amega doneert 10 pc’s aan stichting Drechtsom vr, 22 februari
Stichting Drechtsom heeft tien computers gekregen van de Amega Groep zodat zij mee kunnen met de digitalisering in het onderwijs. Tegenwoordig worden boeken immers steeds vaker vervangen in het onderwijs door portals en online boeken. De computers zullen ingezet worden in het buurthuis om huiswerkbegeleiding te bieden voor de kinderen. Wij wensen Stichting Drechtsom het allerbeste toe in hun werk.