Amega doneert 10 pc’s aan Stichting Drechtsom


Stichting Drechtsom heeft tien computers gekregen van de Amega Groep zodat zij mee kunnen met de digitalisering in het onderwijs. Tegenwoordig worden boeken immers steeds vaker vervangen in het onderwijs door portals en online boeken. De computers zullen ingezet worden in het buurthuis om huiswerkbegeleiding te bieden voor kinderen. Wij wensen Stichting Drechtsom het allerbeste toe in hun werk.

Stichting Drechtsom

Drechtsom is een stichting die Somaliërs helpt om hun sociale en economische positie te verbeteren in de maatschappij. In hun buurthuis gevestigd aan de Patersweg bieden zij onder meer huiswerkbegeleiding, financiële begeleiding, workshops en een werkplaats. De bestuursleden van stichting Drechtsom zijn zelf op vroege leeftijd naar Nederland gekomen en zagen dat er een stukje begeleiding mist waardoor het moeilijk was om snel in te kunnen stromen in onder meer het onderwijs. Deze begeleiding willen zij bieden door actief bezig te zijn met de ontwikkeling van de families.

Beursvloer Dordrecht

Ames is in contact gekomen met Stichting Drechtsom tijdens de afgelopen Beursvloer, die werd georganiseerd bij Ames Audi Centrum. Op deze avond ontmoeten bedrijven en maatschappelijk betrokken organisaties elkaar waarbij handelen met gesloten beurs het motto is.

Lees ook

Ames steunt Stichting Support Casper vr, 09 november
Deze keer vond de jaarlijkse wijnproeverij van de Ronde Tafel plaats bij Ames Zwijndrecht. Ieder jaar steunt deze ondernemingsgroep een goed doel, dit was dit jaar de stichting Support Casper. Deze stichting zet zich in voor onderzoek naar nieuwe behandelmethoden voor de vreselijke ziekte van alvleesklierkanker. De opbrengst van deze avond is bestemd voor dit goede doel. Wij als Amega steunen dit soort initiatieven en hebben zodoende de showroom van Ames Zwijndrecht ter beschikking gesteld en ook een bedrag gedoneerd.
Ames Audi Centrum decor van Beursvloer Dordrecht di, 13 november
Maandagavond 13 november was het Ames Audi Centrum het decor van de eerste Beursvloer in Dordrecht. Meer dan 150 deelnemers van maatschappelijk betrokken organisaties en Dordtse bedrijven deden hieraan mee. De avond werd geopend door burgemeester van Dordrecht Wouter Kolff. ''De maatschappelijke Beursvloer is een evenement waarbij maatschappelijke behoeftes worden verhandeld. Het gaat om vraag en aanbod van vrijwilligerswerk in de meest brede zin.''