Volkswagen e-Crafter nu leverbaar vanaf € 49.950 inclusief duurzaamheidspremie.

Met z’n 35,8 kWh batterijpakket heeft de e-Crafter een actieradius van 115 km (WLTP)**. Daarmee is hij bij uitstek geschikt voor emissievrij vervoer in een stedelijke omgeving. Misschien wel net zo belangrijk als de actieradius is het snel op te laden batterijpakket van de e-Crafter. Bij gebruik van een 7,2 kW wallbox duurt het volledig laden van een lege batterij 5,2 uur. Via een snellader (40 kW gelijkstroom-laadstation) is het pakket in 45 minuten tot 80 procent op te laden.

Bij het ontwikkelen van de nieuwe Crafter is vanaf het begin rekening gehouden met elektrisch aangedreven versies. Daardoor is het laadvolume van de e-Crafter gelijk aan dat van de Crafter met dieselmotor: 10,7 m3. Ook de maximale breedte (1,83 m) en hoogte (1,86 m) van de laadruimte zijn identiek. Het laadvermogen van de e-Crafter is maximaal 1,0

Uitgebreid dienstenpakket voor elektrisch rijden

De e-Crafter onderscheidt zich in zijn segment niet alleen met zijn zeer rijke standaarduitrusting, maar vooral ook met het uitgebreide pakket aan diensten waarmee Volkswagen Bedrijfswagens ondernemers standaard ondersteunt bij de overstap naar elektrisch rijden. Dit dienstenpakket omvat onder meer 8 jaar onderhoud en APK, rijtrainingen voor maximale actieradius, laadadvies op maat inclusief installatie van laadpunten thuis of op de zaak, de Volkswagen Bedrijfswagens laadpas en de Mijn Volkswagen Bedrijfswagen app.

Lage operationele kosten

Volkswagen Bedrijfswagens heeft de prijzen van de e-Crafter per direct fors aangescherpt, met een nieuwe vanafprijs van € 56.700*. Inclusief de Duurzaamheidspremie van € 6.750 is de compleet uitgeruste e-Crafter er tijdelijk zelfs al vanaf € 49.950*. Dit resulteert in een Full Operational Lease-prijs (na aftrek van de duurzaamheidspremie) vanaf € 725* exclusief BTW via Volkswagen Financial Services. Dat scherpe tarief is mede te danken aan de lage operationele kosten, met onder meer 8 jaar onderhoud. Bovendien kunnen ondernemers in bepaalde gevallen rekenen op subsidies voor elektrisch rijden en op investeringaftrek, zoals de MIA (milieu-investeringsaftrek) en KIA (kleinschaligheidsinvesteringsaftrek). Via de VAMIL kunnen ondernemingen zelf bepalen wanneer en hoe ze de investering afschrijven.

Lees ook

Volkswagen Transporter overall winnaar Bestelauto Expo publieksprijs 2020 wo, 13 november
De Volkswagen Transporter is vandaag uitgeroepen tot overall winnaar van de Bestelauto Expo publieksprijs 2020. Er waren echter meer prijzen voor de succesvolle modellen van Volkswagen Bedrijfswagen.
Ames levert 60 Volkswagen Polo modellen aan BDO do, 05 september
Ames feliciteert BDO met de aflevering van zestig nieuwe Volkswagen Polo modellen voor nieuwe jonge professionals. Wij wensen de berijders veel rijplezier en veilige kilometers toe.