Uw kofferbak als brievenbus - wanneer is het zo ver?

Nederland gaat weer naar kantoor en dus staat de postbode vaker voor een dichte deur. Als hij uw pakketje toch eens kon achterlaten in de kofferbak van uw SKODA…

Het idee is simpel: uw auto gebruiken als brievenbus. De uitvoering heeft daarentegen veel voeten in de aarde, maar is de moeite waard. Het zou internetshoppers veel tijd en gedoe schelen. De nieuwe Simply Clever-oplossing wordt op dit moment getest en heeft al een naam: Car Access.

Car Access testen in Praag

Tijdens een bedrijfsevenement in 2017 werd het idee voor Car Access voor het eerst geopperd. De eerste praktijktestsbegonnen in 2019 en op dit moment start een belangrijke pilotfase in Praag. Als alles meezit, wordt de proeffase tegen het einde van het jaar succesvol afgerond. Daarna rolt SKODA het systeem uit in andere steden in binnen- en buitenland. Zoals het nu lijkt, wordt 2022 het jaar van Car Access.

De Car Access-service werkt met de meeste SKODA-modellen vanaf 2019, met uitzondering van de ENYAQ iV, de KAMIQ en de SCALA. Die krijgen de ondersteuning later. Om gebruik te maken van Car Access heeft u straks een servicepakket genaamd SKODA Care Connect: Remote Access nodig. Vervolgens moet u zelf de functie activeren waarmee de auto op afstand kan worden ontgrendeld.

Koerier kan uw auto maar één keer openen

Achter het simpele idee gaat geavanceerde techniek schuil. Die maakt het mogelijk voor een koerier of postbode om een pakket in een auto af te leveren zonder enige interactie met de klant. Met behulp van een app op zijn telefoon kan hij de auto vinden, ontgrendelen en weer afsluiten. Uiteraard is de service ontwikkeld met de grootst mogelijke aandacht voor veiligheid. De koerier kan de auto maar één keer ontgrendelen en alleen binnen een door de klant goedgekeurd tijdvak.

SKODA werkt samen met een paar grote webwinkels in Tsjechië om het bestel- en bezorgproces te testen. De ene webshop werkt met een simpele ‘Bezorg in auto’-knop, terwijl u bij de andere eerst uw thuisadres moet invoeren en vervolgens een mail van de bezorgdienst krijgt met de mogelijkheid om het pakketje naar uw auto te sturen. De pilotfase in Praag zal ook inzicht geven welke aanpak het prettigst werkt.

Zo wordt het pakketje bezorgd

Op de dag van bezorging parkeer u uw SKODA in de directe omgeving van het opgegeven adres. Dat kan thuis zijn of op het werk, maar altijd op een eenvoudig te bereiken locatie. Dus niet in een afgesloten parkeergarage, waar de koerier niet naar binnen kan en zijn telefoon of uw auto een slecht bereik hebben.

Het pakketje bezorgen is simpel: de koerier gebruikt GPS om de auto te vinden en stopt vlakbij. Hij ontgrendelt de auto met een app, legt het pakketje in de kofferbak en dubbelcheckt of de auto weer is afgesloten. Missie volbracht. Aan het eind van de werkdag rijd u simpelweg met uw nieuwe aanwinsten naar huis.

Als Car Access echt vaart gaat lopen, ontvang u voortaan ook uw dagelijkse boodschappen en uw stomerijbestelling in de kofferbak. Het is maar goed dat de modellen van ŠKODA zo’n grote kofferbak hebben…

SKODA SUV

Aanmelden SKODA nieuwsbrief

Bent u geïnteresseerd in SKODA? Meld u via onderstaand formulier vrijblijvend aan voor onze e-mailnieuwsbrief. Dan houden wij u op de hoogte van SKODA nieuws en onze SKODA acties.

Waarom de SKODA FABIA de perfecte eerste auto is do, 30 september
Uw eerste auto is speciaal door de avonturen die u ermee beleeft. Misschien denkt u later terug aan 2021, het jaar waarin de ŠKODA FABIA uw eerste auto werd.
ŠKODA ENYAQ iV-serie krijgt vierwielaangedreven topmodellen do, 09 september
Met twee nieuwe topmodellen - de extra krachtige en luxe vierwielaangedreven ENYAQ iV 80x en ENYAQ iV 80x SPORTLINE - breidt ŠKODA het gamma nu verder uit.