Waarom de SKODA FABIA de perfecte eerste auto is

Uw eerste auto is speciaal en de avonturen die u ermee beleeft, vergeet u nooit. Misschien denkt u later terug aan 2021, het jaar waarin de nieuwe SKODA FABIA uw eerste auto werd.

Over eerste auto’s gesproken: een Das WeltAuto-occasion met zes of meer maanden garantie biedt meer luxe en zekerheid, dan waarmee de meeste twintigers hun autoleven begonnen. Als de splinternieuwe SKODA FABIA uw eerste auto wordt, mag u helemaal van geluk spreken. Moet u kijken wat de vierde generatie FABIA allemaal te bieden heeft.

Kiezen doet u met uw ogen

In de nieuwe FABIA kunt u gezien worden, want hij heeft stoere looks en een krachtige uitstraling. Hoofdontwerper Oliver Stefani maakte de vierde generatie volwassener en dynamischer. U ziet de nieuwe FABIA vaak afgebeeld in een heerlijke oranje kleur, genaamd Phoenix Orange. Zelfs de basisversie Active kunt u in die kleur bestellen. Energy Blue is de standaard lakkleur. Gebruik de FABIA-configurator om de auto met verschillende kleuren en velgen te bekijken.

Tot 9 airbags voor extra veiligheid

Bij aankoop van uw eerste auto, heeft u wellicht ‘goedkeuring’ nodig van uw ouders of partner. Vaders en moeders gaan prat op veiligheid. U stelt ze volledig gerust met drie woorden: tot negen airbags. Er bestaan maar weinig auto’s die zoveel airbags hebben.

Bovendien beschikt elke FABIA over Front Assist, Lane Assist en Driver Alert. Wat betekent dat de auto automatisch remt voor voorliggers, waarschuwt bij het onbedoeld verlaten van de rijbaan en adviseert om een pauze te nemen zodra uw rijgedrag tekenen van vermoeidheid laat zien. Kortom, deze compacte hatchback is goed voor veel veilige kilometers.

Koppel uw telefoon

Diverse Simply Clever-oplossingen hebben te maken met telefoons. Zo kunnen de passagiers op de achterbank hun telefoon opbergen in speciaal daarvoor bedoelde vakjes in de rugleuning van de voorstoelen. Draadloos opladen kunt u aanvinken op de optielijst.

Uw telefoon koppelen met het centrale touchscreen van de auto, doet u met behulp van Smartlink. Dit is het toverwoord voor smartphone-integratie met Apple CarPlay en Android Auto. Vervolgens kunt u navigeren via een navigatie-app op uw telefoon. Standaard werkt Smartlink met een kabeltje, maar er is ook een draadloze variant leverbaar. Daarmee hoeft u niet voor elke rit uw telefoon in te pluggen.

Private lease is populair

Hoe u het ook wendt of keert: een nieuwe auto is een grote investering. Kies er dan alstublieft één waar u blij van wordt en die waar voor zijn geld biedt. Zoals u hierboven heeft gelezen, is de FABIA standaard al heel compleet uitgerust en afhankelijk van uw eisen en wensen kunt u hem nog stoerder, veiliger, luxer of geavanceerder maken.

Bij de nieuwe SKODA FABIA kunt u ook kiezen voor Private Lease. Dan betaalt u een vast bedrag per maand waarvoor u de auto 48 maanden mag gebruiken (andere looptijden mogelijk). Boetes zijn voor eigen rekening, ongeacht of de nieuwe FABIA uw eerste of uw tiende SKODA wordt.

Meer informatie

Zoveel is ŠKODA de afgelopen 30 jaar veranderd ma, 14 juni
Er zit 30 jaar tussen de ŠKODA FAVORIT en de ŠKODA ENYAQ iV. We gaan 30 jaar terug in de tijd. Wat is er die tijd allemaal veranderd?
Teaser beelden nieuwe Fabia vr, 12 februari
ŠKODA geeft een eerste preview van de vierde generatie FABIA. In een silhouet-beeld hint de daklijn naar de nieuwe proporties van het compacte model, dat voor het eerst op de modulaire MQB-A0 basis van de Volkswagen Groep staat.