Uw autostoel instellen – zo zit het!

Een auto moet lekker zitten. Een comfortabele stoel helpt daarbij, maar een goede zitpositie is net zo belangrijk. We leggen het u graag uit aan de hand van een kort stappenplan.

 

Bekijk hier onze voorraad

Autostoel instellen in 6 stappen

De voorstoelen van veel auto modellen zijn uitgebreid instelbaar. Bepaal wat voor u de beste zithouding is aan de hand van dit stappenplan.

 

1. Neem plaats in de bestuurdersstoel, ga rechtop zitten en druk uw onderrug tegen de rugleuning. Verschuif de stoel zo dat uw benen nog steeds licht gebogen zijn als je de pedalen indrukt.

2. Als je de zitting kunt kantelen of uitschuiven, zorg dan voor een opening van 2 tot 3 vingers tussen uw knieholte en de voorkant van de stoel.

3. Laat de lendensteun uw rug op riemhoogte ondersteunen. Zo voorkomt u dat uw bekken naar achteren kantelt en u te ver voorover gebogen gaat zitten.

4. Kantel de rugleuning op zo’n manier dat uw armen licht gebogen zijn wanneer u het stuur vastpakt. Strek vervolgens uw armen en het stel het stuur zo af dat uw polsen op de bovenrand leunen. Uw schouders moeten in contact blijven met de rugleuning, ook tijdens het sturen.

5. Idealiter zijn de bovenkant van de hoofdsteun en de bovenkant van uw hoofd even hoog

6. Wat betreft zithoogte, is het verstandig om 10 centimeter speling te houden tussen hoofd en dak.

 

Vergeet niet om uw spiegels opnieuw in te stellen. Vanuit uw nieuwe zitpositie moet u goed zicht rondom de auto hebben.

Lees ook

Factuur betalen met een Tikkie di, 09 juni
Bij Ames kunt u snel en eenvoudig betalen met een Tikkie tot een bedrag van € 50.000. Uw nieuwe auto of werkplaatsfactuur kunt u eenvoudig betalen met behulp van de link die wij u sturen per mail en sms. Zo heeft u meteen het juiste rekeningnummer, betaalspecificatie en bedrag.
Plan nu uw gratis Ames Zomercheck! vr, 19 juni
Langzaam maar zeker gaan we allemaal weer wat meer de weg op. Misschien gaat u deze zomer wel met de auto op vakantie. Ames biedt u een GRATIS zomercheck aan. Op zaterdag 4 juli kunt u bij onze vestigingen terecht voor een check op de meest essentiele onderdelen zoals de banden, verlichting, accu, ruitenwissers, remmen, airco en vloeistoffen. Zo kunt u met een gerust hart de weg weer op. Maak snel een afspraak!