Ames sluit contract met Rotterdamse Sporticonen


Rotterdamse Sporticonen is een stichting met ANBI-status (goed doel) die de sporthelden van Rotterdam als motivatie gebruikt voor kinderen om meer te sporten en meer plezier aan sporten te beleven. Kinderen betekent alle kinderen, dus ook die met een geestelijke of lichamelijke beperking. Het eerste contact met Leen de Koning dateert van de zomerborrel van de Dirk Kuyt Foundation in Noordwijk. Een tweede gesprek tussen Leen de Koning en Pim Blokland, Bestuurslid van Rotterdamse Sporticonen, mondde uit in de samenwerking die tijdens De Dirk Kuyt Cup werd bekrachtigd.

Voor 2019 staan er 19 gratis evenementen voor kinderen van vier tot en met twaalf jaar op het op programma. Daaraan moeten meer dan 5.000 kinderen, waarvan 500 met een beperking deel gaan nemen. De Dirk Kuyt Cup was het vierde evenement van 2019. Op verzoek van Dirk Kuyt alleen voor kinderen met een geestelijke of lichamelijke beperking net als de Jolanda Paardekam Classic (Paralympisch kampioen 1992) op 20 oktober van dit jaar.

 

Twaalf van de negentien gratis evenementen van Rotterdamse Sporticonen zijn ook toegankelijk voor kinderen met een beperking. Of met sociale of maatschappelijke problemen. Zo deed er aan de Coen Moulijn Memorial Cup 2018 via de High Five Foundation uit Dordrecht een team mee van kinderen van gezinnen die vooral zijn aangewezen op de Voedselbank. Dit jaar zullen er nog meer van dit soort teams, maar ook school- en wijkteams aan de evenementen deelnemen, omdat alle kinderen in hetzelfde shirt een team kunnen vormen. Daardoor wordt het voor kinderen ook makkelijker om aan evenementen mee te doen.

Lees ook

Leen de Koning onderscheiden door de Dirk Kuyt Foundation ma, 01 oktober
Directeur Leen de Koning van Amega Groep is onlangs in het zonnetje gezet voor zijn inspanningen voor de Dirk Kuyt Foundation. Zo sponsort Ames de Foundation met diverse auto's en is daar dit jaar een Volkswagen Crafter Rolstoelbus bijgekomen. Door de Dirk Kuyt Foundation worden unieke sportmomenten voor mensen met een beperking mogelijk gemaakt.
Rolstoelbus voor Dirk Kuyt Foundation do, 01 maart
Directeur Leen de Koning overhandigt de gloednieuwe Volkswagen Crafter Rolstoelbus voor de Dirk Kuyt Foundation. De Dirk Kuyt Foundation ondersteunt en (mede) organiseert inmiddels ca 100 sportevenementen door heel Nederland. Dit doen zij in samenwerking met sportbonden, stichtingen, verenigingen en vrijwilligers waarbij de Foundation een financiële en/of organisatorische bijdrage biedt om sport stimulerende projecten te kunnen realiseren. Hiermee worden unieke sportmomenten voor mensen met een beperking mogelijk gemaakt. Deze overhandiging is mogelijk gemaakt door Ames Autobedrijf, Ames Bedrijfswagencentrum, AA Lease, Taxi Wegman B.V. en Pon Automobielhandel.