Nieuwe SEAT Ibiza winnaar ANWB Autoweek Multitest

De nieuwe SEAT Ibiza verslaat maar liefst 6 concurrenten in multitest Autoweek! De Opel Corsa, Kia Rio, Mazda 2, Renault Clio, Suzuki Swift en de Ford Fiesta konden allemaal niet tippen aan het totaalplaatje van de Ibiza-rijbeleving. De nieuwe SEAT Ibiza wordt in de multitest vooral geroemd om zijn wegligging, moderne design, (bagage)ruimte en de comfortabele bediening.

 

Op 17-08 verscheen in Autoweek een 19 pagina's grote multitest, waarin onze Ibiza het voor het eerst opneemt tegen een aantal sterke en relevante concurrenten uit het segment:

- Opel Corsa
- Kia Rio
- Mazda 2
- Renault Clio
- Suzuki Swift
- Ford Fiesta

Zoals Autoweek zelf in hun artikel schrijft, is de tijd voorbij dat auto's uit het B-segment vooral bedoeld waren om goedkoop van A naar B te komen. Zo bewijst de SEAT Ibiza dat een auto in een kleine verpakking wel degelijk alles kan bieden wat een berijder maar kan wensen. De nieuwe SEAT Ibiza is zo winnaar van de compacte kampioenen!

 

Bekijk SEAT Ibiza

Nieuwe SEAT Arona in de showroom ma, 11 december
De Arona, die in september zijn publiekspremière beleefde op de internationale autoshow van Frankfurt, is met zijn compacte afmetingen, moderne uitstraling en hoogwaardige techniek helemaal op zijn plaats in de stad. Daarnaast is de Arona ideaal voor avontuurlijke trips door zijn robuste en sportieve uiterlijk. De SUV, beschikt over de connectiviteitsfeatures en assistentiesystemen die doorgaans alleen in grotere modellen te vinden zijn. Bovendien is hij verregaand te personaliseren. Wij hebben de nieuwe SEAT Arona in meerdere kleuren en uitvoeringen bij ons in de showroom!
Beste bedrijfsresultaat ooit voor SEAT vr, 16 maart
SEAT heeft in 2017 het beste bedrijfsresultaat in de geschiedenis van het bedrijf gerealiseerd dankzij haar grootste modellenoffensief ooit. De winst voor belastingen steeg met 24,8 procent tot € 191 miljoen. Volgens cijfers van de Volkswagen Groep heeft SEAT 2017 afgesloten met een omzet van € 9,892 miljard, een plus van 11,2 procent ten opzichte van 2016. De verkoopgroei van SEAT heeft zowel het bedrijfsresultaat als de totale inkomsten verbeterd. In totaal leverde SEAT afgelopen jaar 486.400 auto’s af, 14,6 procent meer dan in 2016 en het beste resultaat sinds 2001. Hiermee behoort SEAT tot de snelst groeiende merken in Europa.