Half miljoen SEATs ‘to date’; Nederland passeert 10.000 mijlpaal

Op weg naar het einde van het jaar blijft SEAT nieuwe verkooprecords boeken. Van januari tot en met oktober verkocht het Spaanse merk wereldwijd een half miljoen SEATs, een toename van ruim 11 procent vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. In Nederland doet SEAT het zelfs nog beter en is het merk voor het eerst sinds jaren de grens van 10.000 verkochte auto’s gepasseerd. De verwachtingen voor 2020 zijn nog hoger gespannen.

Internationaal continueerde SEAT in oktober de positieve verkooptrend met 43.900 verkochte auto’s, een plus van ruim 31 procent ten opzichte van oktober 2018. Wanneer de Spaanse autofabrikant het verkoopmomentum van 2019 ook gedurende de laatste twee maanden weet vast te houden, sluit SEAT het jaar opnieuw af met een indrukwekkend verkooprecord.

Verbreding modelprogramma en SUV-range compleet

In Nederland kent SEAT eveneens een uitstekend jaar. Zojuist registreerde het merk de 10.000ste nieuwe SEAT van 2019. De verbreding van het modelprogramma en de beschikbaarheid van een uitgebreide SUV-range – met de Arona, Ateca en Tarraco – werpt dit jaar duidelijk zijn vruchten af. Daarmee is SEAT nu in alle belangrijke en populaire segmenten vertegenwoordigd, wat resulteert in een marktaandeel dat in 2019 is gestegen van 2,2 naar nu 2,6 procent; een toename van bijna 20 procent.

 

Nieuwe modellen in 2020, focus op zakelijke markt

Voor 2020 zijn de verwachtingen van SEAT in Nederland nog hoger gespannen. Naast de beschikbaarheid van de elektrische Mii electric introduceert SEAT komend jaar tevens de nieuwe Leon – het belangrijkste volumemodel –, later in het jaar gevolgd door de 100 procent elektrische SEAT el-Born. Bovendien gaat SEAT zich in 2020 nadrukkelijk focussen op de zakelijke markt. In deze sector liggen voor het merk nog vele mogelijkheden om verder te groeien. Gebaseerd op die ontwikkelingen verwacht SEAT Nederland zijn marktaandeel volgend jaar verder te vergroten en de 3 procent te passeren.

Lees ook 

SEAT Mii electric: de goedkoopste zakelijke EV van Nederland di, 05 november
SEAT brengt met de lancering van de Mii electric de laagst geprijsde EV op de zakelijke markt. Standaard met 6 jaar onderhoud en APK. Hiermee wordt elektrisch rijden (met lage bijtelling) bereikbaar voor (bijna) elke zakelijke rijder in Nederland.
SEAT Arona 'Lesauto van het Jaar' wo, 10 juli
De Arona is verkozen tot Lesauto van het Jaar 2020 met de hoogste beoordeling van de rijschoolbranche: een 8,87. En daar zijn we trots op! Om dit te vieren, trakteren wij rijschoolhouders op €1.000 korting op elke Ibiza, Leon Arona en Ateca. Deze korting kan bijvoorbeeld worden ingezet om de inbouw van de dubbele bediening te dekken. Zo rijd u onze top lesauto’s tijdelijk extra voordelig!