Nieuwe SEAT Ateca

Bestelbaar vanaf augustus

 Verfrissende evolutie

 Met XPERIENCE uitvoering

 Nieuw design

SEAT Ateca facelift

SEAT onthult Ateca nieuwe stijl

SEAT introduceert een vernieuwde versie van de succesvolle Ateca. Deze Ateca heeft de sterke eigenschappen van de compacte SUV behouden, maar krijgt nu zowel uiterlijk als in het interieur een fris nieuw design. Bovendien is de vernieuwde Ateca volledig connected en biedt hij een verder verbeterd niveau aan veiligheid en comfort.

 

Aanmelden nieuwsbrief

 

De prijzen van de nieuwe SEAT Ateca worden begin augustus bekendgemaakt en de auto zal dan ook direct bestelbaar worden. Wij verwachten 'm begin september in de showroom te mogen verwelkomen. Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen rondom de introductie van de nieuwe SEAT Ateca? Meld u dan aan voor onze speciale Ateca nieuwsbrief.

 

Verfrissende evolutie
De vernieuwde SEAT Ateca wordt gekenmerkt door een designevolutie. Het aangescherpte design en opgewaardeerde interieur geven het nieuwe model nog meer karakter. Dat wordt onderschreven door het zelfverzekerde front van de auto, dat is ontsprongen aan SEAT’s nieuwe designtaal. Andere uiterlijke highlights zijn de nieuwe, forsere bumpers, standaard Full LED-koplampen en LED-achterlichten, plus dynamische richtingaanwijzers.

 

Volledig connected
De SEAT Ateca integreert standaard in-car connectiviteit (het draadloos ‘spiegelen’ van een smartphone naar het infotainmentscherm van de auto via ‘Full Link’, met toegang tot Android Auto en Apple CarPlay) met out-car connectiviteit via SEAT CONNECT. Hiermee hebben de inzittenden toegang tot een uitgebreid pakket aan online functies en diensten, zoals realtime verkeersinformatie en locaties en prijzen van bijvoorbeeld parkeergarages en tankstations. Daarnaast biedt stemherkenning (die wordt geactiveerd door de woorden ‘Hola Hola’) gebruikers de mogelijkheid om het nieuwe optionele infotainmentsysteem met 9,2 inch scherm met natuurlijke stemcommando’s te bedienen.

 

Next level veiligheid en comfort
Met Predictive Adaptive Cruise Control, Pre-Crash Assist, Emergency Assist, File assistent, Dodehoeksensor met uitparkeerassistent en Uitstapwaarschuwing combineert de vernieuwde SEAT Ateca geavanceerde (optionele) rij-assistentiesystemen voor een optimale bescherming onder alle omstandigheden. Daarmee is hij nu één van de veiligste en meest comfortabele auto’s in deze klasse. Bovendien krijgt de Ateca tegen meerprijs nieuwe comfortfeatures, waaronder een verwarmd stuurwiel en een verwarmbare en hittereflecterende voorruit.

 

Nieuwe avontuurlijke uitvoering: XPERIENCE
Met de komst van de vernieuwde Ateca introduceert SEAT tevens een nieuwe uitvoering. Naast de Reference, Style en FR inclusief de extra complete Business Intense-versies is er voortaan ook de stoere Ateca XPERIENCE. Deze nieuwe variant bezorgt de Ateca extra robuuste looks en een nadrukkelijk offroadkarakter.

 

Succesverhaal
De SEAT Ateca is een groot succes in een zeer concurrerende klasse. Afgelopen jaar verkocht SEAT bijna 100.000 exemplaren van het model en daarmee was 2019 het beste jaar tot dusver voor de compacte SUV. Sinds de introductie in 2016 kozen meer dan 300.000 kopers voor een Ateca.

Meer informatie

De eerste en meest populaire SEAT SUV

De SEAT Ateca, vernoemd naar de gelijkname plaats in de Spaanse deelstaat Aragón, is onze eerste en meest populaire SUV. En nu is hij in een nieuw jasje gestoken. De SUV krijgt nog meer karakter. Nieuwe looks. Nieuwe tech. Nieuwe charmes. Ontdek de evolutie in interieur en design.

Design evolutie

Met een vernieuwd design en interieur krijgt de SEAT Ateca nog meer karakter. De SUV is vernieuwd vanbinnen en vanbuiten. De nieuwe designtaal zorgt voor een zelfverzekerd front. Standaard is de Ateca voorzien van o.a. Full-LED verlichting en LED achterlichten met dynamische richtingaanwijzers. Klaar voor de toekomst.

Next lever veiligheid

De Ateca is niet alleen optisch vernieuwd. De vernieuwde SUV combineert veiligheid met comfort. Dankzij standaard rij-assistentiesystemen zoals Predictive Adaptive Cruise Control, Pre-Crash Assist en Emergency Assist is de Ateca één van de veiligste en meest comfortabele auto's in zijn klasse. Wil je nog meer? Dan kun je optioneel kiezen voor een verwarmd stuurwiel en een verwarmbare en hittereflecterende voorruit.

Volledig connected

Altijd en overal verbonden met uw Ateca. Onderweg geniet u van een nieuw 9.2 inch touchscreen, die u via Android Auto en Apple CarPlay kunt personaliseren. Voor en na iedere rit bent u verbonden via SEAT CONNECT - waarmee u informatie over u Ateca, maar ook real-time verkeersinformatie kunt inzien.

 

Aanmelden nieuwsbrief

Exterieur aanpassingen

 • Nieuwe voor & achterbumper, aansluitend op de nieuwe familielijn van de Tarraco en Leon 
 • Nieuwe LED-verlichtingsunits, waarbij de Ateca standaard Full LED-koplampverlichting krijgt 
 • Aangepaste dorpellijsten, voor een stoerdere look 
 • Nieuwe standaard en optionele velgen 
 • Nieuw lettertype voor modelaanduiding achterop de auto

Interieur upgrade

 • Nieuw stuurwiel, vergelijkbaar met de nieuwe Leon
 • Nieuwe generatie infotainment systeem
 • SEAT Connect
 • Nieuwe bekleding
 • Standaard digitale radio ontvangst (DAB+)

Nieuwe uitvoeringen

 • Xperience, deze vervangt de Xcellence
 • Reference, terug van weggeweest 
Hola

Vernieuwd motorenaanbod

Wat motorisering betreft biedt de vernieuwde Ateca keuze uit drie benzine- (TSI) en twee dieselmotoren (TDI) – met verschillende transmissiemogelijkheden – die hun impact op het milieu verder verkleinen dankzij gereduceerde emissies.

Benzinemotoren:
1.0 TSI 81 kW/110 pk, handgeschakeld
1.5 TSI 110 kW/150 pk, handgeschakeld
1.5 TSI 110 kW/150 pk, DSG-automaat
2.0 TSI 140 kW/190 pk, DSG-automaat & 4Drive

Dieselmotoren
2.0 TDI 85 kW/115 pk, handgeschakeld
2.0 TDI 110 kW/150 pk, DSG-automaat

Ateca een belangrijk en model voor SEAT

In 2016 beleefde de huidige Ateca zijn introductie. Daarmee was het de eerste SUV van SEAT. Geroemd om zijn sportieve karakter, heel veel ruimte en moderne techniek werd de Ateca al snel een succes. “De Ateca staat symbool voor SEAT’s succesvolle debuut in het SUV-segment en is naast de Ibiza en Leon uitgegroeid tot een belangrijke pijler onder de lange-termijnstrategie van SEAT,” verklaart Wayne Griffiths, SEAT’s Executive Vice-president voor Sales en Marketing. “De verkopen in het SUV-segment hebben een zeer positieve impact gehad op onze 2019-resultaten. 44 procent van de verkochte SEATs was vorig jaar een Ateca, Arona of Tarraco.” Nu, na 4 jaar is het tijd voor een facelift.

Interesse in de nieuwe SEAT Ateca?

Laat hieronder uw gegevens achter en wij houden u vrijblijvend op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom de introductie van de SEAT Ateca facelift.