Opladen van A tot Z bij Audi

De razendsnelle acceleratie. De vrijwel geluidloze aandrijving. Het prettige idee om op zijn minst lokaal geen CO₂ uit te stoten. Wie eenmaal elektrisch heeft gereden, weet hoe aantrekkelijk een volledig elektrische of hybrideauto is. De e-tron modellen van Audi bieden rijplezier en dagelijkse bruikbaarheid. En dat laatste houdt in dat de auto opladen geen issue is.

Thuis en op werk laden

Om ervoor te zorgen dat uw Audi e-tron pakket compleet en geheel naar uw wens is, biedt Audi nu de keuze uit vier mogelijkheden. Zo kunt u het product selecteren dat het beste aansluit op uw specifieke wensen en behoeften. Vertrouw op de complete dienstverlening voor de aanschaf van een thuislaadpunt, nu speciaal verkrijgbaar mét het mobiliteitsaanbod van Just Plugin.

Heeft u de Audi e-tron via uw zaak of leasemaatschappij aangeschaft? Dan verrekenen wij via het slimme laadpunt de kosten direct met uw werkgever, uw bedrijf of leasemaatschappij. Heeft u geen eigen parkeerplaats? Wij helpen u graag bij het aanvragen van een publiek laadpunt in uw gemeente.

Uw laaddruppel

U ontvangt een laaddruppel die u kunt gebruiken om zowel publieke als uw (eventuele) thuislaadpunt te activeren. U ontvangt de laaddruppel gratis en betaalt alleen een transactie-fee per laadbeurt buiten de deur, zodat u altijd overal zorgeloos onderweg kunt laden. Voor de professionele installatie van uw eigen thuislaadpunt zal uw bestelling van de Audi e-tron begeleid worden door een servicepartner, zodat u zorgeloos windenergie kunt laden, zowel thuis als buiten de deur. Voor het starttarief van publieke laadpunten garanderen wij binnen Nederland een vast tarief en wij zorgen ervoor dat u met uw pas bij meer dan 65.000 laadpunten in Europa kunt opladen. De Just Plugin laaddruppels zijn Europa-dekkend en ook te gebruiken bij de opkomende hyper-snellaadpunten langs de snelwegen. U kunt met uw Audi e-tron dus zorgeloos op vakantie.

Uw thuislaadpunt

Uw Audi e-tron heeft een batterij van 95 kWh. Een gemiddeld huishouden in Nederland verbruikt ongeveer 10 kWh per dag. Uw Audi e-tron thuis opladen gaat dus een flinke impact hebben op uw verbruik en vooral ook op uw meterkast. Om veilig thuis te kunnen laden levert de servicepartner van Just Plugin het meest hoogwaardige en veilige slimme thuislaadpunt, goedgekeurd door Audi. Dit laadpunt laadt 11 kW per uur, oftewel ruim 45 km per uur. Een belangrijk aspect hierbij is loadbalancing en wijkt af van andere laadpunten. Een gemiddelde 3-fase aansluiting in Nederland kan 17 kW aan. Hierdoor is tijdens het laden van uw auto de kans groot dat er overbelasting van uw aansluiting optreedt wanneer bijvoorbeeld de wasmachine draait. Het slimme laadpunt met loadbalancing houdt in dat wanneer uw huishouden meer elektriciteit vraagt, uw auto minder hard gaat laden. Er vindt een verdeling van het vermogen plaats op basis van de beschikbare capaciteit. Hierdoor laadt u altijd veilig en voorkomt u hoge kosten voor netverzwaring, in rekening gebracht door uw installateur of in het uiterste geval uw netbeheerder.

Uw thuislaadkosten verrekend & onderhoud

Bij de aanschaf van uw laadpunt sluit u een abonnement voor hosting af voor € 5,95 per maand. In uw laadpunt wordt een simkaart geplaatst waarmee al uw laadsessies inzichtelijk zijn. Hierdoor kunnen uw laadkosten direct met uw werkgever, leasemaatschappij of uw eigen zaak worden verrekend. Optioneel kunt u een aanvullend onderhoudsabonnement afsluiten voor € 5,- per maand voor directe hulp bij eventuele storingen.

 

Meer informatie

Onderweg opladen

De vrijheid om lange trajecten elektrisch te rijden. Het gebruiksgemak om tussendoor te laden, bijvoorbeeld omdat u toch een tussenstop maakt. Of het gebrek aan een alternatief thuis, omdat u daar geen wallbox kunt monteren. Wat uw persoonlijke reden ook is, in al deze gevallen is de publieke laadinfrastructuur heel belangrijk voor u.

Snelladen langs grote wegen: het IONITY netwerk

Om probleemloos lange afstanden af te leggen, zijn een ruime actieradius en een goed netwerk van laadstations vereist. Het grote rijbereik is een van de vele pluspunten van de Audi e-tron. Ook met de snelladers langs Europese doorgaande wegen zit het wel goed, want Audi is een van de deelnemende partijen in IONITY. Deze aanbieder van snelladers bouwt momenteel een dekkend netwerk in 25 Europese landen. De snelladers zijn geschikt voor 350 kW-laden, waardoor de nieuwste generatie elektrische auto’s er razendsnel is vol te tanken met stroom.

De e-tron routeplanner bepaalt automatisch wanneer en waar er gestopt kan worden om tussentijds te laden. Met de juiste snellader is de hoogspanningsaccu van de Audi e-tron in dertig minuten weer vol. De Audi e-tron kan met maximaal 150 kW laden.
Dit heeft het pan-Europese netwerk van IONITY u te bieden:
• Zo’n 400 IONITY stations met gemiddeld zes laadpunten in 25 Europese landen (planning: 2020)
• 24/7 geopend
• Facturering via Just Plugin

Ready to go pakket

Dit is het basisinstallatiepakket. Hierbij zijn een 3-fase aansluiting en slimme meter met voldoende groepen reeds aanwezig voor de installatie van het laadpunt.

Inhoud:
• Voedingskabel 7 meter inclusief 1 muurdoorboring en maximaal 1 meter graafwerk.
• Bekabeling en aansluiten Loadbalancing op de slimme meter.
• Vervangen aardlekautomaat en montage in de meterkast.
• Wandmontage en aansluiten laadpunt inclusief uitleg.

Standard pakket

Een 3-fase aansluiting en slimme meter zijn aanwezig. Hierbij is het bijplaatsen van extra groepen noodzakelijk. Deze situatie komt voor bij de meeste huizen van na 1990.

Inhoud:
• Voedingskabel 7 meter inclusief 1 muurdoorboring en maximaal 1 meter graafwerk.
• Bekabeling en aansluiten Loadbalancing op de slimme meter.
• Vervangen aardlekautomaat & aanleg extra groepen en montage in de meterkast.
• Wandmontage en aansluiten laadpunt inclusief uitleg.

Meer informatie

Renew pakket

Voor het plaatsen van een laadpunt moet een 3-fase aansluiting en slimme meter door de netbeheerder worden geïnstalleerd. Daarnaast moet een nieuwe hoofd- en aardlekschakelaar worden geplaatst en moet de indeling van de meterkast worden aangepast. Als dat eenmaal is gebeurd, zijn ook oudere woningen helemaal klaar voor de toekomst.

Inhoud:
• Voedingskabel 7 meter inclusief 1 muurdoorboring en maximaal 1 meter graafwerk.
• Bekabeling en aansluiten Loadbalancing op de slimme meter.
• Plaatsen van een 3-fase hoofdschakelaar en aardlekautomaat inclusief montage en herindeling groepen in de meterkast.
• Wandmontage en aansluiten laadpunt inclusief uitleg.

 

De installatie van het laadpunt wordt uitgevoerd door een professionele installateur en neemt gemiddeld een halve dag in beslag. Via een online schouwformulier vragen we u uw situatie te omschrijven en enkele foto’s naar ons toe te sturen. Hiermee kunnen wij op afstand het juiste installatiepakket bepalen. Dat scheelt u een halve dag thuisblijven om onze monteur te ontvangen voor een schouwing.

Benieuwd naar de lengte van uw actieradius en hoelang u moet opladen om uw accu vol te krijgen? Bekijk dit via de knop hieronder.

Bekijk Audi laadtijden en actieradius

Meer informatie?

Lees ook

Audi SQ5 vanaf nu te bestellen di, 02 april
De Audi SQ5 TDI is opnieuw voorzien van een krachtige V6 TDI-motor, net als zijn voorganger van de eerste generatie. Ditmaal is de zelfontbrander goed voor een vermogen van 255 kW/347 pk en een koppel van 700 Nm. Een elektrische compressor zorgt ervoor dat het maximale koppel net boven stationair toerental beschikbaar is. Een mild-hybride systeem verhoogt de efficiëntie verder.
Audi e-tron Technology Demonstrator op legendarische ‘Streif’ wo, 27 maart
Eind januari stuurde Audi zijn eerste volledig elektrische SUV naar de hellingen waar ’s werelds beste skiërs de strijd met elkaar aanbinden tijdens de Hahnenkamm Rennen. De speciaal uitgeruste Audi e-tron beklom de ‘Mausefalle’ op de legendarische ‘Streif’. Dit gedeelte is, met een hellingspercentage van 85%, het steilste deel van de spectaculaire afdaling.