Audi A6 S edition Competition in topvorm

Audi breidt de A6-range uit met de S edition Competition-modellen. Deze nieuwe versies zijn in absolute topvorm, niet alleen met het oog op sportiviteit, maar ook op het gebied van looks en luxe. De Audi A6 S edition Competition wordt standaard geleverd als 40 TFSI met een 150 kW/204 pk sterke krachtbron. Ook de prijzen zijn aantrekkelijk. De A6 S edition Competition is er als Limousine vanaf € 65.990* en als Avant vanaf € 69.990*.

De nieuwe Audi A6 S edition Competition-modellen danken hun sportieve uitstraling onder meer aan standaard S line-features als een verlaagd onderstel en dynamisch gelijnde bumpers (voor met grote luchtinlaten, achter met een geïntegreerde diffuser). Het optiekpakket zwart, 19 inch lichtmetalen velgen in grafietgrijs, privacy glass en HD Matrix LED-verlichting zetten daarbij sterke accenten. 

Wel zo sportief: alle luxe 

Ook het interieur staat in het teken van de sportiviteit van S line. De gedeeltelijk met leder beklede sportstoelen zijn elektrisch verstelbaar en het multifunctionele driespaaks sportstuur is met geperforeerd leder bekleed. Van binnen zijn de A6 S edition Competition-versies grotendeels in sportief zwart afgewerkt en zelfs de decoratielijsten van geborsteld mat-aluminium hebben een donkere tint. Dit alles gaat samen met veel luxe. Met het lichtpakket plus inclusief ambienteverlichting is bijvoorbeeld een interieursfeer naar eigen wens te creëren. De Audi virtual cockpit biedt samen met MMI Navigatie plus toegang tot slimme online diensten. Smartphones koppelen is eenvoudig dankzij de Audi smartphone interface. Bovendien raakt het Audi sound system met tien speakers en subwoofer de gevoelige snaar van elke muziekliefhebber. 

Prestatiedrang

Zowel de A6 S edition Competition Limousine als Avant wordt geleverd met de 150 kW/204 pk sterke direct ingespoten 2.0 TFSI turbomotor. Deze efficiënte krachtbron is standaard gekoppeld aan de automatische 7-traps S tronic-transmissie, die dankzij de dubbele koppeling zeer snel en nagenoeg onmerkbaar schakelt. 

Met de A6 S edition Competition introduceert Audi twee zeer sportief geprijsde nieuwe modellen. De Limousine is er vanaf € 65.990*, de prijs van de Avant begint bij € 69.990*.

Lees ook

Gouden Stuurwiel voor Audi e-tron GT als ‘mooiste auto van het jaar’ ma, 15 november
De Audi e-tron GT is verkozen tot mooiste auto van het jaar en won de Duitse Gouden Stuurwiel-verkiezing.
Audi A1 Sportback nu ook als S edition wo, 14 juli
Audi breidt de A1 Sportback line-up uit met de sportieve A1 Sportback S edition. Deze compacte hatchback combineert de luxe van Audi met de dynamiek van S line.