Kies voor zekerheid met onze Audi WLTP actie

 

Hoeveel verbruikt een auto? Iedereen die een auto wil kopen, kijkt logischerwijs naar het verbruik en de emissiewaarden. Dankzij de nieuwe gestandaardiseerde WLTP-rijcyclus kan deze vraag beter beantwoord worden. De test voor het meten van brandstofverbruik zal namelijk vanaf september 2018 onder omstandigheden plaatsvinden die meer lijken op de dagelijkse praktijk. Alle nieuwe auto’s moeten vanaf dat moment hun typegoedkeuring halen via de WLTP-test in plaats van de huidige NEDC.

Audi WLTP actiemodellen

De toekomst moet uitwijzen wat de impact is van deze andere meetmethode op de consumentenprijs. Wij hebben extra veel auto's besteld van de Audi modellen die eventueel gevoelig zijn voor deze verandering zodat wij u zo lang als mogelijk is de beste prijs kunnen bieden. Bekijk het aanbod van de Audi A1, A3, A4 en A5 en kies voor prijszekerheid.

Wat zijn de gevolgen van de WLTP?

Met de WLTP kunnen de verbruikscijfers hoger zijn dan eerst, omdat deze procedure meer inzicht geeft hoeveel een voertuig daadwerkelijk verbruikt bij alledaags rijgedrag. Hierdoor verandert ook de BPM, ook wel aanschafbelasting genoemd die eenmalig wordt geheven voor iedere auto die in Nederland een kenteken krijgt. Het zou dus kunnen dat dit invloed heeft op de consumentenverkoopprijs van sommige modellen. Of de prijzen zullen stijgen en eventueel hoeveel is nog volledig onbekend. Dit hangt ook sterk af van het type model en de bijbehorende motorisering. Als betrokken autodealer voelen wij ons verplicht om onze klanten hierover tijdig te informeren. Wilt u er zeker van zijn dat de auto die u op het oog heeft in ieder geval niet duurder wordt? Ontdek dan onze WLTP-actiemodellen!

Meer informatie over de WLTP