NL
078 - 6143322

Ruitenwissers vervangen

In ieder seizoen zijn goed werkende ruitenwissers belangrijk. Ze zorgen er namelijk voor dat u zicht blijft houden. Niet alleen tijdens een flinke regenbui, maar ook wanneer u vuil op uw ruit heeft van bijvoorbeeld een boom. Hoe lang u met uw ruitenwissers kunt doen verschilt. Elementen zoals gebruiksfrequentie en weersomstandigheden spelen hierbij een rol. Het is echter zo dat ruitenwissers regelmatig dienen te worden vervangen. Als u een van de volgende signalen herkent, dan is het nodig om uw ruitenwissers te vervangen:

vinkje De autoruit wordt niet meer goed schoon na het gebruiken van de ruitenwissers

vinkje Er ontstaan strepen op de ruit tijdens het gebruiken van de ruitenwissers

vinkje De ruitenwissers maken een piepend, schavend of krassend geluid

vinkje De uiteinden of de gehele rubbers van de ruitenwissers laten los

 

Herkent u een van de signalen? Plan dan direct uw afspraak in.

 

 

Plan direct uw afspraak in

NL
Ruitenwissers vervangen

Levensduur van ruitenwissers

Naarmate u kilometers maakt en uw ruitenwissers moet inschakelen, zullen de ruitenwissers slijten. Echter zorgt dit niet voor de grootste schade aan de wissers, dit ontstaat namelijk door de weersomstandigheden. In de zomer zorgen hoge temperaturen ervoor dat de rubberen strip uitdroogt en daardoor niet meer goed aansluit op de ruit, met als gevolg dat de ruit niet meer goed schoongemaakt wordt of er strepen op de ruit verschijnen. In de winter ontstaat schade aan de ruitenwissers het meest door ijs. De ruitenwissers vriezen vast aan de ruit of de ruitenwissers worden gebruikt om de ruit ijsvrij te maken. Dit zorgt ervoor dat ijskristallen in de wisser in worden geduwd en schade aanrichten. Daarnaast heeft de kou ook invloed op de ruitenwisservloeistof. Van de ruitenwisservloeistof bestaan er twee varianten: zomer ruitenwisservloeistof en winter ruitenwisservloeistof.

Ruitenwisservloeistof

Om het ruitenwissersysteem te versterken bestaat er ruitenwisservloeistof, ook wel ruitensproeiervloeistof genoemd. Ruitenwisservloeistof zorgt ervoor dat de ruit wordt bevochtigd door middel van de ruitensproeier, waarna het bewegen van de ruitenwissers het vuil en vloeistoffen naar de zijkant veegt. Maar wist u dat er verschillende ruitenwisservloeistoffen zijn? In de winter wordt er namelijk gebruikgemaakt van blauwe vloeistof. Hierin zit ruitenwisservloeistof met antivries. De blauwe ruitenwisservloeistof bevriest niet én zorgt ervoor dat uw ruiten sneller ontdooien wanneer er ijs op de ruit is gevormd. Echter is het advies hier wel: eerst uw ruit ijsvrij maken met behulp van bijvoorbeeld de ijskrabber. U kunt ook de winter ruitenwisservloeistof in de zomer gebruiken. Deze vloeistof zorgt er namelijk voor dat ook hardnekkig vuil, zoals vogelpoep en boomhars, wordt verminderd of verwijderd.

In de zomer wordt er gebruikgemaakt van gele of roze vloeistof. Aangezien er in de zomer over het algemeen geen antivries nodig is, zit dit niet in de gele of roze ruitenwisservloeistof.  Hoewel in beide soorten ruitensproeiervloeistof extra reinigend vermogen zit, wordt er in de zomer kostenefficiënter omgegaan met ruitenwisservloeistof. U heeft de ruitenwissers over het algemeen minder vaak nodig en de zomer ruitensproeiervloeistof is goedkoper.

Advies van het Ames Service Team

Zicht blijven houden op de weg is het belangrijkste. We zijn namelijk voor het grootste deel afhankelijk van wat we zien en onze reactie daarop wanneer we autorijden. Om de levensduur van uw ruitenwissers enigszins te verlengen kunt u de ruitenwissers regelmatig afnemen met een doekje en water én uw ruitenwissers niet gebruiken om de ijsvorming op uw ruit te doen verdwijnen. Het is efficiënter om uw ijskrabber gebruiken.

 

Daarnaast adviseren we om uw ruitenwissers eens per jaar te laten vervangen. Bij Ames controleren we uw ruitenwissers standaard tijdens de APK, een kleine beurt en een grote beurt. Ook vullen we de ruitenwisservloeistof dan graag voor u bij. Komen we er tijdens de APK of onderhoudsbeurt achter dat u nieuwe ruitenwissers nodig heeft? Dan overleggen we dat eerst met u. Zo staat u niet voor een verrassing wanneer u uw auto komt ophalen.

 

Heeft u nieuwe ruitenwissers nodig? Dan kunt u gemakkelijk een afspraak maken om enkel uw ruitenwissers te laten vervangen. Gebruik hiervoor onze online werkplaatsplanner.

 

Naar de werkplaatsplanner