NL
0786143322

ID.Software2.3 in het kort

Natuurlijk wilt u het meeste uit uw rit halen. Daarom hebben we software update 2.3 voor uw Volkswagen ID. klaarstaan. De update zorgt dat uw ID. is voorzien van de laatste digitale ontwikkelingen en optimalisaties, zoals een stijlvoller infotainmentsysteem en een verbeterd ID.Light. De Over-the-Air updates download u terwijl u rijdt en uw ID. installeert ze wanneer u stilstaat. Wel zo handig.

ID.Software2.3 update_Ames

Verbeterd design van het infotainmentsysteem

De Id.Software2.3 steekt uw infotainmentsysteem in een nieuw jasje, met optimalisaties zoals een nieuw design van de buttons, een nieuw lettertype en een verbeterde weergave van verschillende functies. Zo verbeteren we de leesbaarheid en de gebruiksvriendelijkheid van het systeem. Ook de thuisknop is na de update volledig te optimaliseren. Naast het Volkswagen logo kiest u nu ook uit verschillende internationale vlaggen.

Zo activeert u uw We Connect account

Heeft u nog geen We Connect account of heeft u 'm nog niet geactiveerd? U vindt in deze video meer informatie over de service en registratie.

ID.Software2.3 update_Ames

Zo installeert u de update

Is uw auto al verbonden met We Connect? Dan kunt u stap 1 tot en met 4 overslaan of direct de tutorial hieronder bekijken.

  1. Download de We Connect ID. app voor uw smartphone. Dat kan gratis via de Google Play Store of Apple App Store.
  2. Log in met uw Volkswagen ID en voeg uw auto toe.
  3. Activeer uw We Connect Start contract. Volg hiervoor de instructie in de app.
  4. De app downloadt vanaf nu automatisch nieuwe updates tijdens uw rit. Zorg wel dat uw ID. in online modus staat.
  5. Wanneer een update is gedownload, kunt u 'm binnen de kortste keren installeren. Uw ID. geeft wanneer u uw auto parkeert een melding dat de update klaarstaat voor de installatie. Meer details over de inhoud van de update vind u onder 'Meer informatie'.
  6. Wanneer uw update geïnstalleerd wordt, kunt u uw ID. niet opladen. Zorg daarom van tevoren dat de batterij op minimaal 50% staat en dat hij niet aan een laadpaal aangesloten is. Wanneer u de installatie start, ziet u op het infotainmentsysteem of u aan alle eisen voldoet, zoals of uw ramen wel gesloten zijn.
  7. Stap uit uw ID., vergrendel 'm en de installatie begint. Zorg dat uw ID. minstens 15 minuten vergrendeld blijft. Hoelang het installeren duurt, hangt af van de grootte van de download. Let op dat u tijdens de installatie uw auto niet kan gebruiken.
  8. Aan het eind van de installatie maakt uw ID. verbinding met het internet. U kunt nu gebruikmaken van nieuwe en verbeterde functies. Een fijne rit!

Uitgebreide informatie over de inhoud van de update

ID.Software2.3 update_Ames

Verbeterd design van het infotainmentsysteem

De Id.Software2.3 steekt uw infotainmentsysteem in een nieuw jasje, met optimalisaties zoals een nieuw design van de buttons, een nieuw lettertype en een verbeterde weergave van verschillende functies. Zo verbeteren we de leesbaarheid en de gebruiksvriendelijkheid van het systeem. Ook de thuisknop is na de update volledig te optimaliseren. Naast het Volkswagen logo kiest u nu ook uit verschillende internationale vlaggen.

ID.Software2.3 update_Ames

Meer functionaliteiten op uw ID.Light

ID.Light zit standaard op alle ID. modellen en heeft nu een aantal functionele verbeteringen. Naast alle bestaande functies ondersteunt ID.Light u nu ook visueel wanneer u de rijassistenten gebruikt. Ook helpt ID.Light u efficiënter te rijden. Met lichtsignalen geeft het systeem aan dat u uw vet van het pedaal kan halen. 

ID.Software2.3 update_Ames

Verbeterde omgevingssensoren en geavanceerde grootlichtcontrole

Voertuigen met Dynamic Light Assist herkennen andere weggebruikers nu nog beter. Uw Volkswagen ID. herkent motoren en voertuigen sneller en beter. Met assistentiesystemen die nog nauwkeuriger werken, rijd u een stuk relaxter.

Een Over-the-Air software update download u via de mobiele toegang van uw ID. model. Dat betekent dat uw Volkswagen altijd de laatste digitale ontwikkelingen heeft en dat u de nieuwste features en verbeterde functies gelijk kan gebruiken.

Open het menu-item 'Setup' in het hoofdmenu van uw infotainmentsysteem. Navigeer naar 'Systeeminformatie'. Als de software de code 0792 of hoger heeft, heeft u de ID.Software2.1 al geïnstalleerd en is uw auto klaar voor update 2.3. Heeft u ID. software versie 2.1 nog niet? Neem dan hier contact met ons op.

De software update heeft een aantal functionele verbeteringen van de ID.Light, optimalisaties van de omgevingsdetectie, een verbeterde grootlichtcontrole, een gebruiksvriendelijker infotainmentsysteem en andere verbeteringen in prestatie en stabiliteit.

De update wordt terwijl u rijdt in de achtergrond gedownload. De verwachte installatietijd is afhankelijk van de grootte van de update. Voordat de installatie start, ziet u een inschatting in het infotainmentsysteem van uw ID.

Ja, dat kan. Uw ID. laat u via het infotainmentsysteem weten wanneer de update beschikbaar is en leidt u door het volledige installatieproces.

Tijdens de installatie kunt u niet in uw Volkswagen ID. rijden. U kunt de starttijd van de installatie zelf bepalen via het infotainmentsysteem. Zo komt u nooit voor verrassingen te staan.

Ja, ID.Software update2.3 is gratis.

De software update wordt in het systeem van uw ID. geregistreerd.

De update wordt langzaam uitgerold voor alle geschikte voertuigen. Uw ID. laat het u weten zodra uw auto klaar is voor de update.

Onze software updates bouwen op elkaar voort. Om altijd van de laatste features en verbeteringen gebruik te maken, adviseren wij alle updates te installeren.

Uw ID. laat een notificatie zien op het scherm van uw infotainmentsysteem zodra de update beschikbaar is.

U kunt uw ID. ontgrendelen en vergrendelen tijdens de installatie van de update. Let op dat de installatie mogelijk wordt onderbroken. Rijden en laden is niet mogelijk tijdens de installatie van de update.

Nee, uw ID. kan niet worden opgeladen tijdens de installatie. Start de installatie pas na het laden. Zorg dat uw ID. een batterijpercentage van minstens 50% heeft om de installatie succesvol te laten verlopen.

Als u de software opnieuw kan installeren, geeft uw ID. u een seintje via een notificatie op het infotainmentsysteem. Gebeurt dat niet? Neem dan contact met ons op.

Niet elke update is zichtbaar. Soms gaat het om kwaliteitsverbeteringen of updaten we een feature die niet op uw ID. zit. Op het ID. display ziet u welke nieuwe features en optimalisaties uw ID. heeft gekregen na de update.

De ID.Software update2.3 is beschikbaar voor elke ID. bestuurder. Het enige wat u nodig heeft is een actief We Connect Start contract en de software update 2.1, die wij bij Ames voor u kunnen installeren.

Het batterijpercentage van uw ID. moet minstens 50% zijn voor je de update start.

De notificatie is slechts ter herinnering dat u de update kan installeren. U kan de installatie starten via het infotainmentscherm nadat u uw auto hebt geparkeerd.

Om de update te downloaden heeft u een internetverbinding nodig. Dat kan alleen als uw ID. in de online modus staat. Een bestaande internetverbinding wordt met een symbool weergegeven op het scherm van uw infotainmentsysteem.

Nee, u heeft een internetverbinding nodig tijdens de installatie.

Tijdens de eerste 2 minuten van de installatie kunt u de installatie nog afbreken.

Nee, uw persoonlijke instellingen blijven behouden.

Vragen over uw Volkswagen ID. software update?

Vul onderstaand formulier in en wij nemen spoedig contact met u op.