Volkswagen werkt aan slim chassis van de toekomst

Software speelt bij Volkswagen een sleutelrol in de ontwikkeling van chassis- en stuursystemen die geschikt zijn voor autonoom rijden. De nieuwste ontwikkeling waaraan het merk werkt is de volgende generatie van een intelligent chassis en een steer-by-wire stuursysteem.

Om ervoor te zorgen dat autonoom rijdende auto’s in de toekomst onder alle omstandigheden optimaal comfort bieden, werkt Volkswagen aan een nieuwe generatie slimme software. Met deze nieuwe technologie kunnen de bewegingen van de carrosserie worden geminimaliseerd en de rijdynamiek geoptimaliseerd. De toekomstige autonoom rijdende modellen van Volkswagen kunnen met deze technologie daarnaast nog sneller reageren op stuurbewegingen en zijn nog nauwkeuriger te besturen. 

Rijeigenschappen op afroep

Een grote rol is hierbij weggelegd voor een volledig nieuw steer-by-wire stuursysteem. “Software gaat in de toekomst ook een belangrijk element worden in de besturing van een auto”, zegt Karsten Schebsdat, Head of Vehicle Dynamics & Chassis Control Systems bij Volkswagen. “Het geeft ons veel meer mogelijkheden om rijeigenschappen te beïnvloeden die per model, uitvoering of wegomstandigheden specifiek kunnen worden bepaald. Rijhulpsystemen als Lane Assist en Travel Assist gaan ook profiteren van dit intelligente stuursysteem.”

Meer weten over de slimme software waaraan Volkswagen werkt om autonoom rijden in de toekomst extra comfortabel en dynamisch te maken? Bekijk dan de Innovation Talk – Rijdynamiek’ voor interviews en gedetailleerde informatie.

 

Meer weten over de toekomst van Volkswagen?

Lees ook

Eerste Over-the-Air update voor Volkswagen ID.-modellen wo, 07 juli
Volkswagen gaat ID.-modellen regelmatig voorzien van software-updates. Daarmee wordt Volkswagen het eerste en enige volumemerk dat deze innovatieve Over-the-Air updates op brede schaal beschikbaar maakt voor klanten.
Volkswagen ID.4 GTX proefrit dagen di, 29 juni
Van dinsdag 29 juni t/m zaterdag 3 juli hebben wij de beschikking over een Volkswagen ID.4 GTX waarmee u kunt proefrijden. Zodoende krijgt u de unieke kans om al ver voor de officiële marktintroductie (eind augustus) de rijprestaties van deze sportieve elektrische SUV te ervaren. Interesse? Meld u dan snel aan, want wij hebben beperkte capaciteit.