Volkswagen Polo is World Urban Car of the Year!

Op 23 maart 2018 vond de New York Auto Show plaats waarbij de Volkswagen Polo is benoemd tot World Urban Car of the Year! Meer dan tachtig autojournalisten uit 24 landen hebben de Volkswagen Polo verkozen tot World Urban Car of the Year. In totaal waren er naast de Polo nog zeven andere auto's in deze categorie genomineerd. 


Voor de tweede keer dit jaar werd de World Urban Car of the Year-award (onderdeel van de World Car of the Year-verkiezingen) uitgereikt. 
Bij de toekenning ervan heeft de jury vooral oog voor auto’s die in alle opzichten klaar zijn voor de uitdagingen van drukke steden. 


Veelzijdig: benzine, diesel én aardgas

Een belangrijk pluspunt van de nieuwe Polo is zijn veelzijdigheid. Hij is gebaseerd op het modulaire MQB-platform, dat een brede keuze uit aandrijfsystemen mogelijk maakt. De Polo is er met benzine-, diesel én aardgasmotoren. De sportiefste versie is de GTI met 147 kW/2

Assistentie op topniveau

De nieuwe Polo is ook door zijn uitgebreide aanbod van assistentiesystemen de modernste compacte auto ter wereld. Standaard beschikt hij bijvoorbeeld over Multi Collision Brake, Speed Limiter, en Front Assist met noodstopfunctie in stadsverkeer. Ook is hij leverbaar met ACC (Adaptive Cruise Control), Lane Assist, Blind Spot Assist (dode hoekdetectie) met uitparkeerassistent en een remfunctie die parkeerschades helpt voorkomen. Het Active Info Display (een volledig digitaal instrumentarium) en Sport Select (een adaptief onderstel) zijn features die normaliter alleen in veel hogere segmenten leverbaar zijn. De Urban World Car of the Year is in Nederland verkrijgbaar vanaf € 16.151.

Vaker in de prijzen

Volkswagen is bij de World Car of the Year verkiezing in totaal al zes keer in de prijzen gevallen:

  • 2009: Golf (World Car of the Year)
  • 2010: Polo (World Car of the Year)
  • 2010: Volkswagen BlueMotion (World Green Car of the Year)
  • 2011: up! (World Car of the Year)
  • 2013: Golf (World Car of the Year)
  • 2018: Polo (World Urban Car of the Year)
Amegazine maart 2018 wo, 28 maart
Hieronder vindt u digitaal de nieuwste editie van het Amegazine, uitgekomen in maart 2018 met een oplage van 180.000 in de regio Dordrecht.
Amega Banendag wederom groot succes di, 10 april
Bij Amega Groep zijn er altijd interessante vacatures. In de werkplaats, in de showroom, maar bijvoorbeeld ook op debiteurenbeheer. “Wij groeien als bedrijf, dus zijn we steeds op zoek naar nieuwe medewerkers”, zegt Manager Personeelszaken Suzanne Kuiper. “Vorig jaar hebben we er voor het eerst voor gekozen om die vacatures op een unieke manier onder de aandacht te brengen tijdens een Banendag. Dat was zo’n succes dat we het dit jaar hebben herhaald.” Tijdens de tweede Banendag van de automotive holding maakten zaterdag opnieuw rond de tachtig belangstellenden op een aantrekkelijke manier kennis met de vele bedrijfsonderdelen.