International Van of the Year 2023

De Volkswagen ID. Buzz Cargo!

De Volkswagen ID. Buzz Cargo is verkozen tot International Van of the Year 2023. Dat werd bekend gemaakt op een speciale awardavond op de persdag van vakbeurs IAA Transportation in Hannover. De ID. Buzz Cargo is ontworpen als een volledig elektrisch, emissievrije bestelauto. Dr. Carsten Intra, CEO van Volkswagen Bedrijfswagens, nam de prestigieuze prijs in ontvangst van IVOTY juryvoorzitter Jarlath Sweeney.

De International Van of the Year jury bestaat uit de 24 meest vooraanstaande Europese bedrijfsautojournalisten, die gezamenlijk de ID. Buzz Cargo 110 punten gaven. De Ford Pro E-Transit is met 100 punten een sterke tweede. De Renault Kangoo E-Tech, Nissan Townstar Zero-Emission en Mercedes-Benz eCitan werden samen derde. Andere kandidaten die dit jaar meestreden waren nieuwe modellen als de Fiat Professional Doblò en Scudo, met zowel diesel- als elektrische aandrijflijnen. Maar de podiumplaatsen waren voor de 2023 editie allemaal voor elektrische bestelauto’s. Vorig jaar wonnen de Renault Kangoo en Mercedes-Benz Citan met verbrandingsmotoren de International Van of the Year award voor 2022.

Jarlath Sweeney, voorzitter van IVOTY, complimenteert Volkswagen Commercial Vehicles met de winst: “Het gebeurt niet vaak dat een totaal nieuw bestelwagenconcept op de markt komt en onmiddellijk wint. De nieuwe ID. Buzz is het voorbeeld bij uitstek en wordt dan ook terecht onderscheiden met deze prijs, de hoogste onderscheiding in de sector van de lichte bedrijfsvoertuigen. Felicitaties aan het designteam van Volkswagen Bedrijfsvoertuigen voor het creëren van dit unieke voertuig dat perfect is voor de milieubewuste stedelijke omgeving. Het maakt zeker een statement met zijn futuristische en gelikte styling, maar grijpt toch terug naar de originele Transporter T1 van 70 jaar geleden, met zijn V-vormige motorkap, prominente VW-badge en korte overhangen.”

Bij de in ontvangstneming van de IVOTY 2023 trofee verklaarde Dr. Carsten Intra, CEO Volkswagen Bedrijfswagens: “Onze ID. Buzz Cargo is de International Van of the Year 2023! De eerste ordervolumes uit onze markten tonen aan dat onze nieuwe ID. Buzz Cargo het juiste model op het juiste moment is  voor bedrijven. We krijgen zeer goede feedback waar de ID. Buzz verschijnt en last but not least: deze nieuwe vorm van mobiliteit krijgt de juiste erkenning. Maar de hoogste erkenning is de stem van deze zeer gerespecteerde jury: het winnen van deze belangrijke International Van of the Year Award is zo’n eer! Namens het hele team van Volkswagen Bedrijfswagens wil ik de juryleden hiervoor hartelijk bedanken.

We zijn bijzonder trots en zien deze bevestiging van ons werk als een motivatie om op dezelfde voet verder te gaan: het juiste bedrijfsvoertuig aanbieden voor elk van onze klanten.”

Het belangrijkste criterium voor de International Van of the Year Award, nu voor het 31e jaar, is de bijdrage van de voertuigen aan de efficiëntie, veiligheid, duurzaamheid en milieunormen van de sector lichte bedrijfsvoertuigen. Om in aanmerking te komen moet het voertuig nieuw zijn, in serieproductie zijn aan het einde van het jaar waarvoor het de prijs krijgt en een belangrijke technologische innovatie vertonen. Namens Nederland zit Bestelauto-hoofdredacteur Arjan Velthoven in de International Van of the Year Jury.

De verkiezing werd onafhankelijk uitgevoerd door de RHA in het Verenigd Koninkrijk.

Lees ook

Ames steunt klimaatneutrale wedstrijd FC Dordrecht vr, 26 augustus
Amega Groep - Ames - AA Lease, TopGrass, Mourik, Yasbouw en de supportersvereniging hebben ervoor gezorgd dat binnen twee weken na de lancering van de eerste klimaatneutrale wedstrijd in het Nederlands Betaald Voetbal het Matchoholic Stadion op 19 2023 mei al volledig is uitverkocht.
Ames en AA Lease duurzame mobiliteitspartner van Energiek Dordt di, 13 september
Energiek Dordt is het nieuwe breed gedragen plan van FC Dordrecht voor de toekomst van het Betaald Voetbal in Dordrecht en Drechtsteden en de impact op de samenleving. Met de verbindende kracht van het voetbal wil FC Dordrecht samen met sportieve, maatschappelijke en zakelijke partners nieuwe energie creëren voor een energie(k)rijke samenleving.