Volkswagen Golf 45 jaar oud!


De Golf - de meest succesvolle auto van Europa - is 45 jaar oud. De productie van de bestseller begon officieel op 29 maart 1974 in de Volkswagen-fabriek in Wolfsburg. Niemand bij Volkswagen kon toen vermoeden dat de opvolger van de legendarische Kever wereldwijd meer dan 35 miljoen keer zou worden verkocht. Sinds de start van de productie 45 jaar geleden heeft elke 41 seconden iemand ergens ter wereld een nieuwe Golf besteld - gemiddeld zo’n 780.000 auto’s per jaar.

Ames Classic Cars

Ames bezit zelf ook vier unieke Volkswagen Golf 1 modellen, allemaal uit de periode 1978 - 1983. Wij zijn trots op de rijke historie van Ames Autobedrijf en de merken die wij voeren. Door de jaren heen heeft Ames unieke Classic Cars verzameld, elk met een eigen verhaal. De Ames Classic Cars zijn te bewonderen bij de verschillende Ames dealerbedrijven van Volkswagen, Audi, SEAT en ŠKODA.

Bekijk Ames Classic Cars

Hart van Volkswagen

De Golf is het hart van Volkswagen, aldus Ralf Brandstätter, Chief Operating Officer van Volkswagen. “Hij staat als geen andere auto voor vooruitgang en technologie. In de Golf werd veiligheidstechnologie bijvoorbeeld voor miljoenen mensen voor het eerst betaalbaar. Zeven generaties lang heeft de Golf het merk Volkswagen ook geholpen om zich te ontwikkelen tot één van de belangrijkste autofabrikanten ter wereld.”

Dr. Stefan Loth, plantmanager Volkswagen Wolfsburg: “In 1974 stonden onze medewerkers voor de uitdaging om de overstap van de traditionele Kever naar de innovatieve Golf te maken. Sindsdien hebben we de productieprocessen in onze hoofdvestiging in Wolfsburg verder ontwikkeld en bouwen we daar nu niet alleen de Golf, maar ook de e-Golf, de Golf GTE, de Golf Sportsvan, evenals drie andere modellen.”

Bekijk de huidige Golf

Data Volkswagen Golf 1

Datum Gebeurtenis
29-03-1974    Eerste Golf loopt van de band – start van de serieproductie
08-07-1974    De Golf staat in de showrooms van de Volkswagen-dealers
05-08-1974    De eerste klanten krijgen de nieuwe Golf uitgeleverd

Eigenschappen Volkswagen Golf 1

Carosserie  Twee- en vierdeursversies met achterklep
Interieur  Vijfzitter, 300 liter kofferruimte, achterbank  neerklapbaar
Motor  1,1-liter viercilinder benzinemotor, 37 kW/50 pk
Aandrijving  Voorwielaandrijving, vierversnellingsbak, drietraps   automaat optie
Topsnelheid  140 km/u (50 pk handbak)
   160 km/u (70 pk, handbak)
Versies  Golf en Golf L (50 pk)
   Golf S en Golf LS (70 pk)

Lees ook

Ames steunt Make a Memory wo, 20 maart
Stichting Make a Memory fotografeert op verzoek van ouders ernstig zieke, terminale en overleden kinderen in de leeftijd van 23 weken (zwangerschap) t/m 17 jaar. De stichting heeft een landelijk netwerk van 140 fotografen. De foto’s worden thuis of in het ziekenhuis gemaakt. Er zijn voor ouders geen kosten aan verbonden, alle onkosten worden gedragen door sponsoren. Het ontvangen van deze tastbare herinnering helpt daadwerkelijk bij de verwerking van het grote verlies. Het officieel erkennen BRP is ook een belangrijke stap. Ames Autobedrijf is een maatschappelijk betrokken onderneming en ondersteunt dit initiatief door een VW Up ter beschikking te stellen zodat Make a Memory door het gehele land mobiel is. Reinier de Koning overhandigde onlangs de sleutels aan de oprichter van de stichting, Rian van Schaik.
Volkswagen T-Cross preview ma, 18 maart
Op zaterdag 16 maart mochten wij ruim honderd geïnteresseerden ontvangen tijdens de Volkswagen T-Cross Preview Event. Wij hadden een zwarte en een oranje T-Cross in de showroom staan die spectaculair onthuld zijn met behulp van tv's en Volkswagen presentator. De nieuwe Volkswagen SUV is verkrijgbaar vanaf € 22.621 en is nu al te bestellen en zal vanaf week 16 structureel bij ons in de showroom te bewonderen zijn.