Verkoop Volkswagen e-Golf stijgt in de eerste 4 maanden met 36% t.o.v. 2018

 

Over de eerste vier maanden van 2019 zijn in totaal 10.781 EV's geregistreerd, een stijging van 127 procent. Het marktaandeel van EV's ligt na vier maanden op 7,3 procent. 

2018 versus 2019

Ten opzichte van vorig jaar zijn het de komst van de Tesla Model 3 en de Hyundai Kona en Kia Niro die het verschil maken, maar ook de e-Golf en Nissan Leaf doen het dit jaar beter. Hyundai en Kia krijgen dit jaar beide tussen de drie- en vierduizend EV's en die zijn uitverkocht. 

EV-registraties t/m april

Merk 2019 2018 +/- (in%) 
Tesla Model 3 3.164 0 -
Hyundai Kona 1604 0 -
Volkswagen e-Golf 1.247 916 36,1
TOTAAL 10.781 4.757 126,6

 

Bron: www.automotive-online.nl 

ID. lijn

Eind dit jaar zou Volkswagen met de eerste EV's komen die ontwikkeld zijn op het speciaal daarvoor gebouwde MEB-platform. Volgend jaar verwacht Volkswagen dat EV's ongeveer twintig procent van de totale Nederlandse registraties vormen. 

Bekijk modellen van de toekomst

Volkswagen e-Golf

De Volkswagen e-Golf is ongetwijfeld de zuinigste uitvoering van de Golf. Deze 100% elektrische Golf is net als iedere andere Golf standaard voorzien van alle gemakken en brengt je verder dan ooit. Met een actieradius van maximaal 300 kilometer bent u niet meer gebonden aan de stedelijke ritten en met maar 4% bijtelling rijdt u de nieuwe Volkswagen e-Golf al vanaf € 572,- per maand.

 

Bekijk de e-Golf

 

Lees ook

Volkswagen e-Golf meest verkochte elektrische auto van Nederland di, 08 mei
De populariteit van volledig elektrische auto’s groeit gestaag. In het eerste kwartaal van 2018 stegen de verkopen in Nederland met 136 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De best verkochte elektrische auto? Dat was de Volkswagen Golf. Dit succes is te danken aan zijn hoogstaande comfort en de rijke uitrusting. Recent leverde Volkswagen de tweeduizendste e-Golf af in Nederland. Sinds 2014 – het jaar dat deze elektrische Volkswagen op de markt kwam – zijn de verkopen in Nederland jaar na jaar meer dan verdubbeld. In de eerste vier maanden van 2018 vonden zelfs al meer exemplaren van deze elektrische Golf een eigenaar dan in heel 2017.
Nieuwe Golf markeert aftrap van elektrificatieprogramma vr, 04 mei
Volkswagen lanceert innovatieve nieuwe hybridevarianten van zijn wereldwijde bestseller, de Golf. De introductie van de achtste generatie Golf in 2019 markeert het begin van een nieuw tijdperk voor Volkswagen op het gebied van aandrijftechnologie. Het merk gaat in de komende jaren vrijwel alle modellen elektrificeren. Op het International Vienna Motor Symposium – een van de belangrijkste congressen ter wereld op het gebied van autotechnologie – laat Volkswagen hier alvast een aantal voorbeelden van zien.