Primeur: Volkswagen komt met virtuele autoshow

Hoewel de autoshow van Genève dit jaar niet kon plaatsvinden, kunnen autoliefhebbers uit de gehele wereld vanaf vandaag toch de beursstand van Volkswagen bezoeken. Geheel digitaal kunnen zij nu kennismaken met de nieuwste modellen van Volkswagen via een virtuele 360° tour. Zo zijn bezoekers in de gelegenheid over de stand te ‘slenteren’, om de tentoongestelde auto’s ‘heen te lopen’ en zelfs live kleuren en velgen te configureren.

 

Bekijk hier alle Volkswagen modellen

Ik ben blij dat ons marketingteam erin is geslaagd onze oorspronkelijke Genève-stand beschikbaar te maken voor bezoekers ondanks de annulering van de show. Zo kunnen geïnteresseerden toch van dichtbij kennismaken met onze nieuwste producten. Dat bewijst eens te meer dat speciale situaties vragen om speciale oplossingen”, aldus Jürgen Stackmann, lid van het Raad van Bestuur van het merk Volkswagen en verantwoordelijk voor Sales, Marketing en Aftersales. “We zijn ervan overtuigd dat we, naast echte shows, in de toekomst nog meer mensen gaan bereiken via virtuele shows.”

Van ID.3 tot R

Alle auto’s en de geplande stand voor Genève zijn digitaal verwerkt in de 360° ervaring die bezoekers een driedimensionale ervaring van het aanwezig zijn op de show biedt. Op de stand zelf krijgen de nieuwe producten van 2020 de meeste aandacht: de ID.3 heeft uiteraard een prominente plek, maar ook de nieuwe modellen met het sportieve Volkswagen R-label en de nieuwste generatie Golf - inclusief de GTI, GTD en GTE - krijgen alle aandacht.

Gebruikers nemen deel aan een rondleiding over de stand, maar kunnen er ook zelfstandig overheen ‘lopen’. Op verschillende plekken zijn er mogelijkheden om auto’s gedeeltelijk te configureren of een presentatie te bekijken op een scherm. Tot slot worden bezoekers naar een registratiepagina geleid waar ze een Volkswagen ID. kunnen creëren, om op basis daarvan in de toekomst gepersonaliseerde aanbiedingen te ontvangen. “Onze eerste digitale stand is slechts het startpunt van nieuwe, duurzame concepten die we inzetten voor toekomstige innovatieve online ervaringen”, zegt Jochen Sengpiehl, Chief Marketing Officer.

Lees ook

Autorijden tijdens het coronavirus: tips van ons wo, 25 maart
De hele wereld is in de ban van het coronavirus. Ongetwijfeld heb je meegekregen dat het advies is om zoveel mogelijk thuis te blijven. Maar dat kan natuurlijk niet altijd, soms móet je ergens naartoe met de auto. Wij hebben tips hoe dit zo hygiënisch mogelijk kan.
Nieuwe Golf nu ook leverbaar met 1.0 TSI motor ma, 30 maart
Begin dit jaar startte de verkoop van de achtste generatie van de Golf. Ruim twee maanden later wordt het motorenaanbod van deze rijdende legende uitgebreid met twee varianten van de in Nederland zeer populaire 1.0 TSI motor. Ze zijn per vandaag te configureren en te bestellen.