Proefrit
Offerte
Voorraad
078 - 6143322
Volkswagen Golf 8

Vanaf € 34.990 of € 549 p.m.*

De Volkswagen Golf 8 

De nieuwste versie van het icoon oogt dynamischer dan ooit

Volkswagen Golf 8 is een feit en staat nu bij ons in de showroom. De nieuwste versie van het icoon oogt dynamischer dan ooit en is de enige in het ‘Golf-segment’ met standaard een volledig digitale cockpit. Hij biedt meer keuze dan ooit en slaat de brug naar elektrisch rijden met maar liefst vijf hybrideversies.

  Standaard met 4 jaar garantie

  Met premium features

  Harman Kardon muzieksysteem

  Volkswagen icoon: nu alweer Golf 8

Meer informatie over de nieuwe Golf

 

Nu in de showroom

De Volkswagen Golf 8 staat nu in de showroom van al onze vestigingen en kent een vanafprijs van € 34.990. De nieuwe Golf is beschikbaar in maar liefst 9 uitvoeringen: Golf, Life, Life Business, Style, R-Line, R-Line Business, GTE, GTI en R. Bekijk hieronder de prijslijst voor het volledige overzicht van alle prijzen van de verschillende uitvoeringen en motoren.

Bekijk de prijslijst

 

De achtste generatie is onmiskenbaar een Golf gebleven. Door de nieuwe indeling van het front, de innovatieve LED-verlichting (standaard) en zijn langgerekte silhouet is hij dynamischer dan ooit. Het interieur van de Golf heeft een grote verandering ondergaan. Hij is de eerste in het segment met standaard een volledig digitaal dashboard met grote schermen en de meeste fysieke knoppen zijn vervangen door touchscreens die door middel van haptische feedback (vibratie, beweging) communiceren met de berijder.

Online diensten

De nieuwe eSIM biedt toegang tot een grote hoeveelheid online diensten van We Connect waardoor bijvoorbeeld het navigatiesysteem altijd is voorzien van de nieuwste kaartinformatie. De Golf 8 is de eerste Volkswagen die het niet alleen mogelijk maakt om achteraf technologieën te updaten, maar ze ook naderhand te upgraden (vanaf deze zomer). Zo zijn binnenkort bijvoorbeeld Adaptive Cruise Control, verkeerstekenherkenning, het navigatiesysteem, de wifi-hotspot of een grootlichtassistent achteraf te activeren.

Standaard met assistentiesystemen uit hogere segmente

De nieuwe Golf scoort niet voor niets topscores in de botsproefcycli van het onafhankelijke Euro NCAP. Hij brengt een groot aantal assistentiesystemen uit hogere segmenten naar de ‘Golf-klasse’, waarvan er vele standaard zijn op elke uitvoering. Enkele voorbeelden zijn Lane Assist, Front Assist, Intersection Assist en het voorspellende Pedestrian Protection System. Ook standaard op elke Golf: de innovatieve Car2X-technologie, waarmee relevante informatie in milliseconden kan worden uitgewisseld met andere voertuigen én de infrastructuur. Dankzij deze technologie kunnen Golf-bestuurders tijdig worden gewaarschuwd voor mogelijk gevaarlijke situaties als ongelukken, pechgevallen of wegwerkzaamheden.

 

Optionele features

De auto is standaard rijk uitgerust met onder andere: koplampverlichting LED, Apple carplay , Digital Cockpit, airconditioning 1-zone en 4 jaar garantie. De nieuwe (optionele) features op de Golf 8 zijn onder andere:

  • IQ. LIGHT LED Matrix
  • Car2X, met deze techniek kan de auto communiceren met andere auto’s over wegwerkzaamheden, ongevallen en aankomende hulpdiensten
  • Head-up display zoals bekend uit de Touareg, dus geen plexiglas meer!
  • Travel Assit waarbij de auto semiautonoom tot 210 km/h kan rijden, het stuur vasthouden is niet meer nodig, 2 vingers tegen het stuurwiel houden is voldoende.
  • Functions on demand: vanaf modeljaar 2021 is het mogelijk om via de we connect store opties zoals spraakbediening, navigatie en light assist bij te kopen.


De GTI,GTI TCR,GTD,GTE en de R4MOTION worden leverbaar vanaf de zomer, dit geldt ook voor R-Line pakketten.

Vraag direct een offerte aan

Benieuwd naar de exacte prijs van de nieuwe Golf met alle opties die u wenst? Vraag dan hieronder direct een offerte aan. Wij nemen spoedig contact met u op.

Vraag een offerte aan

 

Digitaal en ‘on-demand’

Het hoogwaardige interieur van de Golf heeft een grote verandering ondergaan. Hij is de eerste in het segment die standaard is uitgerust met een volledig digitaal dashboard met grote schermen en heeft nauwelijks nog fysieke knoppen. Het digitale dashboard is tegen meerprijs te upgraden naar de Innovision Cockpit met een extra groot scherm.

Volkswagen heeft een naam opgebouwd op het gebied van intuïtieve bediening. De Golf 8 tilt de gebruikerservaring met zijn digitale bedieningsfuncties naar een nog hoger niveau. Mooie voorbeelden zijn de bediening van de klimaatregeling en het panoramadak: in beide gevallen gebeurt dat met sliders. De gewenste temperatuur instellen gebeurt met een simpele swipe naar links of rechts; door je vinger op de bovenconsole van voor naar achter te bewegen, opent het panoramadak. De klimaatregeling is nu ook in te stellen aan de hand van verschillende scenario’s zoals ‘koude voeten’ of ‘frisse lucht’.

Met de nieuwe eSIM hebben de bestuurder en inzittenden standaard toegang tot een grote hoeveelheid online diensten van We Connect. De Golf 8 is de eerste Volkswagen die het niet alleen mogelijk maakt om achteraf technologieën te updaten, maar ze ook te upgraden (vanaf volgend jaar zomer). Zo zijn bijvoorbeeld Adaptive Cruise Control, verkeerstekenherkenning, het navigatiesysteem, de wifi-hotspot of Dynamic Light Assist achteraf te activeren.

Meer informatie

De ontwikkeling van een Volkswagen icoon

De Volkswagen Golf mag gerust een rijdend icoon genoemd worden en kleurt al decennia lang het straatbeeld in Nederland. Zoals op de foto’s te zien is, omarmen wij de Volkswagen Golf al sinds de eerste generatie. De auto heeft een prachtige ontwikkeling doorgemaakt zonder zijn oorspronkelijke identiteit uit het oog te verliezen. 

Meer over de introductie van de Golf

Volkswagen Golf voorraad

Bekijk ook onze volledige actuele voorraad nieuwe en jong gebruikte Volkswagen Golf modellen van de Ames vestigingen in Dordrecht, Zwijndrecht, Sliedrecht, Oud-Beijerland en Ridderkerk. Wij hebben altijd een ruim aanbod Golf modellen in diverse uitvoeringen, motoren en kleuren.

 

Bekijk voorraad

Volkswagen Golf Private Lease actie

Ames is tijdelijk in staat om de Volkswagen Golf tegen het Private Lease actietarief vanaf *€ 549,- per maand aan te bieden. Hierbij profiteert u maandelijks van € 80 voordeel! Wees er snel bij want de actie geldt zolang onze voorraad strekt en op=op!


 Volkswagen icoon: Golf 8

 Populairste auto van Nederland!

 Volledig digitale cockpit

 Snel uit voorraad leverbaar

Bekijk actie

Nieuw: Volkswagen Golf Life Business & R-Line Business+

De populaire Volkswagen Golf en Golf Variant is nu ook verkrijgbaar in de Life Business en R-Line Business+ uitvoeringen. Bekijk hieronder de uitrustingen van deze nieuwe Golf (Variant) uitvoeringen.

Meer over de nieuwe uitvoeringen

Per direct zijn onderstaande nieuwe versies van de Golf te bestellen

  1. De Golf Style 1.4 eHybrid 6-DSG: Plug-in Hybride met een systeemvermogen van 150kW/204 pk met een vanaf prijs van € 36.590
  2. De Golf GTE 1.4 eHybrid 6-DSG: Plug-in Hybride met een systeemvermogen van 180kW/245 pk met een vanaf prijs van € 42.610
  3. De Golf GTI 2.0 TSI 7 DSG 180 kW/245 pk met een vanaf prijs van € 48.335

Nu ook leverbaar met 1.0 TSI motor

Begin dit jaar startte de verkoop van de achtste generatie van de Golf. Ruim twee maanden later wordt het motorenaanbod van deze rijdende legende uitgebreid met twee varianten van de in Nederland zeer populaire 1.0 TSI motor. Ze zijn nu te configureren en te bestellen. De 1.0 TSI motor met een vermogen van 66kW/90pk is uitsluitend verkrijgbaar in de ’Golf’ uitvoering en heeft een vanafprijs van 32.890 euro. De 1.0 TSI 90 pk haalt een topsnelheid van 188 km/h en heeft een zeer laag verbruik (4,5l/100 km).

Deze uitvoering is standaard al heel aantrekkelijk en flink rijk uitgerust. Dat wordt waargemaakt met een Digital Cockpit, LED koplampen, automatische 1-zone airco, Lane Assist, App Connect (inclusief Apple Carplay) Radio Composition Media met 8 inch touchscreen, een multifunctioneel stuurwiel en zoals gezegd de Digital Cockpit. Uiteindelijk krijgt u ten opzichte van zijn voorganger dus nog meer Golf voor uw geld.

Features van de Volkswagen Golf

GL5482 Backside Whee Women Adapt SM
GL5472 Interior Innovision Cockpit Adapt SM
GL5478 Exterior Mobile Key Adapt SM2
GL5475 We Connect Adapt SM Goed
Harman Kardon Adapt SM
GL5555 Women White Dress Front Adapt XXL (1)

De nieuwe Golf R nu bestelbaar

De nieuwe Volkswagen Golf R is met een vermogen van 235 kW/320 pk de krachtigste Golf ooit. Hij combineert pure sportwagenprestaties en ultiem rijplezier met al het goede van de Golf 8. De supersporter binnen de Golf-range is nu te bestellen vanaf € 77.540.

De vijfdeurs Golf R is ongeacht de gekozen kleur (Pure White, Lapiz Blue metallic of Deep Black pareleffect) een echte eyecatcher dankzij onder meer LED ‘Plus’-koplampen, de voorbumper met splitter, grote luchtinlaten, 18 inch lichtmetalen velgen ’Jerez’, donker getinte ramen achter en vier in de diffuser geïntegreerde uitlaatpijpen. Ook het interieur is zeer sportief.

Bekijk de Golf R

Innovaties uit hogere segmenten

De ‘8’ brengt een groot aantal technologieën uit hogere segmenten naar de ‘Golf-klasse’. Met de geavanceerde IQ.DRIVE assistentiesystemen zoals het nieuwe Travel Assist kan onder bepaalde omstandigheden al verregaand autonoom (level 2) worden gereden. De nieuwe Golf is de eerste Volkswagen waarvan de adaptieve cruise control (ACC) een file kan herkennen en daarop anticipeert. Hij doet dat met behulp van innovatieve Car2X-technologie dat standaard is op elke Golf: zodra het systeem van andere weggebruikers doorkrijgt dat er een file staat, past hij direct zijn snelheid aan om de kans op onveilige last-minute manoeuvres te verkleinen. Ook nieuw: de IQ. 

Volkswagen breidt Golf-gamma uit met sportieve R-Line-uitvoering

De sportiviteit van R-Line spreekt tot de verbeelding, zeker bij Golf-rijders. Het enthousiasme is zelfs zo groot, dat Volkswagen nu heeft besloten om de Golf R-Line als zelfstandig model in het gamma op te nemen. De nieuwe Golf R-Line heeft herkenbare, sportieve looks en is er met een keuze uit benzine- (ook mild hybrid) en dieselmotoren. Hij is leverbaar vanaf € 38.840.

Meer informatie

Nieuwe Golf populairste auto in Europa

Volkswagen is het nieuwe jaar met positief nieuws uit de startblokken gekomen. De nieuwe Golf, die begin vorig jaar debuteerde, ontpopte zich in 2020 direct als de bestverkochte auto van Europa.

Meer informatie

De hoogste standaard

De nieuwe Golf is met u meegegroeid. U blijft aan uzelf werken, legt de lat steeds een beetje hoger. En dat verwacht u ook van uw auto. Daarom is de nieuwe Golf, meer Golf dan ooit. Met standaard premium features die autorijden voor u net weer wat slimmer, makkelijker en fijner maken.

Meer informatie

Brug naar elektrisch rijden

De Volkswagen Golf biedt meer keuze uit aandrijvingen dan ooit. De nieuwe eTSI mild-hybride komt in drie verschillende DSG-automaatversies en koppelt de geliefde 1.0 en 1.5 TSI benzinemotoren aan 48V-technologie. De Golf 8 komt volgend jaar zomer ook als eHybrid plug-in hybride met 150 kW/204 pk of als extra sterke GTE met 180 kW/245 pk. De nieuwe TDI-versies hebben een CO2-uitstoot die tot wel 17 procent lager ligt dan die van hun voorgangers en zijn voorzien van de nieuwste AdBlue-technologie voor een verder verlaagde NOx-uitstoot. In de zomer van 2020 volgen de GTI, GTD, R en een speciale versie op CNG. 

De brochure van de Volkswagen Golf 8

Alles op een rijtje

Download

Volkswagen lanceert sportieve drieling: Golf GTI, GTE en GTD

Volkswagen presenteert nieuwe versies van zijn sportieve icoon. De nieuwe Golf GTI, GTE en GTD hebben elk een uniek karakter en zijn krachtige en digitaler dan ooit tevoren.

Meer over de Golf GTI, GTE en GTD

Ook interessant

Uw eigen Volkswagen Golf 8 samenstellen?

 

Naar de configurator

Vier Golf uitvoeringen uitgelicht

De Golf is nu te bestellen in vier verschillende uitvoeringen, met elk een unieke afwerking. De standaarduitrusting van de Golf basisuitvoering is in alle gevallen zeer uitgebreid. Bovenop de eerder genoemde assistentiesystemen en de Digital Cockpit beschikt de Golf standaard ook over LED voor- en achterlichten, App-Connect, een multifunctioneel stuurwiel, Climatronic airco en het Composition Media infotainmentsysteem met kleuren-touchscherm.

De Life biedt daarboven onder meer Park Distance Control rondom, Adaptive Cruise Control, een draadloze telefoonlader, regelbare sfeerverlichting en 16 inch lichtmetalen ‘Norfolk’ velgen.

De Life Business biedt veel extra’s, waaronder een 14-voudig (elektrisch) verstelbare ErgoActive bestuurdersstoel met massagefunctie, Park Assist, Discover Pro navigatie, LED ‘plus’ koplampen, draadloze App-Connect, Side Assist, Travel Assist en verkeerstekenherkenning.

De gedistingeerde Style biedt bovenop de Life ondermeer een 3-zone Air Care Climatronic, een 14-voudig (elektrisch) verstelbare ErgoActive bestuurdersstoel met massagefunctie, LED ‘plus’ koplampen, Travel Assist, een licht/-regensensor en 17 inch lichtmetaal.

Hieronder alle uitvoeringen van de Volkswagen Golf

Life

Vanaf  34.990

Extra's bovenop de Golf:

  • Velgen 'Norfolk', 16 inch lichtmetaal
  • Automatische afstandsregeling (Adaptive Cruise Control)
  • Comfortstoelen vóór, met lendensteun
  • Parkeersensoren voor en achter (Park Distance Control)
  • Stuurwiel, multifunctioneel en met leder bekleed
  • Telefoon draadloos oplaadbaar
  • Sfeerverlichting interieur (10 kleuren instelbaar)
  • Sfeerverlichting exterieur (logoprojectie)

Life Business

Vanaf  35.490

Extra's bovenop de Life:

  • ErgoActive bestuurdersstoel, 14-voudig elektrisch verstelbaar
  • Sport-comfortstoelen vóór met lendensteun
  • Bekleding stof 'Art Velours'
  • Navigatiepakket 'Discover Pro'
  • Bestuurdersassistentiepakket incl. Travel Assist, Park Assist en Side Assist
  • Koplampverlichting LED 'Performance'

R-Line

Vanaf  38.840

Extra's bovenop de Life:
  • Velgen 'Valencia', 17 inch lichtmetaal
  • Travel Assist
  • R-Line in- en exterieurpakket
  • Sportonderstel
  • Zijruiten achter en achterruit 65% getint
  • Top-sportstoelen vóór, met lendensteun
  • Bekleding stof 'Sardegna' / 'Art Velours'
  • Regensensor
  • Binnenspiegel automatisch dimmend
  • Sfeerverlichting interieur (30 kleuren instelbaar)
    Instelbare rijprofielen (Driving Profiles)

R-Line Business

Vanaf  39.340

Extra's bovenop de R-Line:

  • Velgen 'Belmont', 17 inch lichtmetaal
  • Travel Assist
  • Airconditioning automatisch, 3 zone
  • Koplampverlichting LED 'Plus'
  • ErgoActive bestuurdersstoel, 14-voudig elektrisch verstelbaar
  • Sport-comfortstoelen vóór, met lendensteun
  • Bekleding stof 'Art Velours'
  • Regensensor
  • Binnenspiegel automatisch dimmend
  • Sfeerverlichting interieur (30 kleuren instelbaar)
  • Chromen lijst onder de zijruiten

eHybrid

Vanaf  43.740

Extra's bovenop de Life
  • Velgen 'San Antonio', 16 inch lichtmetaal
  • ErgoActive bestuurdersstoel, 14-voudig elektrisch verstelbaar met geheugen en massagefunctie
  • Koplampverlichting LED 'Plus'
  • Travel Assist
  • Airconditioning automatisch, 3 zone (Climatronic)
  • Sfeerverlichting interieur (30 kleuren instelbaar)
  • Sierlijsten in chroom uitgevoerd

GTE

Vanaf  47.640

Extra's bovenop de Golf:

  • Velgen 'Richmond', 17 inch lichtmetaal
  • Travel Assist
  • Koplampverlichting LED 'Plus'
  • Zijruiten achter en achterruit 65% getint
  • Navigatiepakket 'Discover Pro'
  • Top-sportstoelen vóór, met lendensteun
  • Vergrendel- en startsysteem zonder sleutel (Keyless Access)
  • Sfeerverlichting interieur (30 kleuren instelbaar)
  • Regensensor

GTI

Vanaf  57.640

Extra's bovenop de Golf:
  • Velgen 'Richmond', 17 inch lichtmetaal
  • Travel Assist
  • Koplampverlichting LED 'Plus'
  • Zijruiten achter en achterruit 65% getint
  • Navigatiepakket 'Discover Pro'
  • Top-sportstoelen vóór, met lendensteun
  • Vergrendel- en startsysteem zonder sleutel (Keyless Access)
  • Sfeerverlichting interieur (30 kleuren instelbaar)
  • Regensensor

R

Vanaf  77.540

Extra's bovenop de Golf:
  • Velgen 'Jerez', 18 inch lichtmetaal
  • Travel Assist
  • Koplampverlichting LED 'Plus'
  • Navigatiepakket 'Discover Pro'
  • Mobiele online diensten: 'We
  • Connect' (plus) 36 maanden
  • Top-Sportstoelen in bekleding stof Sardegna/Art Velours
  • Zijruiten achter en achterruit 65% getint
  • Dekorinleg 'Carbon Grey'
  • Instelbare rijprofielen (Driving Profiles)
  • Climatronic, 3 zone automatische airconditioning

Door de nieuwe indeling van het front, de innovatieve LED-verlichting (standaard) en het langgerekte silhouet, oogt de Golf dynamischer dan ooit. 

De nieuwste versie van het icoon oogt dynamischer dan ooit en is de enige in het ‘Golf-segment’ met standaard een volledig digitale cockpit.

Nieuwste technologische ontwikkelingen

Zodra de nieuwe Golf merkt dat de bestuurder niet meer actief stuurt, zal hij na enkele waarschuwingen ingrijpen. De auto remt dan af, tot hij volledig stilstaat, en zet de paniekverlichting aan. Desnoods alarmeert hij zelf de hulpdiensten. Intussen blijft de auto op dezelfde rijstrook: het systeem is vooral bedoeld om te voorkomen dat de auto van de weg raakt en tegen een boom of tegenligger eindigt.

Lees verder

De historie van de Golf 

De Golf is al 45 jaar het belangrijkste model in het portfolio van Volkswagen. Het is met zo’n 320.000 stuks de meest geziene auto op de Nederlandse wegen en van de vorige zeven generaties zijn al meer dan 35 miljoen exemplaren verkocht. Ook de ‘8’ is onmiskenbaar een Golf. Door de nieuwe indeling van het front, de innovatieve LED-verlichting (standaard) en het langgerekte silhouet, oogt de Golf dynamischer dan ooit. 

Dit zeggen experts over de nieuwe Golf

" RTL Autowereld op stap met de Golf 8 "

"Rij-impressie Volkswagen Golf 8"

" Laag in verbruik en optimale connectiviteit: De nieuwe Golf 8."

Vijf sterren voor de Golf 8 

De nieuwe Volkswagen Golf maakt een vliegende start met een score van vijf sterren in de Euro NCAP. Het onafhankelijke Europese veiligheidsinstituut beloonde de Golf 8 na intensieve botsproeven met de maximaal haalbare score van vijf sterren. De nieuwe Golf scoorde goed tot zeer goed in alle testcategorieën, met als hoogtepunt een score van 95% in de categorie ‘veiligheid voor volwassen inzittenden’.

Vraag direct een proefrit of offerte aan 

* De Volkswagen Private Lease actieprijs geldt voor de Volkswagen Golf en wordt onder de voorwaarden van het Keurmerk Private Lease aangeboden door Volkswagen Financial Services, handelsnaam van Volkswagen Pon Financial Services B.V., ingeschreven in het Handelsregister onder nummer 20073305. Getoond tarief is o.b.v. private lease inclusief BTW, bij 60 maanden, 10.000 km per jaar, € 500 eigen risico en regio Utrecht. Tarieven kunnen per regio afwijken i.v.m. provinciale opcenten. Brandstof is niet inbegrepen. Na jaar 1 bedraagt de tussentijdse opzegvergoeding maximaal 40% van de resterende leasetermijnen. Afbeelding kan afwijken van de werkelijkheid. Aanbod geldig tot en met 1 juli 2020, zolang de voorraad strekt. Toetsing en registratie bij BKR te Tiel. De Algemene Voorwaarden zijn hier te vinden.