Kwart Nederlandse Golf-verkopen in 2018 elektrisch

Volkswagen verkocht in 2018 in Nederland zo’n 9.500 nieuwe Golfs. Maar liefst 23,5 procent van de verkopen kwam voor rekening van de volledige elektrische e-Golf.

e-Golf opladen

de e-Golf

Aan de basis van het succes van de elektrische Golf staan niet alleen het hoogstaande comfort en de rijke uitrusting, maar ook de all-inclusive service waarmee Volkswagen elektrisch rijden makkelijker, CO2-neutraal en bereikbaarder maakt dan ooit. De e-Golf heeft een 35,8 kWh sterke batterij en een elektromotor die 100 kW/136 pk levert. Op een volle accu heeft deze volledige elektrische Golf een actieradius tot 230 kilometer*. Met een 40 kW-snellader is hij in 45 minuten voor 80 procent op te laden.

4% bijtelling

De zeer rijk uitgeruste Volkswagen e-Golf is leverbaar vanaf € 39.250** (fiscale waarde). Leasen bij Volkswagen Financial Services is mogelijk vanaf € 579*** per maand. Zakelijke rijders profiteren ook dit jaar van slechts 4 procent bijtelling en kunnen de e-Golf al rijden vanaf € 50**** netto per maand.

Opladen e-Golf
e-Golf rijdend achterkant
e-Golf interieur
e-Golf

* Het genoemde aantal kilometers is de theoretische maximale actieradius volgens de WLTP testsystematiek. Deze maximale actieradius kan onder meer worden beïnvloed door de voertuigconfiguratie, acculeeftijd en -conditie, rijstijl en de gebruiks-, omgevings- en klimaatomstandigheden zoals de buitentemperatuur, de verkeerssituatie en het rijgedrag.

** De vanafprijzen van de e-Golf zijn, tenzij anders vermeld (fiscale waarde), inclusief BTW, kosten rijklaarmaken, recyclingbijdrage en legeskosten. Zie voor verkoopinformatie volkswagen.nl.

*** Genoemd tarief na MIA aftrek, exclusief BTW. Genoemde vanafprijs op basis van 48 maanden en 20.000 kilometer per jaar.**** Fiscale bijtelling gebaseerd op fiscale waarde van 39.250 euro en een inkomstenbelastingpercentage van 38,10%.

Lees ook 

McDonald’s onthult exclusieve Volkswagen e-Golf McDrive Edition ma, 26 november
McDonald’s onthult vandaag ’s werelds eerste én enige elektrische auto speciaal ontworpen voor de McDrive. De e-Golf McDrive Edition is uitgerust met bijzondere features voor de ultieme McDrive experience, zoals een innovatief Ambience Control System, een Electric Heating Compartment, Cupholder Cooling System en speciale, klikbare eettafeltjes waar je McDonald’s favorieten precies op maat in passen. De one-of-a-kind Volkswagen e-Golf McDrive Edition wordt geveild op het Ronald McDonald Kinderfonds Gala en de opbrengst van deze unieke concept car zal ten goede komen aan het Ronald McDonald Kinderfonds.
Volkswagen bouwt drie fabrieken om voor elektrische auto’s vr, 16 november
Volkswagen transformeert in volle vaart zijn fabrieken om de grootschalige productie van elektrische auto’s mogelijk te maken. De fabrieken in Emden en Hannover worden ook versneld klaargestoomd als EV-productiefaciliteiten. Samen met de fabriek in Zwickau ontstaat zo het grootste productienetwerk voor elektrisch aangedreven auto’s in Europa.