Sportieve mijlpaal: 200.000e R-model van Volkswagen

Volkswagen R vandaag-de-dag

De huidige Golf R is er als hatchback en als extra ruime Variant. Beide uitvoeringen beschikken over een direct ingespoten 2.0 liter turbobenzinemotor en 4MOTION vierwielaandrijving. Specifieke stylingdetails als de dubbele uitlaatuiteinden aan weerszijden, grote lichtmetalen velgen, R-bumpers en sidekirts wijzen op het krachtige karakter. De Golf R is leverbaar vanaf € 59.050.

Een sportieve range

In de modellen van Volkswagen R kunnen klanten de passie voor autosport beleven in een auto die geschikt is voor dagelijks gebruik. Na de Golf R32 uit 2002 bracht Volkswagen R nog meer ultrasportieve modellen op de markt, zoals de R-versies van de Golf 5 en 6, de Passat R36, de Touareg R50, de Scirocco R, de Golf R Cabriolet en Golf R Variant.

R-Line: sportiviteit voor veel Volkswagens

Veel Volkswagen-modellen, waaronder de Polo, Golf, Passat, Arteon en Tiguan, zijn er ook in R-Line uitvoering. Daarmee krijgen ze een sportieve upgrade; ze springen direct in het oog met hun extra dynamische styling met fraaie lichtmetalen velgen en de R-Line bodykit. Ook het interieur is uitgesproken sportief met onder andere sportstoelen en een sportstuur.

Lees ook

Spectaculaire I.D. R Pikes Peak racer onthuld di, 20 maart
Volkswagen’s nieuwste autosportproject heeft een naam gekregen: de I.D. R Pikes Peak. Het is het volledig elektrische raceprototype waarmee Volkswagen op 24 juni aanstaande gaat deelnemen aan de Pikes Peak International Hill Climb. De vierwielaangedreven racer vervult een ambassadeursrol voor de toekomstige elektrische I.D.-familie en legt tegelijkertijd de link met de R GmbH-modellen, de sportieve reeks Volkswagens. Volkswagen wil tegen 2025 meer dan twintig volledig elektrische modellen in zijn gamma hebben. De productie van het eerste model uit de I.D.-familie start naar verwachting eind 2019 in Zwickau, Duitsland.
Volkswagen presenteert de snelste Golf ooit vr, 11 mei
De Volkswagen Golf GTI TCR is geïnspireerd op de racewagen met dezelfde naam die al twee keer de internationale TCR-raceserie won. Hij is onlangs onthuld tijdens het GTI Treffen in het Oostenrijkse Reifnitz am Wörthersee, waar ieder jaar de grootste Volkswagen-meeting ter wereld wordt gehouden. De Golf GTI TCR komt eind dit jaar op de markt en zal ook bij Ames Autobedrijf verkrijgbaar zijn. Deze speciale straatversie van Golf GTI-racewagen loopt zonder begrenzer tot € 264 km/u en is dan ook de snelste Golf ooit.