Nederlandse SKODA verkopen door het dak

 

SKODA gaat opnieuw een topjaar tegemoet. De Tsjechische autofabrikant leverde in januari wereldwijd 103.800 auto’s aan klanten af, bijna 11 procent meer dan in dezelfde maand een jaar geleden. SKODA was met name populair in Europa (+13,7 procent), met een uitzonderlijke verkoopgroei voor Nederland. Vooral de nieuwe SUV-modellen KODIAQ en KAROQ dragen bij aan het verkoopsucces.

 

Nederland verkoopt bijna de helft meer in januari

In West-Europa zijn de verkopen in januari vergeleken met het voorgaande jaar met zo’n 13 procent toegenomen tot 38.600 auto’s. Vooral in Nederland was de verkoopstijging ongekend. Ten opzichte van vorig jaar werden er afgelopen maand in ons land 45,4 procent meer SKODA’s verkocht; een equivalent van 2.518 auto’s tegenover 1.732 een jaar geleden. In lijn met die trend vergrote SKODA zijn marktaandeel in Nederland tot 4,24 procent (2017: 3,36 procent).

Ook in Duitsland, de grootste Europese afzetmarkt voor het merk, was SKODA afgelopen maand wederom populair, met 12.800 auto’s (+14,4 procent). Eenzelfde tendens is waarneembaar in Oostenrijk, Italië, Frankrijk, België en in de Scandinavische landen.

Lees ook

SKODA KAROQ scoort 8.9 tijdens Autotest AD wo, 21 februari
De nieuwe SKODA KAROQ scoort met een 8.9 zeer hoog tijdens de Autotest van het Algemeen Dagblad. Het AD roemt de auto vanwege zijn ruimte, goede rij-eigenschappen en de flexibele achterbank. Bovendien scoort de KAROQ punten met de vele extra slimmigheidjes waar andere automerken niet aan gedacht hebben, zoals een ijskrabber, uitneembaar zaklampje in de bagageruimte en de verschuifbare haken aan weerszijden van het laadruim om bijvoorbeeld tassen op te hangen.
Kom 7 april naar de Amega Banendag do, 08 maart
Wegens het succes van vorig jaar, organiseren wij dit jaar wederom onze Amega Banendag! Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging binnen de automotive branche en wil jij weten welke mogelijkheden wij jou allemaal te bieden hebben? Dan zien wij jou graag op 7 april a.s.. Aanmelden kan via: www.werkenbijamega.nl/banendag. Nu al nieuwsgierig naar onze openstaande vacatures of wil je gelijk solliciteren? Kijk dan op: www.werkenbijamega.nl. Tot 7 april!