Ames schenkt drie laptops aan Dordtse Reddingsbrigade

Ames Autobedrijf schenkt drie gebruikte laptops aan Dordtse Reddingsbrigade zodat zij op een goede manier verenigingsactiviteiten kunnen uitvoeren. De Dordtse Reddingsbrigade verzorgt zwemlessen volgens het Zwem ABC, leert leden hoe ze zichzelf en anderen kunnen redden uit het water. Wij wensen de gebruikers van de Dordtse Reddingsbrigade veel succes met de laptops!

Beursvloer Dordrecht 

Deze schenking is ontstaan uit een ''match'' van de Beursvloer Dordrecht die al drie jaar wordt georganiseerd in de showroom van Ames Audi Centrum. Beursvloer Dordrecht is een jaarlijks terugkerend evenement waarbij lokale bedrijven en maatschappelijke organisaties met elkaar in contact komen, met het doel om matches te sluiten. Bij een succesvolle match wordt de hulpvraag van een maatschappelijke organisatie ingevuld door een bedrijf en biedt de maatschappelijke organisatie hiervoor een leuke tegenprestatie. Het uitgangspunt is ‘handelen met gesloten beurs’. Aan de ruilhandel komt dus geen geld te pas.

Over de Dordtse Reddingsbrigade

De Dordtse Reddings Brigade is een vereniging die zich ten doel stelt het bevorderen van het redden van drenkelingen en met eigen middelen hulp te verlenen bij calamiteiten. De DRB is opgericht in 1956 en sinds die tijd uitgegroeid tot een goed functionerende hulpverleningsinstantie die daadwerkelijk en snel inzetbaar is bij uiteenlopende calamiteiten. 

Eveneens is het een vereniging waar mening Dordtenaar heeft leren zwemmen en zwemmend redden en tevens op hoog niveau mee wordt gedaan met de ocean- en poollifesaving wedstrijden.

Meer over de Dordtse Reddingsbrigade

Lees ook

Amega doneert 10 pc’s aan stichting Drechtsom vr, 22 februari
Stichting Drechtsom heeft tien computers gekregen van de Amega Groep zodat zij mee kunnen met de digitalisering in het onderwijs. Tegenwoordig worden boeken immers steeds vaker vervangen in het onderwijs door portals en online boeken. De computers zullen ingezet worden in het buurthuis om huiswerkbegeleiding te bieden voor de kinderen. Wij wensen Stichting Drechtsom het allerbeste toe in hun werk.
Ames Audi Centrum decor van Beursvloer Dordrecht di, 13 november
Maandagavond 13 november was het Ames Audi Centrum het decor van de eerste Beursvloer in Dordrecht. Meer dan 150 deelnemers van maatschappelijk betrokken organisaties en Dordtse bedrijven deden hieraan mee. De avond werd geopend door burgemeester van Dordrecht Wouter Kolff. ''De maatschappelijke Beursvloer is een evenement waarbij maatschappelijke behoeftes worden verhandeld. Het gaat om vraag en aanbod van vrijwilligerswerk in de meest brede zin.''