NL
078 - 6143322

Garantie SEAT

Hoogwaardige kwaliteit beschermd met uitstekende garantie.

4 jaar volledige SEAT garantie

Of uw SEAT nog garantie heeft hangt af van de leeftijd van uw auto. De garantie van een SEAT geldt in de meeste gevallen voor 4 jaar, ongeacht het aantal eigenaren.

Tegenwoordig hebben alle nieuwe SEAT modellen 4 jaar garantie. Dus als er zich een defect voordoet als gevolg van een mechanische- en/of fabricagefout, dan valt dit tot 100.000 km onder de garantie. Mocht uw SEAT bijvoorbeeld onverhoopt een mankement hebben aan de versnellingsbak of aircopomp, dan kunt u ervan op aan dat het mankement snel en vakkundig door ons wordt verholpen.

Uitgezonderd zijn kosten voor reparaties die tot normale slijtage en onderhoud worden gerekend, evenals softwarematige aanpassingen waarbij geen fysieke onderdelen vervangen worden. Uw SEAT dient daarnaast wel volgens de fabrieksvoorschriften te zijn onderhouden.

nieuwe leon

Carrosseriegarantie zelfs 6 tot 12 jaar

Voor alle SEAT-modellen met een volledig verzinkte carrosserie geldt een termijn van 12 jaar garantie op de gehele carrosserie. Dit geldt voor de gevolgen van roestschade die ontstaan door oorzaken van binnenuit en die het herstel van een carrosseriedeel noodzakelijk maakt. Voor de overige modellen geldt een termijn van 6 jaar carrosseriegarantie.

8 jaar garantie op accu

Op de accu van alle elektrische en hybride SEAT-modellen geldt een garantie van 8 jaar of 160.000 kilometer. Om onnodige storingen te voorkomen en verzekerd te zijn van de allerbeste service, gaat u voor onderhoud naar onze werkplaats. Onze monteurs weten als geen ander hoe u uw (deels) elektrische SEAT in topvorm houdt.

Lakgarantie is 2 of 3 jaar
Als er sprake is van materiaal- of fabricagefouten, wordt gedurende een termijn van 2 of 3 jaar na afleveringsdatum garantie gegeven:
• voor de modellen Arosa, Ibiza/Cordoba (6K), Inca en Alhambra geldt een lakgarantie van 2 jaar;
• voor de modellen Ibiza (6L en 6J), Cordoba (6L), Leon, Toledo, Exeo en Altea wordt gedurende een termijn van 3 jaar lakgarantie gegeven.

Garantie op Reparaties is 4 jaar met SEAT Originele Onderdelen
De garantietermijn voor SEAT Originele Onderdelen en ruildelen geldt tot 4 jaar na aankoopdatum, zonder kilometerbeperking. Als een onderdeel binnen de garantietermijn van de auto wordt vervangen, blijft de oorspronkelijke garantietermijn ook op dit onderdeel van kracht. De oorspronkelijke garantietermijn wordt dus niet verlengd of vernieuwd door tussentijdse vervanging. Deze garantie geldt ook voor aangekochte SEAT Originele Accessoires. De garantie is echter alleen geldig bij de dealer die de reparatie heeft uitgevoerd.

Op deze manier wordt een SEAT tot het uiterste getest

SEAT legt elk onderdeel in de modellen standaard op de pijnbank. 30.000 keer openen en sluiten van de portieren bijvoorbeeld en 5.000 machinaal op een knop drukken. Zomaar enkele voorbeelden van de extreme tests die onderdelen in SEAT-modellen ondergaan, veelal in het prototype-stadium. Allemaal om de kwaliteit en betrouwbaarheid van elke SEAT te garanderen.

Ook na de garantieperiode bieden we zekerheid

Vanaf 2013 hebben alle modellen die nieuw verkocht zijn en geleverd door SEAT Nederland 4 jaar garantie. Auto's die niet door SEAT Nederland zijn geleverd (bijvoorbeeld import) hebben meestal 2 jaar fabrieksgarantie.

Ook buiten de 4 jaar garantieperiode op de auto zelf zijn er nog meer zekerheden waar u als SEAT rijder op terug kunt vallen, mocht dit nodig zijn.

12 jaar Carrosseriegarantie
Vanwege de volledig verzinkte carrosserie krijgt u maar liefst 12 jaar garantie op de carrosserie.


Altijd Mobiliteitsservice
Als u het onderhoud bij SEAT laat uitvoeren, heeft u altijd recht op mobiliteitsservice; de pechhulp service van SEAT.


4 Jaar Reparatiegarantie
Mocht er toch een keer iets gerepareerd moeten worden, heeft u maar liefst 4 jaar reparatiegarantie op die reparatie. Deze garantie dekt de originele onderdelen (ook Economy en Ruildelen) en de uitgevoerde werkzaamheden.


Overdraagbaar
Verkoopt u uw SEAT, dan is de garantie op zowel de auto zelf, als de Reparatiegarantie, ook overdraagbaar op de nieuwe eigenaar. Wel zo prettig!