SEAT Tarraco noteert hoogste Euro NCAP-veiligheidsscore


Euro NCAP heeft de SEAT Tarraco beloond met de maximale veiligheidsscore van vijf sterren. De veiligheidsfeatures en botsbestendigheid van de grote Spaanse SUV werden getest tijdens een uitgebreide serie botsproeven.

Bekijk voorraad

NCAP

De Euro NCAP-testprocedures zijn door de jaren heen steeds strenger geworden. Alle aspecten van een auto worden onder de loep genomen, waarna hij een score krijgt voor de veiligheid van de inzittenden, kinderen en voetgangers evenals de werking van actieve veiligheidssystemen.

Op die vier categorieën scoorde de SEAT Tarraco respectievelijk 97 procent (inzittendenveiligheid), 84 procent (kindveiligheid), 79 procent (voetgangerveiligheid) en 79 procent (veiligheidssystemen). Een resultaat dat gecombineerd goed is voor de maximale score van vijf sterren.

Groot aantal veiligheidssystemen
SEAT levert de Tarraco met een groot aantal (optionele) veiligheidssystemen. Die kunnen vooruit kijken en zich aanpassen aan uiteenlopende situaties. Denk aan Emergency Assist, Blind Spot Detection, Traffic Jam Assist, Multi-Collision Brake System, Verkeersbordenherkenning en Grootlichtassistent.

Nieuw zijn Pre-Crash Assist en Rollover Assist. Standaard is de Tarraco onder andere voorzien van Front Assist met fiets- en voetgangersherkenning, Lane Assist en automatische noodoproep-service. Daarmee steekt de SEAT wat veiligheid betreft met kop en schouders boven zijn concurrenten uit.

Bekijk de Tarraco

Lees ook

SEAT Tarraco in de showroom ma, 28 januari
SEAT presenteert de Tarraco, de derde en grootste SUV van het merk. De SEAT Tarraco staat in de showroom bij Ames Auto Casa in Dordrecht en is leverbaar vanaf € 37.950.
Alle primeurs op de Autosalon in Genève. do, 07 maart
Alle primeurs op de Autosalon in Genève. Overzichtelijk gepresenteerd voor de merken Volkswagen, Audi, SEAT en SKODA.