Alle primeurs op de Autosalon in Genève

4 Maart begon de Autosalon in Genevé, veel top automerken presenteren hier hun nieuwe (concept) modellen. Dit jaar staan de nieuwe elektrische modellen vooral in de spotlights. Veel merken spelen in op de grote veranderingen in de Automotive industrie. In onze blogberichten is er al een hoop van deze onderwerpen behandeld maar nu kunnen wij eindelijk naar de presentaties kijken.

Volkswagen

Volkswagen brengt op de autosalon van Genève een legende tot leven met de ID. BUGGY. Met zijn pure vormen, fun-to-drive karakter en z’n elektrische aandrijving is deze buggy een voorbode van een nieuwe funcar van Volkswagen. In het jaar dat de 30-miljoenste Passat van de band rolt, presenteert Volkswagen een nieuwe versie met nieuwe motoren, een vernieuwd design en innovatieve technologie. De bijna productierijpe concept car T-Roc R is 221 kW/300 pk sterk en accelereert in 4,9 s van 0-100 km/u. Tot slot debuteert in Genève ook de Touareg met oppermachtige V8 TDI. 

Audi

Een jaar na de onthulling van de (gecamoufleerde) e-tron, het eerste volledig elektrisch aangedreven model van Audi, presenteert het merk op de autosalon van Genève 2019 een realistisch voorproefje van een nieuw, eveneens elektrisch aangedreven model: de Audi Q4 e-tron concept. Audi geeft zijn elektrificatiestrategie een vervolg met een omvangrijk plug-in hybrideoffensief en toont in Genève de hybridevarianten van de Audi A8, A7 Sportback, A6 en Q5. Tot slot een korte blik op de Audi e-tron GT, die hier in Zwitserland zijn Europese showdebuut beleefd.

SEAT

SEAT start zijn e-mobility-offensief op de autosalon van Genève. Het merk gaat volledig elektrisch met de el-Born. Dit studiemodel is de eerste elektrische SEAT op het MEB-platform van Volkswagen. Met de Minimó zet SEAT een stap voorwaarts in het vormgeven van de toekomst van micromobiliteit. De vierwielige Minimó ​combineert het beste van een auto en een motorfiets. Bekijk de SEAT-primeurs hier in detail.

SKODA

ŠKODA presenteert zich elektrisch, slim en innovatief op de autosalon van Genève. Met de 100% elektrisch aangedreven VISION iV blikt ŠKODA vooruit op zijn elektrische toekomst. De KLEMENT is een innovatieve, elektrisch aangedreven tweewieler die dankzij een 4 kW sterke, in het achterwiel geïntegreerde elektromotor een topsnelheid van 45 km/u kan halen. ŠKODA voegt een derde model toe aan zijn Europese SUV-portfolio: de ŠKODA KAMIQ. Binnen het groeiende SUV-segment combineert de ŠKODA KAMIQ de voordelen van een SUV - zoals een hogere bodemvrijheid en een comfortabele zitpositie - met de wendbaarheid van een compacte auto.

Lees ook

De betekenis van alle 64 waarschuwingssymbolen in uw auto do, 28 februari
De betekenis van alle 64 waarschuwingssymbolen in uw auto
Amega Banendag wo, 27 februari
Op zaterdag 9 maart heten wij je van harte welkom op ons bedrijventerrein in Zwijndrecht (Langeweg 350, Zwijndrecht). Kom bij ons langs tussen 10:00 uur en 14:00 uur en zie welke mogelijkheden wij jou te bieden hebben!