CUPRA Ateca

Binnenkort bestelbaar

 CUPRA uithangbord 

 Aangescherpt design

 Binnenkort bestelbaar

 

CUPRA Ateca facelift

High-perfomance power-SUV met 300pk

De CUPRA Ateca is ingrijpend vernieuwd en verder verfijnd. CUPRA’s high-performance power-SUV heeft een nog krachtiger design, de sportieve standaarduitrusting is verder uitgebreid en hij heeft de nieuwste connectiviteits- en assistentiesystemen aan boord. Samen met zijn 221 kW/300 pk sterke TSI-krachtbron, standaard vierwielaandrijving en adaptieve onderstelregeling (Dynamic Chassis Control) is hij meer dan ooit een performance-SUV voor fijnproevers.

 

 

Sporthart: 2.0 TSI met 300pk
Voor de aandrijving van de vernieuwde CUPRA Ateca zorgt een 2.0 TSI-krachtbron, goed voor 221 kW/300 pk en een maximaal koppel van 400 Nm. De standaard zeventraps DSG-automaat geeft de aandrijfkracht door aan de vier aangedreven wielen. De acceleratie van 0-100 km/u vergt slechts 4,9 seconden, de topsnelheid bedraagt 247 km/u. Het optionele Akrapovič sportuitlaatsysteem draagt met een indringende sound bij aan de unieke beleving. Het rijplezier vindt zijn basis in de grip en de stabiliteit van de 4Drive vierwielaandrijving en wordt versterkt door de precieze reacties en duidelijke feedback van de progressieve besturing. Daarbij biedt de adaptieve onderstelregeling (Dynamic Chassis Control) een keuze uit zes verschillende setups. Het spectrum varieert van Normaal, via Sport, CUPRA en Individual tot Snow en offroad. Een extra krachtig Brembo-remsysteem met 370 mm remschijven en koperkleurige remklauwen is optioneel.

 

Design: de typische CUPRA-dynamiek
Door een nieuw bumperdesign is de vernieuwde CUPRA Ateca 1 cm langer dan zijn voorganger (nu 4,39 meter). Hij is 1,60 meter hoog en 1,84 meter breed. De wielbasis bedraagt 2,63 meter. Opvallende kenmerken zijn de nieuwe full LED-koplampen, de nieuwe grille met honingraatdesign en afwerkingsaccenten in (donker) aluminium. 19 inch lichtmetalen velgen zijn standaard. Naast de standaard velgen is er keuze uit zes alternatieven (tevens 19 inch). Vier echte uitlaatpijpen en LED-achterlichten met dynamische richtingaanwijzers verlenen de achterzijde de typische CUPRA-dynamiek.

 

Uitnodigende sportiviteit
Al bij het openen van het portier projecteert de CUPRA welkomstverlichting op de grond in de vorm van het CUPRA-logo. Verlichte dorpels met CUPRA-signatuur versterken het uitnodigende karakter. Kuipstoelen met Dinamica-bekleding zijn nu standaard. De focus op sportiviteit komt tevens tot uiting op het nieuwe CUPRA-stuur, de aluminium pedalen, grotere schakelpaddels en de Virtual Cockpit. Ook is er een nieuw supersport stuurwiel met geïntegreerde Start- en CUPRA-mode knoppen verkrijgbaar. De afwerking is stijlvol met onder meer designelementen in koper en donker aluminium. Optioneel zijn elektrisch bediende en met blauw leder beklede sportstoelen leverbaar (inclusief geheugenfunctie voor de bestuurdersstoel).

 

Digitaal en connected
De CUPRA Ateca heeft standaard een Virtual Cockpit met een 10,25 inch hoge-resolutiescherm. De weergave ervan is naar wens in te stellen. Bij het nieuwe infotainmentsysteem met 9,2 inch display is navigatie inbegrepen. De bediening is eenvoudig dankzij natuurlijke stembediening. Door simpelweg ‘Hola Hola’ te roepen, wordt de stembediening van alle infotainmentfuncties geactiveerd. Verlichte Type C USB-poorten maken het aansluiten van externe apparaten mogelijk.

Ook het Full Link-systeem is standaard. Hiermee zijn mobiele apparaten draadloos te verbinden en wordt het gebruik van Apple CarPlay mogelijk.

 

Altijd online: de voordelen van eSIM
Dankzij de geïntegreerde SIM-kaart is de CUPRA Ateca altijd online. Daardoor is hij klaar voor nieuwe diensten van een groeiend digitaal ecosysteem. Ook speelt de eSIM een cruciale rol bij eCall, de dienst die automatisch een noodoproep verzorgt op momenten dat het erom spant. eCall stuurt dan tevens relevante voertuiginformatie naar de hulpdiensten.

Dankzij de eSIM zijn ook real-time online diensten beschikbaar. Denk daarbij aan navigeren op basis van realtime verkeersinformatie en het vinden van een parkeerplaats of tankstation in de buurt. In het laatste geval worden zelfs de brandstofprijzen weergegeven. Met de CONNECT app kunnen rijders van een CUPRA Ateca de status van de auto op elk gewenst moment raadplegen. Zo weten ze altijd precies waar de auto staat en kunnen ze een waarschuwing krijgen bij een poging tot diefstal of als een andere rijder een bepaalde ingestelde snelheid overschrijdt. Om de auto snel terug te vinden, zijn de richtingaanwijzers en claxon met de app te bedienen. Ook de portieren zijn op afstand te openen en vergrendelen.

 

High-performance veiligheid
De CUPRA Ateca combineert topprestaties met een zeer hoog veiligheidsniveau. Zo is hij leverbaar met Pre-Crash assist. Bij een dreigend ongeval spant dit systeem de gordels aan, sluit het ramen en het panoramadak en activeert het systeem de alarmlichten. Het ACC (predictive adaptive cruise control) maakt gebruik van GPS-data en verkeerstekenherkenning om de snelheid bij bijvoorbeeld bochten, rotondes en wegwerkzaamheden automatisch aan te passen. Travel Assist gebruikt informatie van ACC en rijstrookbehoudassistent (Lane Assist) om de auto tussen de wegmarkeringen te houden en de snelheid aan te passen aan de omstandigheden. Deze actieve assistent is beschikbaar bij snelheden tot 210 km/u. Als de CUPRA Ateca merkt dat de bestuurder langer dan 15 seconden het stuur niet vast heeft, waarschuwt hij met geluids- en visuele signalen. Als hier geen reactie op volgt, brengt Emergency Assist de auto automatisch tot stilstand.

De CUPRA Ateca is er ook met een uitparkeerassistent. Bij het verlaten van een parkeerplaats waarschuwt de auto met akoestische en visuele signalen voor naderende voertuigen, voetgangers en fietsers. Indien nodig volgt een automatische remactie. De dodehoeksensor, die waarschuwt voor voertuigen in de dode hoek, ‘ziet’ van achteren naderende voertuigen nu al op een afstand van 70 meter. De CUPRA Ateca waarschuwt de bestuurder via lichtsignalen in de buitenspiegels.

Meer informatie

Interesse in de CUPRA Ateca?

De CUPRA Ateca is binnenkort leverbaar in Nederland en is binnenkort te bestellen bij Ames Auto Casa. Indien u interesse heeft in de CUPRA Ateca dan kunt u zich aanmelden voor onze speciale nieuwsbrief waarin wij u op de hoogte houden van de laatste ontwikkelingen rondom dit nieuwe model. 

Aanmelden nieuwsbrief

Eerste model van de CUPRA familie

De CUPRA Ateca was het eerste productiemodel van het Spaanse performance-merk en ontpopte zich direct als een succesmodel. Alleen al in 2019 werden er 10.000 exemplaren van verkocht. De vernieuwde versie die binnenkort in de showrooms staat, gaat ongetwijfeld een vervolg geven aan dat succes, gesteund door de CUPRA Leon, CUPRA Leon Sportstourer en CUPRA Formentor, die eveneens dit jaar volgen.

Aan top van de Ateca ladder

De CUPRA komt bovenaan de Ateca-ladder te staan en dat betekent dat de auto optimaal is uitgerust. Hieronder een greep uit het brede aanbod van eigenschappen:

  • Keyless entry
  • een inductielader voor smartphones
  • een 360-graden-camera
  • een 8-inch touchscreen


De indrukwekkende luidsprekerset zit in de standaard uitrusting. Op de optielijst zet CUPA zaken als 18-inch remmerij van Brembo, het Carbon Fibre Exterieurpakket, het Carbon Fibre Interieurpakket en speciale sportstoelen. Nederlandse prijzen volgen in een later stadium. 

Interesse in de nieuwe CUPRA Ateca?

Laat hieronder uw gegevens achter en wij houden u vrijblijvend op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom dit nieuwe model.