AUTOBEST roept SEAT Leon uit tot ‘Best Buy Car of Europe 2021’

De SEAT Leon is bekroond met de AUTOBEST ‘Best Buy Car of Europe 2021’ award. SEAT ontving de onderscheiding in Barcelona tijdens de 20e editie van de AUTOBEST Gala Awards. De Leon overtuigde de AUTOBEST vakjury - bestaande uit 32 Europese autojournalisten - met zijn uitgebalanceerde mix van sportiviteit, efficiency, geavanceerde veiligheid en connectiviteit.

“Het winnen van deze AUTOBEST-award in de categorie ‘Best Buy Car of Europe 2021’ is de best mogelijke erkenning voor het team dat verantwoordelijk was voor de ontwikkeling van de beste Leon ooit,” verklaarde Wayne Griffiths, CEO van SEAT en CUPRA. 

Het is de tweede maal in SEAT’s 70-jarige historie dat de onderneming een AUTOBEST-award heeft gewonnen. In 2017 was het de SEAT Ateca die voor dezelfde eer in aanmerking kwam.

Toonaangevend in Europa

De AUTOBEST Award behoort tot de meest prestigieuze autoverkiezingen van Europa en wordt al sinds 2001 onafgebroken jaarlijks georganiseerd. De 32 Europese autojournalisten die samen de AUTOBEST-vakjury vormen, kregen eerder tijdens een finaletest in Oostenrijk de gelegenheid om uitgebreid kennis te maken met alle aandrijfvarianten van de SEAT Leon, waaronder de recent geïntroduceerde plug-in hybrideversie. 

Meer over de Leon

Voorraad SEAT Leon

Meer filters
Minder filters
{{vm.totalRows}} {{vm.totalRows == 1 ? 'RESULTAAT' : 'RESULTATEN'}}
{{selectedFacet.display}} ×
Sorteer op
Prijs van laag naar hoog
Prijs van hoog naar laag
Van A tot Z
Korting van hoog naar laag
{{product.brand}} {{product.model}} {{product.type}}
-{{product.discount}}%
Hybride Hybride Elektrisch Benzine Diesel Aardgas
Automaat Schakel
{{product.year}}
Private lease
Financial lease
De voorraad wordt geladen.
Geen resultaten gevonden.
Laat meer zien

Aanmelden SEAT nieuwsbrief

Bent u geïnteresseerd in SEAT? Meld u via onderstaand formulier vrijblijvend aan voor onze e-mailnieuwsbrief. Dan houden wij u op de hoogte van SEAT nieuws en onze SEAT acties.

Lees ook

SEAT Leon scoort goed in AutoReview Multitest do, 19 november
De nieuwe SEAT Leon wint test na test, zo scoort hij ook goed in de AutoReview Multitest waar de nieuwe Leon niet onder doet voor de vergelijkbare modellen uit het segment van de premiummerken zoals de BMW 1-serie, Audi A3 Sportback en Mercedes A-klasse.
Nieuwe SEAT Leon wint AUTOBEST 2021-award wo, 16 december
De nieuwe SEAT Leon is uitgeroepen tot ‘AUTOBEST 2021’, de Europese onderscheiding voor ‘Europa’s Beste Koop voor 2021’.