Zilveren jubileum voor Audi A4

De Audi A4 bestaat 25 jaar. In 2019 is het precies een kwart eeuw geleden dat de eerste A4 de fabriek in Ingolstadt verliet. Sindsdien is de middenklasser uitgegroeid tot één van Audi’s bestverkochte modellen. De teller staat inmiddels op meer dan 7,5 miljoen exemplaren. Afgelopen jaar was de A4 met bijna 350.000 verkochte auto’s wereldwijd zelfs het populairste model van Audi.

Geschiedenis

Toen de Audi A4 in 1994 werd geïntroduceerd, als opvolger van de succesvolle Audi 80, sloten klanten hem wereldwijd direct in de armen. In het eerste volledige productiejaar, 1995, was hij met 272.052 verkochte exemplaren direct een bestseller. Inmiddels zijn we aanbeland bij de vijfde generatie van de A4. Dit model werd in 2015 geïntroduceerd en vormt met zijn innovatieve veiligheidssystemen nog steeds de benchmark in zijn segment. In China, Duitsland en de Verenigde Staten is de vraag naar de A4 het grootst. Van alle auto’s die Audi afgelopen jaar in Duitsland leverde, was één op de vijf een A4. In China is de versie met lange wielbasis - een uitvoering die speciaal voor de Chinese markt is ontwikkeld – het meest gewild.

Met meer dan 7,5 miljoen exemplaren is de A4 de meest succesvolle modelreeks uit Audi’s geschiedenis. De A4 wordt momenteel geproduceerd in Audi’s belangrijkste fabrieken in Duitsland (Ingolstadt en Neckersulm) en tevens in China (Changchun) en India (Aurangabad).

Bekijk Audi A4

De vernieuwde A4

De Audi A4 combineert toonaangevende technologie met een fraaie uitstraling en dynamisch rijgedrag met een laag verbruik. En dat voor een gunstige prijs, waarmee de topklasse zeer bereikbaar wordt. Voorafgaand aan de grote face lift die de Audi A4 in 2019 zal ondergaan, krijgt de Audi A4 eerst een pre face lift die wij naar verwachting vanaf nu kunnen leveren.

Bekijk de nieuwe A4

Lees ook

Audi SQ5 vanaf nu te bestellen di, 02 april
De Audi SQ5 TDI is opnieuw voorzien van een krachtige V6 TDI-motor, net als zijn voorganger van de eerste generatie. Ditmaal is de zelfontbrander goed voor een vermogen van 255 kW/347 pk en een koppel van 700 Nm. Een elektrische compressor zorgt ervoor dat het maximale koppel net boven stationair toerental beschikbaar is. Een mild-hybride systeem verhoogt de efficiëntie verder.
Amegazine ma, 15 april
Bekijk hier digitaal de nieuwste editie van het Amegazine, uitgekomen in april 2019 met een oplage van 180.000 in de regio Dordrecht. Het thema van deze editie staat in het teken van alle smaken van Amega. Bekijk het laatste nieuws, aanbiedingen en acties van Amega Groep in het Amegazine.