Audi stekkert door: A3 Sportback plug-in hybrid nu leverbaar

Audi trekt zijn indrukwekkende plug-in hybrideoffensief door naar de compacte middenklasse met de introductie van de Audi A3 Sportback 40 e-tron Advance Sport. Met deze nieuwe uitvoering, die per direct te bestellen is vanaf € 40.360*, verpakt Audi geavanceerde plug-in hybrideaandrijving in sportieve looks met een complete uitrusting.

Audi elektrificeert zijn bestaande modelprogramma in hoog tempo. In slechts enkele maanden tijd introduceerde het merk plug-in hybridevarianten van de Audi Q5, A6 Limousine, A7 Sportback, Q7 en A8. Bekende, onderscheidende uiterlijk elementen van de A3 Sportback 40 e-tron zijn de matzwarte grille met de 14 smalle, verchroomde spijlen en de sportief gestylde bumpers. De Advance Sport versterkt die sportieve looks met onder meer een S line interieur, verlichte instaplijsten, een S line achterspoiler, 18 inch lichtmetalen velgen, LED-koplampen inclusief dynamische knipperlichten achter en blanke sierlijsten. Vanbinnen beschikt deze uitvoering over comfortairconditioning, stoelverwarming voor, een driespaaks multifunctioneel afgevlakt sportstuur, Audi virtual cockpit, MMI navigatie plus, Audi smartphone interface en (veel) meer.

Laden, tanken en optimale mobiliteit met Shuttel-pas

Voor optimaal laadgemak heeft de Audi A3 e-tron een Mode 3 laadkabel met Type 2-aansluiting aan boord. Daarmee is de accu bij publieke laadstations te laden. Voor thuisladen biedt Audi vanaf € 1.550 een slimme oplossing inclusief installatie en loadbalancing voor veilig laden. Elke Audi A3 e-tron Advance Sport kan daarnaast worden geleverd met een Shuttel mobiliteitspas. De Shuttel mobiliteitspas kan bij de Audi A3 e-tron tevens worden gebruikt om brandstof mee af te rekenen.

Bekijk de A3 

Sportieve looks, sportieve hybrideprestaties

De hybride aandrijflijn van de Audi A3 Sportback 40 e-tron Advance Sport bestaat uit een 1.4 TFSI turbo-benzinemotor (110 kW/150 pk) en een 75 kW/102 pk sterke elektromotor. Die laatste is geïntegreerd in de behuizing van de 7-traps S tronic-transmissie met dubbele koppeling. Samen zijn de twee krachtbronnen goed voor een systeemvermogen van 150 kW/204 pk en een systeemkoppel van 350 Newtonmeter. Daarmee accelereert de A3 Sportback 40 e-tron in 7,6 seconden van 0-100 km/u en heeft hij een topsnelheid van 222 km/u. Puur elektrisch en lokaal emissievrij is de topsnelheid begrensd op 140 km/u/. Voor de aandrijving kan de bestuurder via de EV-toets kiezen uit drie rijstanden: ‘EV’ (met een puur elektrische range van 46 kilometer***), ‘Auto’ (de hybridemodus waarbij de auto zelf het ideale samenspel tussen brandstof- en elektromotor bepaalt) en ‘Hybrid Hold’. Bij die laatste wordt de energie in de batterij voor een later moment bewaard, bijvoorbeeld wanneer de auto een milieuzone inrijdt.

Lees ook 

En dat is twee! Audi e-tron Sportback wo, 20 november
Audi breidt zijn elektrische modelprogramma uit met de e-tron Sportback. De nieuwe SUV Coupé wordt leverbaar met keuze uit twee vermogensvarianten.
Audi RS 6 Avant en RS 7 Sportback hebben een prijs wo, 30 oktober
Twee van die nieuwe powerversies – de Audi RS 6 Avant en RS 7 Sportback – zijn met ingang van vandaag te bestellen en te configureren! Beide RS-modellen arriveren eind dit jaar bij ons in de showroom.