Volkswagen Touareg nu ook met 3.0 V6 TSI


De Volkswagen Touareg was al beschikbaar met de 3.0 V6 TDI dieselmotor in twee verschillende versies: 170 kW/231 pk en 210 kW/286 pk. De nieuwe benzineversie is net als de dieselversies standaard uitgerust met een achttraps automaat, 4MOTION vierwielaandrijving en 4MOTION Active Control. Hij heeft een topsnelheid van 250 km/u en sprint in 5,9 seconden van 0 naar 100 km/u.

  • 250 kW/340 pk sterke benzinemotor voor premium SUV van Volkswagen.
  • Nu te configureren en te bestellen vanaf € 91.625,-

Bekijk Volkswagen Touareg

Innovision Cockpit en hightech assistentie

De Touareg 3.0 V6 TSI 4MOTION is leverbaar met een groot aantal features die het comfort, de veiligheid en rijdynamiek naar een ongekend hoog niveau brengen. Een mooi voorbeeld is de Innovision Cockpit, een volledig digitaal bedieningsconcept met 12 inch digitaal instrumentarium én een 15 inch centraal display. Deze combinatie vormt één groot informatie-, communicatie-, entertainment- en besturingssysteem. Met de optionele, actieve vierwielsturing met 4-corner luchtvering is de Touareg één van de meest wendbare SUV’s in zijn klasse.

De ‘IQ’ Matrix LED-verlichting, met 128 LED’s per koplamp, stelt de meest optimale lichtbundel samen op basis van stuuruitslag, snelheid, GPS-data en signalen van de frontcamera. Nachtelijke ritten worden veiliger door Night Vision. Met gerichte lichtflitsen van de koplampunit waarschuwt dit systeem zelfs mensen voor mogelijk gevaar. De combinatie van Road Work Lane Assist en Traffic Jam Assist maakt tot snelheden van 60 km/u semi autonoom rijden mogelijk, ook bij alternatieve wegbelijning.

 

Nu te configureren

De Touareg 3.0 V6 TSI 4MOTION is vanaf nu te configureren in vier verschillende uitvoeringen, met elk een eigen karakter. Standaard beschikt hij onder meer over LED-verlichting, 18 inch lichtmetalen velgen, Discover Pro radio-, navigatie- en multimedia, Car-Net online diensten, adaptive cruise control, Front Assist, Lane Assist, Park Distance Control en een elektrisch bediende achterklep.

Lees ook

Wereldpremiè T-Roc R in Genève ma, 18 februari
Volkswagen presenteert in Genève met de T-Roc R een nieuw, ultrasportief topmodel voor de T-Roc crossover-serie. Deze krachtige T-Roc R overtuigt niet alleen met scherpe prestaties, maar ook met indrukwekkende R-looks.
Veranderingen voor zakelijk rijden in 2019 do, 14 februari
Bijtelling, milieu-investeringsaftrek, bpm, motorrijtuigenbelasting en btw. Wie de belastingen rondom mobiliteit een beetje wil volgen, heeft er een hele klus aan. Reden om de 10 meest gestelde vragen op een rijtje te zetten. Met het antwoord uiteraard.