Verkoop T-Roc R gestart

Volkswagen presenteerde begin dit jaar in Genève de T-Roc R, een nieuw, ultrasportief topmodel voor de T-Roc crossover-serie. Deze krachtige T-Roc R overtuigt niet alleen met scherpe prestaties, maar ook met indrukwekkende R-looks. Goed nieuws; de T-Roc R is vanaf nu te bestellen bij Ames. 

Legendarisch

De T-Roc R is ontwikkeld door Volkswagen R, een 100 procent dochter van Volkswagen AG. De letter R in de T-Roc R-naam staat voor Racing, waarmee hij in de voetsporen treedt van legendarische voorgangers als bijvoorbeeld de Golf R32, het allereerste R-model.

De nieuwe Volkswagen T-Roc R accelereert met zijn 221 kW / 300 pk sterke 2.0 TSI benzinemotor in 4,8 seconden van 0-100 km/u en is hij goed voor een topsnelheid van 250 km/u. 

De nieuwe topsporter van Volkswagen is er vanaf € 54.515

Sportief en dynamisch


De T-Roc R is standaard voorzien van 4MOTION vierwielaandrijving en een zeventraps DSG-transmissie. Z’n krachtige remsysteem met 17-inch remschijven en zwarte remklauwen met R-logo is speciaal ontwikkeld door Volkswagen R Performance. Ook is de T-Roc R voorzien van Launch Control.
De T-Roc R oogt indrukwekkend en dynamisch. Hij heeft een nieuw ontworpen voorzijde met een speciale R grille, R bumpers met grote luchtinlaten en unieke LED-dagrijverlichting.
Aan de achterzijde valt de unieke R achterbumper, met diffuser en de kenmerkende dubbele uitlaatmonden op. De grote dakspoiler en matchromen spiegelbehuizingen maken het exterieur van de T-Roc R helemaal af. Hij staat standaard op 18-inch ‘Spielberg’ lichtmetalen velgen en is ook verkrijgbaar met 19-inch ‘Pretoria’ wielen in matzwart.

Lees ook

Volkswagen onthult de T-Roc R in Genéve di, 26 februari
Volkswagen onthult volgende week in Genève de T-Roc R. Deze bijna productierijpe concept car heeft een 2.0 TSI met een vermogen van 221 kW/300 pk en een koppel van 400 Nm. De T-Roc R accelereert in 4,9 s van 0-100 km/h en is goed voor een topsnelheid van 250 km/u.
Volkswagen T-Roc Black Style di, 01 oktober
De Volkswagen T-Roc is vanaf vandaag ook te bestellen met een Black Style pakket. Het donker getinte designpakket biedt unieke stylingsdetails voor het in- en exterieur en is leverbaar vanaf € 680.