Stagiaires bouwen ID.5 GTX ‘Xcite’ showcar

Tijdens het ID. Treffen in Locarno (Zwitserland) onthulde Volkswagen de ID.5 GTX ‘Xcite’. Deze showcar is gebouwd door stagiairs van Volkswagen’s vestigingen in Zwickau, Dresden en Chemnitz. 14 aanstormende talenten hebben een jaar lang aan het project gewerkt, van het eerste ontwerp tot aan de opbouw van de speciale carrosserie. Duurzaamheid en holistische mobiliteit stonden bij het project centraal.

Robert Janssen, voorzitter van de Raad van Bestuur van Volkswagen Sachsen GmbH: “Met de ID.5 GTX ‘Xcite’ laten studenten zien waartoe zij met hun technologische vakkennis en passie voor auto’s in staat zijn. De showcar symboliseert de uitstekende scholingsmogelijkheden die Volkswagen Sachsen te bieden heeft.”

Studenten leveren meesterlijke prestatie

De ‘Xcite’ showcar is gebaseerd op de standaard ID.5 GTX, met een 82 kWh accupakket en een topsnelheid van 180 km/u. De studenten kregen de kans om met hun talent en creativiteit gestalte te geven aan het project. De wijzigingen aan de carrosserie zijn ingrijpend, met aangepaste wielkuipen, bredere dorpels en gemodificeerde voor- en achterschermen. Voor de carrosserie is een keuze gemaakt uit matte en hoogglans lakken uit de kleurenwaaiers van Lamborghini en Volkswagen. De unieke 22 inch velgen zijn van gesmeed aluminium en afgewerkt met een poedercoating. In de auto zijn Alcantara en vegan leer gebruikt. Voor de bekleding van de stoelen en deurpanelen werd een speciaal honingraatmotief ontworpen. Het embleem van het project is in de hoofdsteunen voorin geborduurd. De auto heeft een digitaal audiosysteem met van apparatuur van Gladen, Musway en Bang & Olufsen, dat bestaat uit tien versterkers en een subwoofer, goed voor een totaal vermogen van 2000 watt. In de kofferbak ligt een Teamgee H5 elektrisch skateboard, waarop de bestuurder van de parkeerplaats naar de eindbestemming kan rijden.

ID.5 GTX 'Xcite' showcar
Id.5Gtxlsquoxcitersquo3
ID.5 GTX 'Xcite' showcar
Id.5Gtxlsquoxcitersquo5

Tal van carrièremogelijkheden: scholing bij Volkswagen Sachsen

Volkswagen is de grootste werkgever in de deelstaat Sachsen en biedt jaarlijks een opleiding aan 130 tot 160 studenten. De fabrieken in Zwickau, Dresden en Chemnitz bieden stageplaatsen op 13 verschillende afdelingen. Tevens worden op zes vakgebieden gecombineerd opleidingen aangeboden. 

Lees ook

Ames steunt klimaatneutrale wedstrijd FC Dordrecht vr, 26 augustus
Amega Groep - Ames - AA Lease, TopGrass, Mourik, Yasbouw en de supportersvereniging hebben ervoor gezorgd dat binnen twee weken na de lancering van de eerste klimaatneutrale wedstrijd in het Nederlands Betaald Voetbal het Matchoholic Stadion op 19 2023 mei al volledig is uitverkocht.
Ames en AA Lease duurzame mobiliteitspartner van Energiek Dordt di, 13 september
Energiek Dordt is het nieuwe breed gedragen plan van FC Dordrecht voor de toekomst van het Betaald Voetbal in Dordrecht en Drechtsteden en de impact op de samenleving. Met de verbindende kracht van het voetbal wil FC Dordrecht samen met sportieve, maatschappelijke en zakelijke partners nieuwe energie creëren voor een energie(k)rijke samenleving.