ID.R racet in 7:38.585 minuten naar ‘hemelpoort’

10,9 km lange ‘Weg naar de Hemel’ kronkelt in 99 bochten naar 1.300 meter hoogte.
Volkswagen heeft in China een nieuw hoogtepunt bereikt. Met Romain Dumas aan het stuur bedwong de elektrische ID.R de iconische Tianmen bergweg in 7:38.585 min - de snelste tijd ooit op dit unieke parcours. Na records op Pikes Peak (VS), het Goodwood Festival of Speed (GB) en de Nürburgring (D) is dit een nieuwe mijlpaal voor de Volkswagen ID.R.

De ID.R heeft op de Tianmen-berg in China opnieuw laten zien waar elektromobiliteit van morgen vandaag al toe in staat is. De ID.R toont keer op keer aan dat bestaande records zijn te breken én nieuwe maatstaven zijn te zetten met een elektrische aandrijving. Tegelijkertijd laat de ID.R zien hoe spannend de mobiliteit van morgen is.

Lees hier meer! 

Een veeleisende route – voor mens en machine

De ‘Tianmen Shan Big Gate Road’ is extreem en veeleisend. De wereldberoemde route is 10,906 km lang, telt 99 haarspeldbochten en voert naar de ‘poort van de hemel’, een 131,5 meter brede natuurlijke boog. Op het traject wist Romain Dumas snelheden tot 230 km/h te bereiken. Daarnaast stonden extreme rem acties in smalle tunnels op het menu. Dumas overwon alle uitdagingen met glans en zette met een tijd van 7:38.585 minuten een nieuw officieel record neer – de recordpoging werd onder notarieel toezicht uitgevoerd. De ID.R wordt aangedreven door twee elektromotoren. Zijn systeemvermogen bedraagt 500 kW/680 pk. De ID.R is de autosport-ambassadeur voor de nieuwe, volledig elektrisch aangedreven ID.- familie van Volkswagen. Het eerste model, de ID.3, viert op 10 september a.s. zijn wereldpremière op de IAA autotentoonstelling van Frankfurt. 

Lees ook 

Op weg naar overmorgen met de Volkswagen I.D. NEO do, 29 september
Op de Parijse autotentoonstelling (1-16 oktober) laat Volkswagen de mobiliteit van morgen zien. Daarbij staat de nieuwe I.D. centraal, een emissievrije concept car die al in 2020 in productie gaat. De I.D. NEO is de eerste van een nieuwe generatie innovatieve elektrische auto’s van Volkswagen. In 2020 start Volkswagen met het op de markt brengen van een geheel nieuwe familie elektrisch aangedreven auto’s, gebaseerd op een nieuw platform dat speciaal en uitsluitend voor elektrische auto’s is ontwikkeld. De Volkswagen I.D. markeert daarmee de start van een nieuw tijdperk voor de auto die niet alleen elektrisch is, maar ook volledig connected en autonoom rijdend.
De I.D. Crozz wordt de elektrische SUV van Volkswagen ma, 11 september
Volkswagen heeft het publiek sinds 2016 al een aantal keren een blik gegund op de nieuwe generatie schone voertuigen. Het eerste studiemodel van de I.D. familie was de compacte I.D., die eind 2016 op de autoshow van Parijs werd gepresenteerd. Begin 2017 volgde de I.D. BUZZ op de North American International Auto Show in Detroit en in april kwam daar de I.D. CROZZ bij, een studiemodel van een SUV dat in Shanghai werd onthuld. Van die laatste lanceert Volkswagen op de IAA een doorontwikkelde versie: de I.D. CROZZ II.