Glazen Fabriek tweede Europese fabriek voor ID.3

De Glazen Fabriek in Dresden gaat vanaf de herfst van 2020 de nieuwe ID.3 bouwen. De revolutionaire elektrische auto van Volkswagen volgt de e-Golf op die er nu van de band rolt. Volkswagen bouwt in rap tempo aan haar productienetwerk voor de ID.3. Na Zwickau, dat de grootste fabriek van elektrische auto’s in Europa gaat worden, is nu ook de Glazen Fabriek in Dresden aangewezen als productiefaciliteit.

Volkswagen ID.3

De revolutionaire ID.3 komt in de tweede helft van 2020 naar Nederland. Volkswagen viert de introductie van deze elektrische auto met een exclusief en luxe uitvoering: de ID.3 1ST. Speciaal voor snelle beslissers maakte Volkswagen het mogelijk om een productieplaats voor deze limited edition te reserveren. De prijzen en specificaties van de ID.3 1ST en de reguliere modellen worden binnenkort bekend gemaakt.

Bekijk de ID.3

De Glazen Fabriek, een van de Centers of Future Mobility van Volkswagen, is momenteel niet alleen een productiefaciliteit voor de elektrische Golf, maar ook de thuisbasis voor vele start-ups en ontwikkelaars die zich bezig houden met toekomstige mobiliteit in de breedste zin van het woord. De transparante fabriek geeft daarnaast het publiek een unieke kijk achter de schermen van het grote elektrificatie-offensief van Volkswagen. De productie van de ID.3 in Dresden start in de herfst van 2020. Zwickau, de eerste grote conventionele autofabriek ter wereld die volledig wordt getransformeerd naar een productiefaciliteit van elektrische auto’s, is eerder deze maand  geopend door Bondskanselier Angela Merkel. De eerste exemplaren van de ID.3. rollen daar inmiddels van de band. 

Lees ook 

Jong talent in de werkplaats ma, 18 november
Ames wilt iedereen kennis laten maken met techniek. Ook op jonge leeftijd mogen kinderen bij ons in de werkplaats meekijken en helpen als ze dat willen.
Eerste ID.3 rolt van band in grootste e-fabriek van Europa ma, 04 november
Volkswagen heeft vandaag met de productiestart van de ID.3 een nieuwe mijlpaal bereikt in de transformatie naar de elektrische toekomst.